Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland Heelweg - Drie gewonden bij aanrijding

Bij een aanrijding op de Twente-Route in Heelweg zijn donderdag 20 maart omstreeks 17.30 uur drie personen gewond geraakt. Bij de aanrijding waren vier personenauto's betrokken.

Een 37-jarige automobiliste uit Lichtenvoorde reed met haar auto vanuit de richting Varsseveld in de richting van Lichtenvoorde. Omdat een voor haar rijdende auto afremde voor een verkeerslicht, remde ook de vrouw uit Lichtenvoorde. Een achter haar rijdende 19-jarige automobilist uit Lievelde bemerkte dit te laat en kon, hoewel hij nog hard remde, niet voorkomen dat hij tegen de auto van de vrouw uit Lichtenvoorde botste.

Hierdoor schoof de auto van de vrouw uit Lichtenvoorde tegen de auto voor haar. De bestuurder van deze auto heeft dit waarschijnlijk niet gemerkt en is doorgereden.

Een 34-jarige automobilist uit Neede zag te laat dat voor hem auto's remden en stuurde naar links om een aanrijding te voorkomen. Omdat het wegdek nat was gleed hij door en kwam hij op de linkerweghelft terecht. Daar kwam hij frontaal in botsing met een personenauto die werd bestuurd door een 72-jarige inwoner van Doetinchem.

De 72-jarige inwoner van Doetinchem alsmede zijn 74-jarige passagier uit Doetinchem zijn door de brandweer uit hun auto bevrijd. Zij zijn evenals de 34-jarige automobilist uit Neede met onbekend letsel overgebracht naar het ziekenhuis. Door de aanrijding is het verkeer enige tijd gestremd geweest.

Doetinchem - Diefstal personenauto

Vanaf een parkeerplaats aan de Houtkampstraat in Doetinchem is tussen donderdag 20 maart 15.45 uur en vrijdag 21 maart 00.30 uur een personenauto weggenomen.

Een inwoner van Terborg parkeerde rond 15.45 uur zijn auto op een parkeerplaats aan de Houtkamplaan in Doetinchem. Toen hij later terugkwam bleek dat zijn auto, een zwarte Volkswagen Golf met het kenteken TX-HB-91 was verdwenen. Het is niet bekend hoe de auto werd weg genomen.

Halle - Diefstal telefoonkabel

Vanaf een bedrijfsterrein aan de Halseweg in Halle is tussen woensdag 19 maart 17.00 uur en donderdag 20 maart 08.00 uur een hoeveelheid telefoonkabel weggenomen.

De daders konden op het terrein komen door de omheining te vernielen. Vervolgens werd de telefoonkabel weggenomen. De waarde van de weggenomen kabel is niet bekend.

Doetinchem - Vrouw aangehouden voor winkeldiefstal

De politie heeft donderdag 20 maart omstreeks 16.15 uur in een winkel aan de Hamburgerstraat een 38-jarige vrouw uit Doetinchem aangehouden voor winkeldiefstal.

De vrouw werd door winkelpersoneel staande gehouden omdat zij met goederen ter waarde van ruim 60 euro de winkel wilde verlaten, zonder deze te betalen. Na haar aanhouding bleek dat de vrouw nog meer goederen in haar tas had zitten die ze had gestolen. De vrouw werd na verhoor in vrijheid gesteld. Over de afhandeling van de zaak zal met de Officier van Justitie contact worden opgenomen.

Winterswijk - Vrouw aangehouden voor oplichting

Een 27-jarige vrouw uit Doetinchem is donderdag 20 maart omstreeks 18.10 uur in een winkel aan de Misterstraat in Winterswijk aangehouden voor oplichting.

De vrouw werd aangehouden omdat ze goederen die ze eerder had weggenomen uit de winkel wilde omruilen voor contant geld. Omdat de vrouw al eerder goederen had geruild voor contant geld en personeelsleden dit niet vertrouwden werd de politie gewaarschuwd. De vrouw werd vervolgens aangehouden en ingesloten voor nader verhoor.

Neede - Automobilist komt met de schrik vrij

Een 24-jarige automobilist uit Borne is vrijdag 21 maart met de schrik vrijgekomen nadat hij op de Schurinkweg in Neede met zijn auto in een greppel terecht was gekomen.

De man reed omstreeks 08.30 uur over de Schurinkweg in Neede en raakte in een bocht naar links in een slip. De auto maakte een draai van 180 graden en kwam in de greppel naast de weg tot stilstand. Omdat de gevolgen van de aanrijding zich ernstig lieten aanzien kwamen twee ambulances en de brandweer ter plaatse. Nadat de man uit zijn auto was bevrijd bleek echter dat hij geen letsel had opgelopen.

EINDE BERICHTEN


---

---- --