Den Haag · 15 februari 2008

TENTOONSTELLING
REAL PHOTOGRAPHY AWARD

21 maart tot en met 4 mei 2008, LPII, Rotterdam

Den Haag, 15 februari 2008 - van 21 maart t/m 4 mei zijn in LP II in Rotterdam de dertig beste inzendingen van de REAL Photography Award 2008 te bezichtigen.

De REAL Photography Award 2008, een initiatief van ING Real Estate, is de eerste editie van een unieke en tweejaarlijkse fotografieprijs. Deze stimuleringsprijs is bedoeld voor internationale kunstenaars die de onderlinge relaties tussen Natuur, Architectuur en Ontwikkeling en hun samenspel op een authentieke, originele en innovatieve manier verbeelden door het medium fotografie.
Het thema is slechts één van de aspecten die de REAL Photography Award uniek maakt: ook het internationale karakter ­ kunstenaars over de hele wereld dingen mee - en de hoogte van het prijzengeld dat de winnaar in ontvangst mag nemen, EUR 50.000, maken dit initiatief enig in haar soort.

Award
Voor de eerste editie hebben honderden hedendaagse kunstenaars hun fotografische interpretatie van het thema ingestuurd. Al deze werken zijn beoordeeld door een internationale vakjury, samengesteld uit vertegenwoordigers van de kunstwereld die hun sporen hebben verdiend op het gebied van moderne kunst, architectuur en fotografie. Zij koos een eerste selectie van dertig werken en hieruit werden weer zes inzendingen geselecteerd waaruit de winnaar van de REAL Photography Award wordt gekozen. De zes kanshebbers zijn Julian Faulhaber (Duitsland), Abelardo Morell (US), Hans-Christian Schink (Duitsland), Livia Corona Velasquez (Mexico), Thomas Weinberger (Duitsland) en Danwen Xing (China). De winnaar wordt op 20 maart 2008 bekend gemaakt.

Tentoonstelling
De dertig werken die het door de eerste juryselectie maakten, worden tentoongesteld in LPII in Rotterdam. De selectie van 30 werken die de eerste jury selectie haalden, is een rijke weerspiegeling van de vitaliteit, inventiviteit en creativiteit die de thematiek oproept bij hedendaagse kunstenaars. Tegelijkertijd is er een duidelijke samenhang, die kan dienen als maatstaf voor het engagement van contemporaine fotografie met de veranderende metropolis in relatie tot het steeds kwetsbaardere wordende evenwicht van het milieu. De interpretaties variëren van verstilde beelden van de strijd tussen menselijk ingrijpen en de natuur, tot geometrische patronen als resultaat van stedelijke ontwikkeling. Bij de tentoonstelling wordt een catalogus uitgegeven ( 39,90)

Zie ook: www.realphotographyaward.com


1/2

Informatie over de tentoonstelling
De tentoonstelling vindt plaats van 21 maart t/m 4 mei 2008 LPII, Wilhelminakade 326 in Rotterdam
www.lp2.nl

Openingstijden
Dinsdag tot en met vrijdag, 10.00 -17.00 uur
Zaterdag en zondag, 11.00 ­ 17.00 uur
Maandag gesloten

Prijzen
Voltarief: 6 EUR
Reductie: 4 EUR*
Kinderen t/m 12 jaar: gratis
Combiticket NFm: 8 EUR**


*MJK, Rdampas, SKVR Cursistenpas, CJP, Studenten
** incl. toegang voor het Nederlands Fotomuseum

ING Real Estate Media Relaties
Sara Thijssen, +31 70 341 9115, sara.thijssen@ingrealestate.com

Beeldmateriaal is te downloaden via: www.freshbits.nl/ing password tribute2art

Over ING Real Estate

ING Real Estate is een international opererende vastgoedonderneming, actief op het gebied van vastgoedvermogensbeheer, - ontwikkeling en financiering. Met een portefeuille van EUR 90 miljard en kantoren in 21 landen in Europa, Noord Amerika, Azië en Australië, behoort het bedrijf tot de grootste vastgoedondernemingen in de wereld.

ING Real Estate is onderdeel van de ING Group, en wereldwijd opererende financiële instelling van Nederlandse oorsprong, actief op het gebied van bankieren, verzekeren en vermogensbeheer. ING heeft meer dan 60 miljoen particuliere, zakelijke en institutionele klanten in meer dan 50 landen


2/2


---- --