Mojo Concerts

7-9-2007

Nightwish kijkt naar toekomst in Amsterdam

Als één band de gemoederen binnen de metalgelederen de afgelopen jaren behoorlijk bezig heeft gehouden, dan komt zonder twijfel Nightwish in aanmerking hiervoor. Het noodgedwongen vertrek van zangeres Tarja Turunen deed veel stof doen opwaaien. Nu de storm geluwd is kondigden de Noorse metalhelden hun nieuwe frontvrouw aan: met zangeres Anette Olzon dient zich een nieuw hoofdstuk aan in het Nightwish verhaal.

Bij de zoektocht naar een nieuwe zangeres ging Nightwish niet over één nacht ijs: na verschillende audities viel de uiteindelijke keuze op de Zweedse Olzon. Het resultaat is te horen op het nieuwe album Dark Passion Play dat medio september in de winkels ligt. Als voorproefje van het nieuwe album kwam de single Eva afgelopen mei uit. Met frisse moed begint Nightwish aan een welverdiende comeback waarbij met opgeheven hoofd naar de toekomst wordt gekeken.

Vrijdag 21 maart 2008
Heineken Music Hall - Amsterdam Zuidoost
Entree: ¤ 35,- (exclusief servicekosten)
Aanvang: 20.00 uur

Kaartverkoop begint zaterdag 8 september om 10.00 uur via de grotere postkantoren, de grotere Free Record shops, VVV's en GWK's, 0900 300 1250 (45 cpm), AUB Ticketshop en de bekende voorverkoopadressen.