NOVA

21-03-2008

Kanker
Kanker en alternatieve behandelingen. Veel patiënten redeneren 'baat het niet, dan schaadt het niet'. Maar volgens de reguliere kankerspecialisten is dat een groot misverstand. Ze vinden het zelfs ronduit gevaarlijk, zo blijkt uit onderzoek van NOVA.

Verdronken eiland gevonden
Tussen Schiermonnikoog en Rottumeroog lag ooit het bewoonde eiland Bosch. Voor het eerst zijn er nu sporen van gevonden. Met radarapparatuur zijn op de oostpunt van Schiermonnikoog oude grondlagen gelokaliseerd. NOVA neemt poolshoogte.

'Sound of the Sixties'
David Bowie, Elton John, The Beatles, Supertramp, Pink Floyd en nog vele anderen... De soundtrack van de afgelopen veertig jaar werd opgenomen door één man: Ken Scott. Hij begon als 16-jarige in het bandenarchief van de Abbey Road Studios in Londen. Daarna werd hij technicus en producer van een reeks mega-acts en schreef muziek-geschiedenis. NOVA sprak met de man achter de 'Sound of the Sixties'.

Presentatie: Joost Karhof

Morgen in NOVA
Michel Fourniret, een serieverkrachter die seriemoordenaar werd. Zijn misdaden zijn erger dan die van Marc Dutroux. Zijn vrouw lapte hem er drie jaar geleden bij. Volgende week moet Michel Fourniret voor de rechter verschijnen.

(Onderwerpen onder voorbehoud)

Irak vijf jaar later


----------
NOVA / Den Haag Vandaag
Nederland 2
Ma t/m do: 22.15-22.45
Vrijdag: 22.15-22.55
Zaterdag: 22.10-22.30
Herhaling na middernacht