Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland Harderwijk - Vrouw aangehouden na bedreigingen

Een 37-jarige vrouw uit Harderwijk is donderdagavond aangehouden nadat zij eerder op de avond meerdere mensen had bedreigd met een mes. De vrouw werd meegenomen naar het politiebureau waar zij werd ingesloten voor nader verhoor.

Omstreeks 20:40 uur kreeg de politie de melding dat er op de Smeepoortstraat in Harderwijk een jongen was bedreigd door een vrouw met een mes. De jongen was hard weggerend waarna omstanders de politie hebben ingeschakeld. Een getuige kon een goed signalement geven van de verdachte. Op het moment dat agenten ter plaatse waren kregen zij een soortgelijke melding in de Luttekepoortstraat. Het signalement van de verdachte kwam overeen met de eerste melding. Even hierna is de 37-jarige vrouw in de Doelenstraat aangehouden. De vrouw werd meegenomen naar het politiebureau en ingesloten voor verhoor.

Hattem - Aanrijding zes auto's A28

Op de A28 ter hoogte van Hattem vond donderdagochtend omstreeks 06:30 uur een aanrijding plaats waarbij zes auto's waren betrokken. Een 25-jarige vrouw uit Hasselt raakte hierbij lichtgewond en werd voor controle met een ambulance overgebracht naar het Sophia ziekenhuis in Zwolle. Er raakten nog twee mensen licht gewond die na medische controle ter plaatse hun weg konden vervolgen.

De 25-jarige automobiliste reed op de A28 in de richting van Amersfoort. Ter hoogte van Hattem is ze, door nog onbekende oorzaak, gaan slingeren en botste tegen de vangrail in de middenberm. Zij kwam midden op de weg tot stilstand. De auto die achter haar reed, bestuurd door een 30-jarige man uit Hardenberg, week uit voor deze auto en botste tegen de vangrail.

Hierop botsten nog eens vier auto's tegen de auto die midden op de weg stond. Drie bestuurders raakten hierbij lichtgewond. De 25-jarige vrouw werd met nekletsel overgebracht naar het ziekenhuis. Na controle mocht zij het ziekenhuis weer verlaten. De twee andere gewonde bestuurders, een 30 jarige man uit Schuinesloot en een 41-jarige man uit Broekland, werden ter plaatse medisch onderzocht door ambulancepersoneel en konden hun weg vervolgen.

Putten - Vrouw aangehouden winkeldiefstal

Een 33-jarige vrouw uit Putten is donderdagavond omstreeks 19:10 uur aangehouden voor het wegnemen van boodschappen zonder deze te betalen bij een supermarkt aan de Dorpsstraat in Putten.

Oplettend winkelpersoneel zag dat de vrouw boodschappen in haar tas stopte en bij de kassa niet alle boodschappen afrekende. Hierop werd zij aangesproken en overgedragen aan de politie. Deze nam haar mee naar het politiebureau. Na verhoor kreeg de vrouw een boete van E 130,- opgelegd en werd daarna in vrijheid gesteld.

Putten - Man aangehouden voor openbare dronkenschap

Een 24-jarige man uit Putten is donderdag 20 maart omstreeks 21:20 uur op de Engweg in Putten aangehouden voor openbare dronkenschap.

Agenten troffen de man op het trottoir aan naast de Engweg. De man gedroeg zich vervelend naar omstanders en werd aangehouden voor openbare dronkenschap. Op het bureau bleek hij niet in het bezit van een identificatiebewijs. Tegen de man wordt een proces-verbaal opgemaakt.

Einde berichten
---

---- --

Ermelo - Onder invloed achter het stuur

Een 46-jarige man uit Putten is in de nacht van woensdag op donderdag 20 maart op de Watervalweg in Ermelo aangehouden voor het rijden onder invloed van alcohol.

