Ingezonden persbericht


Luisteraars Classic FM kiezen voor Matthaeus Passion van Herreweghe

Naarden, 18 maart 2008 | Op de avond van Goede Vrijdag 21 maart is op Classic FM de complete Matthaeus Passion van Bach te horen. Dit jaar hebben de luisteraars van Classic FM de uitvoering van Philippe Herreweghe verkozen tot favoriet.

In verband met Goede Vrijdag zendt Classic FM op vrijdagavond 21 maart Bachs Matthaeus Passion in zijn geheel uit. Luisteraars van Classic FM konden van 5 tot 18 maart hun favoriete uitvoering van de Matthaeus Passion opgeven via classicfm.nl. Er kon gestemd worden op Matthaeus-vertolkingen van onder anderen Ton Koopman, Jos van Veldhoven, Nikolaus Harnoncourt en de Nederlandstalige bewerking van Jan Rot. De meeste voorkeur ging uit naar de Vlaamse dirigent Philippe Herreweghe en dan met name naar zijn tweede opname van de Matthaeus Passion, die verscheen in 1999. Herreweghe beschikte bij deze opname over een top-cast, met onder anderen als solisten Ian Bostridge en Andreas Scholl. Opvallend is dat de omstreden Nederlandstalige versie van Bachs meesterwerk door Jan Rot bij de luisteraars van Classic FM op de tweede plaats terecht kwam.

Het integraal uitzenden van klassieke werken als de Matthaeus Passion is uitzonderlijk voor Classic FM. Normaal gesproken zendt het station met 'Licht klassiek voor elk moment' alleen delen uit van bekende klassieke werken.

Matthaeus Passion op Classic FM
Vrijdag 21 maart van 19.00 tot 21.45 uur zendt Classic FM de complete Matthaeus Passion uit, onder leiding van Philippe Herreweghe met de solisten Ian Bostridge | Evangelist (tenor), Franz-Josef Selig | Jesus (bas), Sibylla Rubens (sopraan), Andreas Scholl (alt), Werner Güra (tenor) en Dietrich Henschel (bas).

Classic FM
Classic FM is het best beluisterde klassieke radiostation van Nederland, met 24 uur per dag 'licht klassiek voor elk moment'. Classic FM is overal in Nederland te ontvangen via de kabel, internet, Canal Digitaal en Digitenne.

Noot voor de redactie -

Ingezonden persbericht