Politie Midden- en West Brabant

Persberichten Bergen op Zoom (21/3)

BERGEN OP ZOOM, 21 maart 2008

Vier jongens opgepakt voor openlijke geweldpleging

ROOSENDAAL: Afgelopen week zijn er vier jongens in de leeftijd van 15 en 17 jaar uit Roosendaal aangehouden voor berovingen. De jongens worden verdacht van ten minste zes straatroven waarbij ze voornamelijk jassen en een telefoon hebben buit gemaakt. De verdachten hebben hierbij bedreigingen geuit en mensen mishandeld. Eén jongen is in vrijheid gesteld. De andere drie zijn vandaag voorgeleid aan de rechter commissaris.

De zaak kwam aan het rollen doordat getuigen een duidelijk signalement gaven van enkele verdachten. Agenten konden hierdoor de jongens opsporen en aanhouden. Een 15-jarige jongen uit Terneuzen deed aangifte van de diefstal van zijn jas, dat was in januari van dit jaar gebeurd. Hij kwam kort na de diefstal achter de identiteit van één van de daders. Toen hij die jongen daarop aansprak werden hij en zijn broer door enkele knapen, waaronder de persoon die zijn jas in zijn bezit had, mishandeld.

Een 22-jarige Roosendaalse werd in oktober 2007 op de Reginadonk beroofd van haar telefoon. Ook werd ze door de daders mishandeld. Ook deze beroving kan op het conto van de aangehouden verdachten worden geschreven, die overigens in wisselende samenstelling opereerden. De overige zaken zijn nog in onderzoek.

Trein grijpt auto, man kan ontkomen

OUDENBOSCH: Aan de Industrieweg in Oudenbosch heeft donderdagavond rond 22.45 uur een aanrijding tussen een trein en een personenauto plaatsgevonden. Er raakte niemand gewond. De materiële schade was aanzienlijk.

Een 44-jarige bestuurder uit Lepelstraat reed met zijn auto over de spoorwegovergang toen hij door een windvlaag de controle over zijn voertuig verloor. De auto kwam vast te staan op de spoorwegovergang. Juist op dat moment kwam er een trein aanrijden. De bestuurder had zijn wagen reeds verlaten. De aankomende trein kon niet op tijd stoppen en raakte de auto. Er zijn geen gewonden gevallen. De politie onderzoekt samen met de spoorwegpolitie van de KLPD de toedracht van het incident.

Zoon mishandelt vader

ZEVENBERGEN: De politie heeft donderdagavond rond 20.25 uur een 31-jarige man uit Zevenbergen aangehouden die verdacht wordt van het mishandelen van zijn 52-jarige vader.

De zoon zou zijn vader geschopt en geslagen hebben. De aanleiding hiervan ligt in de privésfeer. De politie hield de verdachte aan. Hij bekende dat hij agressief was geweest naar zijn vader. Er is proces-verbaal opgemaakt waarna de verdachte in vrijheid is gesteld.

Man aangehouden voor vernielen gokkast

ROOSENDAAL: Een 43-jarige man uit Bergen op Zoom is gistermorgen in een zaak aan de Markt aangehouden voor vernielen van een gokkast. Ook heeft hij een agent beledigd. De man bekent de vernieling. De verdachte is met een dagvaarding heengezonden.

Twee mannen aangehouden om gevangenisstraf uit te zitten

BERGEN OP ZOOM: De politie heeft donderdagavond rond 21.15 uur een 21-jarige man uit Bergen op Zoom aangehouden die nog een gevangenisstraf van 49 dagen moet uitzitten. De politie hield de man in zijn woning aan. Ook een 35-jarige man uit Bergen op Zoom is donderdagavond in zijn woning door de politie aangehouden. Hij had nog een gevangenisstraf van 15 dagen open staan.

Betrapt op XTC-pillen en in bezit van een wapen

ROOSENDAAL: Een 23 jarige man uit Essen en zijn 22-jarige vriendin uit Roosendaal zijn donderdagmiddag tijdens een controle op de Parklaan staande gehouden door collega's van de KLPD. Ze waren aan de kant gezet omdat de agenten gezien hadden dat de bestuurder het rode verkeerslicht genegeerd had. In de auto trof men een wapen en 308 XTC-pillen aan. De politie onderzoekt de zaak.

Auteur: Eefje Klijberg