Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Tilburg 21/03

TILBURG, 21 maart 2008

Sfeer goed in druk bezocht centrum

TILBURG - Agenten die gisteravond en vannacht belast waren met het houden van toezicht in het centrumgebied van Tilburg spreken van een goede sfeer. De politie verrichte in totaal twee arrestaties. Eén wildplasser verliet het centrum met een bekeuring.

Op de Heuvel heeft de politie rond 04.00 uur een 26-jarige inwoner uit Zoetermeer aangehouden voor mishandeling. De man die eerder de deur gewezen werd in een horecagelegenheid sloeg op straat een voorbijganger. Portiers zagen dit en grepen in. Gewaarschuwde agenten namen de verdachte mee naar het bureau. De man verkeerde onder invloed van alcohol.

Op het Piusplein heeft de politie vanmorgen om 04.15 uur een 21-jarige inwoner uit Delft aangehouden. Agenten zagen dat de man terrasmeubilair gooide. Door zijn gedrag gaf hij aanleiding tot wanordelijkheden.

Politie haalt dronken automobiliste van de weg

TILBURG - De politie heeft gisteravond rond 23.45 uur op de Berglandweg een 45-jarige Tilburgse automobiliste aangehouden. Bij een routinecontrole bleek dat de vrouw onder invloed van alcohol verkeerde. Een ademtest op het bureau wees uit dat ze bijna vier maal de toegestane hoeveelheid overschreed, namelijk 845 ug/l. Het rijbewijs van de vrouw is ingevorderd. Ze verklaarde gedurende de avond acht glazen bier te hebben gedronken.

Het rijden onder invloed van alcohol is een misdrijf. Bij relatief lichte overschrijdingen van de alcohollimiet (tussen 220ug/l en 350 ug/l), geeft de politie de overtreder een bekeuring. Zwaardere overtredingen (boven 350 ug/l) worden voorgelegd aan het Openbaar Ministerie. Als het alcoholgehalte van de adem van de bestuurder hoger is dan 570 ug/l wordt het rijbewijs van de betreffende verdachte ingevorderd. Een beginnend bestuurder is al in overtreding bij een ademalcoholgehalte van 88 ug/l. Ook het rijbewijs van een beginnend bestuurder wordt eerder ingenomen, namelijk al bij 350 ug/l.

De straffen voor rijden onder invloed variëren van een boete tot gevangenisstraf. Iemand die onder invloed rijdt, krijgt altijd rijverbod opgelegd, zodat het alcohol in het lichaam af kan breken voordat de automobilist opnieuw achter het stuur stapt. De rechter kan naast de straf ook maatregel opleggen in de vorm van een ontzegging van de rijbevoegdheid opleggen of een verplichte cursus (Educatieve Maatregel Alcohol en Verkeer).

Tilburger bedreigt plaatsgenoot met mes

TILBURG - De politie heeft gisteravond in de Mascagnistraat een 26-jarige Tilburger aangehouden. De man wordt verdacht van poging doodslag. Het slachtoffer, een 27-jarige Tilburger deed aangifte. Op het bureau is hij in verzekering gesteld.

Het slachtoffer en de verdachte, bekenden van elkaar, kregen gisteravond op het parkeerterrein aan de Corellistraat een woordenwisseling met elkaar. Tijdens de woordenwisseling pakte de verdachte een mes en nam een dreigende houding aan. Het lukte het slachtoffer weg te rennen. Tijdens de vlucht belde de 27-jarige Tilburger de politie. De verdachte rende op dat moment achter hem aan en maakte stekende bewegingen richting het slachtoffer. Het lukte de agenten de verdachte in de Mascagnistraat aan te houden. Op het bureau legde de man een ontkennende verklaring af.

