Twentsche Kabel Holding NV

Persbericht TKH Group N.V. (TKH)

Verdere versterking positie TKH in beveiligingsoplossingen

TKH maakt bekend dat zij overeenstemming heeft bereikt met betrekking tot de overname van 90% van het aandelenkapitaal in Keyprocessor, gevestigd te Amsterdam. Keyprocessor is gespecialiseerd in geïntegreerde, elektronische security managementsystemen en levert oplossingen op het gebied van toegangscontrole, inbraakdetectie, camerabewaking en personenbewaking. Daarnaast biedt zij toegevoegde waarde in de vorm van technische dienstverlening.

De security-oplossingen van Keyprocessor zijn onderscheidend door de eigen ontwikkeling van software en hardware. In samenwerking met gecertificeerde businesspartners biedt Keyprocessor unieke systemen door de toepassing van de nieuwste ICT-technologieën, waaronder open standaard software.

De acquisitie sluit aan op de TKH-doelstelling om het aandeel beveiligingsoplossingen in de totaalomzet de komende drie tot vijf jaar verder uit te bouwen naar 20%.

Keyprocessor realiseert met 60 medewerkers (FTE) een omzet van 10 miljoen op

jaarbasis. De activiteiten worden ondergebracht in het security-cluster van TKH, dat deel uitmaakt van het business segment Building Solutions.

De overname van Keyprocessor zal, vanaf het tweede kwartaal 2008, een positief effect hebben op de winst per aandeel van TKH. De overname zal uit de beschikbare middelen worden gefinancierd.

Haaksbergen, 21 maart 2008

Raad van Bestuur

Voor nadere informatie: J.M.A. (Alexander) van der Lof MBA, voorzitter Raad van Bestuur tel. (053) 5732901

Internetsites: www.tkhgroup.com www.keyprocessor.nl


1/2

Agenda
6 mei 2008 Trading update Q1 2008 7 mei 2008 Algemene Vergadering van Aandeelhouders 29 augustus 2008 Publicatie halfjaarcijfers 2008 20 november 2008 Trading update Q3 2008

Profiel
Technologiebedrijf, TKH Group NV (TKH) is een internationaal opererende groep ondernemingen, die zich heeft gespecialiseerd in het creëren en leveren van innovatieve Telecom, Building en Industrial Solutions.

Bij TKH staan niet de soort van activiteiten maar de oplossingen centraal. In de business- segmenten Telecom Solutions, Building Solutions en Industrial Solutions worden basistechnologieën op het gebied van ICT en elektrotechniek uit de diverse werkmaatschappijen, veelal in partnership met leveranciers, samengevoegd tot totaaloplossingen.

Specialisten op het gebied van marketing, procesontwikkeling, design, engineering en logistiek voegen advisering en projectimplementatie toe om uiteindelijk een op maat gesneden oplossing aan te bieden. Deze op lokaal niveau ontwikkelde concepten bieden we vervolgens internationaal aan, zodat de ervaring en kennis binnen TKH optimaal worden benut.

De Telecom Solutions bestaan uit oplossingen vanaf basisinfrastructuur tot aan home networking-toepassingen, voor zowel de outdoor telecom- als indoor telecom (ICT)-markten. TKH Telecom Solutions zijn te onderscheiden in drie subsegmenten: glasvezelnetwerken, kopernetwerken en indoor telecomsystemen.

De Building Solutions bestaan uit oplossingen op het gebied van efficiënte elektrotechniek tot aan ICT-systemen voor de zorgsector. Building Solutions zijn te onderscheiden in drie subsegmenten: building technologies, security systemen en connectivity systemen.

De Industrial Solutions bestaan uit geavanceerde manufacturing systemen voor de auto- en truckbandenbouwindustrie evenals connectivity systemen voor de medische, de robot, automotive en machinebouwindustrie.

Continue aandacht voor onderzoek en ontwikkeling zorgt voor een producten- en dienstenpakket dat technologisch geavanceerde oplossingen waarborgt. TKH is met haar bedrijven wereldwijd actief. De groei concentreert zich op Noordwest-, Midden- en Oost- Europa en Azië. Over 2007 behaalde TKH met 3.577 medewerkers een omzet van 837,8

miljoen.





---- --