Korps Landelijke Politiediensten

Rijbewijs ingevorderd na aanrijding

Moerdijk, 21-03-2008 o De Verkeerspolitie van het Korps landelijke politiediensten heeft vrijdag 21 maart 2008 het rijbewijs ingevorderd van een 24-jarige inwoner van Rotterdam nadat hij omstreeks 14.00 uur een bestuurster op de rijksweg A17 ter hoogte van Moerdijk had aangereden.

De bestuurster van de personenauto reed met haar vriend en 2-jarig kind achter een vrachtauto die ze in wilde gaan halen. Zij hinderde hierbij kennelijk een bestuurder van een Volkswagen Golf. De bestuurder van de Golf kwam, nadat de vrachtauto was ingehaald, rechts naast haar rijden. Hij bleef vlak naast haar rijden en maakte dreigende gebaren. Op een gegeven moment stuurde hij naar links en kwam daarbij in aanraking met auto van de vrouw. De vrouw kwam links in de middenberm tot stilstand.

De bestuurder van de Golf ontkent de aanrijding opzettelijk te hebben veroorzaakt. De Verkeerspolitie van het KLPD, unit Breda, stuurt ook een mededeling aan het Centraal Bureau Rijvaardigheidsbewijzen, divisie vorderingen. Deze mededeling kan leiden tot een onderzoek naar de rijvaardigheid en/of geestelijke of lichamelijke gesteldheid van de man. Dit onderzoek kan leiden tot ongeldigverklaring van het rijbewijs.