Politie Twente

Persbericht Politie Twente vrijdag 21 maart 2008

Jongeren aangehouden wegens meerdere delicten

Hengelo

Twee 18-jarige Hengeloërs, een 17-jarige plaatsgenoot en een 20-jarige jongen uit Borne zijn tussen woensdag 5 en woensdag 19 maart aangehouden. Het viertal wordt verdacht van inbraak bij een bedrijfspand aan de Sherwood Rangers in Hengelo. Een 18-jarige Hengelose werd aangehouden, omdat in haar woning de buit van de inbraak werd aangetroffen.

Op woensdagochtend 5 maart deed een tweetal eigenaren van bedrijven die gevestigd zijn in een pand aan de Sherwood Rangers aangifte, omdat in hun bedrijven was ingebroken. Uit de bedrijven werden verschillende goederen weggenomen, waaronder een grote hoeveelheid computerapparatuur. Later die ochtend werden in een woning aan het Stationsplein de gestolen goederen, afkomstig van de inbraak bij deze bedrijven, aangetroffen. De 18-jarige bewoonster werd aangehouden en voor verder onderzoek in verzekering gesteld. De goederen keerden na onderzoek terug bij de rechtmatige eigenaren.

Het onderzoek naar de daders van de inbraak werd voortgezet. Naar aanleiding van het onderzoek konden in de periode tussen woensdag 5 en woensdag 19 maart een viertal jongeren, een 17-jarige en twee 18-jarige Hengeloërs en een 20-jarige Bornenaar, worden aangehouden als verdachte van de inbraak. Allen zijn voor nader onderzoek in verzekering gesteld.

Uit nader onderzoek bleek dat één van de beide 18-jarigen en de 17-jarige Hengeloër, samen met een andere 17-jarige plaatsgenoot, op donderdagavond 22 november een pizzabezorger hebben overvallen op de Uitslagsweg in Hengelo. De 18-jarige en 17-jarige worden bovendien verdacht van diefstal van een bromfiets, gepleegd op vrijdag 23 november. De bromfiets is weggenomen bij een sportschool aan de Lage Weide in Hengelo.

Alle betrokken jongeren zijn voorgeleid bij de Officier van Justitie. De 20-jarige Bornenaar en de 18-jarige Hengelose zijn in afwachting van een zitting geschorst. De overige verdachten zitten nog in voorlopige hechtenis. Alle betrokkenen zullen zich te zijner tijd bij de rechter moeten verantwoorden voor hun daden. (08-028343 / 08-028394 / 07-151638 / 08-152335)