Op de Watervalweg werd de man gecontroleerd en hij bleek onder invloed van alcohol. Hierop werd de man meegenomen naar het politiebureau waar hij een promillage blies van 0.97. Hij kreeg een boete en een rijverbod.

Harderwijk - Scooterrijder gewond na aanrijding auto

Een 17-jarige scooterrijder uit Hierden is woensdag 19 maart omstreeks 17:05 uur gewond geraakt nadat hij in aanrijding kwam met een auto. De aanrijding gebeurde op de kruising De Wittenhagen/ Thorbeckelaan in Harderwijk. De scooterrijder werd door een ambulance overgebracht naar het ziekenhuis.

De automobilist, een 26-jarige man uit Harderwijk, sloeg linksaf op de kruising De Wittenhagen/ Thorbecklaan en kon een aanrijding met de scooter niet meer voorkomen. De bestuurder van de scooter werd met letsel aan zijn knie naar het ziekenhuis overgebracht. Daar bleek hij een kneuzing en enkele blauwe plekken te hebben opgelopen.

Wezep/ Hattemerbroek - Verkeerscontrole

Op de Zuiderzeestraatweg in Wezep tussen de rotonde Glen Mills en Hattemerbroek werd woensdagavond 19 maart een verkeerscontrole gehouden. In totaal zijn er 18 bekeuringen uitgeschreven.

Drie maal werd er een bekeuring uitgeschreven voor het niet kunnen tonen van een rijbewijs, eenmaal voor het voeren van mistverlichting. Daarnaast waren er tien bonnen voor het niet dragen van een gordel, eenmaal voor te snel rijden met een bromfiets en twee keer het niet voeren van fietsverlichting. Een voorbijganger negeerde een stopteken en kreeg daarvoor een boete opgelegd. Alle 127 passanten moesten ook blazen en niemand bleek gedronken te hebben.

Heerde - Vrouw gewond na aanrijding auto

Een 52-jarige vrouw uit Vaassen is woensdag 19 maart omstreeks 19:50 uur gewond geraakt nadat zij op de Brinklaan in Epe in aanrijding kwam met een auto. De vrouw moest door de brandweer uit haar auto worden gehaald. Met een ambulance werd zij naar het ziekenhuis vervoerd.

De vrouw reed over de Brinklaan in de richting van Epe. In een bocht naar rechts stuurde zij rechtdoor waardoor zij frontaal botste op tegenligger. De vrouw liep hierbij nekletsel op waardoor de brandweer ter plaatse kwam om haar uit de auto te bevrijden. Met een ambulance is zij overgebracht naar het Lucas ziekenhuis in Apeldoorn. De andere automobilist, een 38-jarige man uit Heerde, liep geen letsel op.

Wezep - Inbraak bedrijf

Bij een bedrijf aan de Ampèrestraat in Wezep werd in de nacht van dinsdag op woensdag 19 maart ingebroken. Vermoedelijk vond de diefstal plaats omstreeks 02:30 uur toen het alarm van de winkel afging. Er werd een kassa buit gemaakt.

De daders kwamen vermoedelijk binnen door het forceren van een ruit. De daders gingen er vandoor met een kassa met inhoud. De politie is een onderzoek gestart.

Epe - Bromfietser gewond na aanrijding fiets

Een 19-jarige brommerrijder uit Epe raakte op de Hoofdstraat in Epe gewond nadat hij in aanrijding kwam met een fiets. De brommerrijder raakte hierbij gewond en werd met een ambulance overgebracht naar het Sophiaziekenhuis in Zwolle.

De 10-jarige fietser uit Epe wilde de Hoofdstraat oversteken. Op dat moment reed de brommer over de Hoofdstaart. De 19-jarige man stuurde nog naar rechts maar kon een aanrijding niet meer voorkomen. De brommerrijder kwam ten val en liep daarbij letsel op. Hij werd met maagklachten overgebracht naar het ziekenhuis.

Einde berichten


---

---- --