Marjan Wester en Ingrid Simons exposeren tijdens Salon 5 van PEK


21 t/m 23 maart 2008, TAC, Eindhoven

EINDHOVEN, 20080305 -- Bij deze vijfde salon nodigt Marjan Wester, Ingrid Simons uit. Bij beide kunstenaars speelt het verstilde landschap, onthecht van plaats en tijd een belangrijke rol. De eigenheid wordt bepaald door de verschillen in keuze voor schildertechniek en focus. opening op vrijdag 21 maart, 20:00 uur TAC , Vonderweg 1, Eindhoven entree is gratis

Inhoud werk Ingrid Simons:
In het werk van Simons worden stedelijke scènes worden omgevormd tot landschappelijke entiteiten; de straten glimmen onder regenplassen, onweerslicht sijpelt door in je belevingswereld.
Verstilde, bevroren scènes, zonder traceerbare tijdsindicatie, vaak met een beklemmende sfeer. Je zou het pad in het schilderij willen aflopen om te zien wat er zich buiten het zicht verder nog afspeelt. Het spel tussen abstracte verfmassa's van dichtbij en het herkenbare beeld op afstand.

Inhoud werk Marjan Wester:
Marjan Wester schildert landschappen.
Deze landschappen zijn samengestelde, nieuw opgebouwde landschaps-ruimten,ontstaan uit vastgestelde onderdelen en constructies, die in het werk een nieuwe functie en lading krijgen.
In dit geassembleerde landschap zijn verlaten constructies te zien; onthecht van tijd en plaats.
De landschappen krijgen hierdoor een bepaalde gelatenheid, er ontstaan beelden die ongemakkelijk aandoen.
Er is verstilling maar ook onrust in een wereld die enkel naar zichzelf verwijst.





Gijs Pape