Ingezonden persbericht


PERSBERICHT.

GEORGE BAKER NEEMT NIEUWE DVD OP IN SCHOUWBURG CUIJK.

Op vrijdag 21 maart zal George Baker zijn nieuwe DVD opnemen in de Schouwburg in Cuijk. George Baker treedt deze avond op in het kader van zijn jubileumtour "40 Jaar Greatest Hits". George Baker tourt momenteel samen met zijn begeleidingsband Tilt langs de Nederlandse theaters. Voor Tilt, een ras echte Brabantse band welke al meer dan 25 jaar aktief is, is het optreden in Cuijk als een soort thuis concert. Vandaar dat juist de schouwburg in Cuijk is uitgekozen als plaats voor de opnames voor de nieuwe live DVD van George Baker.

In zijn tournee speelt George Baker zijn grootste hits. Soms intogen en soms uitbundig. Maar overal waar George Baker met zijn begeleidingsband verschijnt is het succes daar. Van Emmen tot Middelburg en van Den Helder tot Roermond.

"Het theater is als een warm bad voor mij. Je kunt daar namelijk alles optimaal doen; het licht, het geluid. In het theater voel ik me dan ook als een vis in het water", aldus George Baker.

Hij schreef in zijn leven meer dan 600 liedjes. Una paloma blanca betekende zijn internationale doorbraak en werd wereldwijd een hit. Maar ook nummers als Morning Sky, Dear Ann en Santa Lucia by Night zijn evergreens. Met Little green bag kreeg zijn carrière onlangs weer een stevige impuls. Wereldwijd verkocht hij meer dan 20 miljoen platen ontving hij dertig gouden en platina exemplaren.

De schouwburg in Cuijk werd uitgekozen als de ideale plek voor de opnames van de nieuwe DVD. Enerzijds omdat het voor de band Tilt een soort thuisbasis is, anderzijds omdat juist dit theater de intimiteit van een schouwburg uitstraalt. Die intimiteit is ook een beetje een beperking omdat er slechts een beperkt aantal kaarten voorhanden zijn. De voorstelling start op vrijdag 21 maart om 20.15 uur.