Verdachten stroperij Udenhout op vrije voeten

UDENHOUT: De drie mannen die dinsdagmorgen aan de Marjolein werden aangehouden op verdenking van stroperij, zijn weer op vrije voeten. Na het verhoor op het politiebureau zijn zij, in overleg met de officier van Justitie, in de loop van dinsdag heengezonden. Er is onvoldoende wettig en overtuigend bewijs dat het drietal (een 27-jarige Tilburger en twee mannen uit Udenhout van 23 en 35 jaar) zich schuldig heeft gemaakt aan stroperij. De zaak is donderdag geseponeerd. De twee honden die de mannen bij zich hadden, worden teruggegeven, alsook de auto die in beslag was genomen. In de auto waarin de mannen reden, werd een zakje onbekend poeder gevonden. Uit onderzoek is gebleken dat dit poeder geen cocaïne of een andere drug is.

Politie grijpt winkeldieven in de kraag

TILBURG / OISTERWIJK - De politie heeft gistermiddag en avond op verschillende locaties vier winkeldieven in de kraag gegrepen. Oplettende medewerkers informeerden de politie en droegen de verdachten over.

In een supermarkt op het Fabriekspad heeft de politie gisteravond om 19.00 uur een 37-jarige Tilburger aangehouden. De man verliet de winkel zonder diverse levensmiddelen af te rekenen. Na verhoor betaalde hij een boete van 125 Euro.

Bij een supermarkt op het Wagnerplein heeft de politie gistermiddag even na 15.30 uur een 52-jarige vrouw aangehouden. Ook zij rekende diverse levensmiddelen niet af.

In een kledingzaak in de Heuvelstraat in Tilburg liep gistermiddag een 24-jarige Rotterdamse vrouw tegen de lamp toen medewerkers van de winkel haar op diefstal betrapten. De vrouw had in een kinderwagen een geprepareerde tas verstopt met daarin diverse kledingstukken.

Bij een supermarkt op het Korvelplein werd een 56-jarige Tilburgse vrouw opgehouden nadat het personeel gezien had dat ze diverse levensmiddelen wegnam.

Man rijdt met graafmachine richting gevel woonhuis

GOILE - De politie heeft gistermiddag even na 14.30 uur op de Rillaersebaan een 26-jarige inwoner uit Goirle aangehouden voor bedreiging. De man kwam verhaal halen bij de woning van zijn ex-vriendin gelegen in het centrum van Goirle. Hij bezocht de woning met een graafmachine. De moeder, van zijn ex-vriendin, een 48-jarige vrouw was op dat moment in de woning. De vrouw zocht bij het zien van de kraanmachine hulp en belde de buurman. Voor de woning draaide de verdachte de laadschep in de richting van de gevel. De 48-jarige vrouw zag dat het voertuig schokkende bewegingen richting gevel maakte en voelde zich bedreigd. Nadat omstanders de verdachte op straat aangesproken hadden liep hij naar de voordeur en probeerde de woning binnen te dringen. Direct nadat de politie in kennis gesteld was vluchtte hij weg. Het lukte de politie de man korte tijd later aan te houden. Hij is op het bureau in verzekering gesteld.

Auto ontvreemd bij bedrijfsinbraak

TILBURG - De politie is met het opnemen van een aangifte een onderzoek gestart naar een bedrijfsinbraak die tussen gisteravond 20.00 uur en vanmorgen 09.00 uur gepleegd is aan de Zevenheuvelenweg. De buit bestond uit een personenauto, merk BMW, gekentekend 19-XP-VH.

Om op het bedrijfsterrein te kunnen komen hebben onbekenden een gat in het gaas van het hekwerk geknipt. Op het terrein werd een tweede hekwerk geopend. Bij een kantoor-unit werd het slot van de toegangsdeur geforceerd waarna de autosleutels van de BMW weggenomen werden. Met deze sleutels werd de auto, die op het terrein geparkeerd stond, meegenomen. De politie verzoekt getuigen contact op te nemen via het algemene nummer: 0900-8844

Auteur: Desiree Brabers