PontMeyer

P E R S B E R I C H T

Zaandam, 21 maart 2008

Uitstekend jaar voor PontMeyer


· Omzetstijging van 10,8% tot 444,4 miljoen


· Operationeel resultaat vóór afschrijving goodwill en bijzondere posten groeit aanzienlijk tot 18,5 miljoen (2006: 14,2 miljoe n)


· Netto resultaat meer dan verdubbeld naar 11,1 mil joen (2006: 5,4 miljoen)


· Duidelijke strategische stap met verkoop van HuurCenter


· Voorgesteld dividend: 0,75 per aandeel (2006: 0 ,35 per aandeel)

De heer Hol, bestuursvoorzitter van PontMeyer: "We zijn verheugd met het resultaat dat we over het afgelopen jaar hebben bereikt. Niet alleen de marktomstandigheden waren onverminderd gunstig voor PontMeyer, ook de acties ter verbetering van de productiviteit en de diverse reorganisaties hebben zeer duidelijk bijgedragen aan het behaalde resultaat. Met de verkoop van HuurCenter in november van het afgelopen jaar hebben we een belangrijke stap gezet in de stroomlijning van onze organisatie. Ondanks de goede uitgangspositie van PontMeyer is het, gezien de financiële instabiliteit op de markten en de effecten daarvan op de voor ons relevante markten, moeilijk een uitspraak te doen over de ontwikkeling van de resultaten in 2008."

Toelichting op de resultaten
Het jaar 2007 is uitstekend verlopen voor PontMeyer. De bouwactiviteit in Nederland lag op een hoog niveau waardoor de marktvraag goed was voor PontMeyer. Gecombineerd met de prijsstijgingen op de aanvoermarkten en de verdere verbetering van de operationele en commerciële processen binnen PontMeyer heeft dit geresulteerd in een aanzienlijke groei van de resultaten.

De netto omzet is ten opzichte van vorig jaar met 10,8% toegenomen tot 444,4 miljoen (2006: 401,0 1 miljoen). Deze verbetering is te verklaren door een toename van het volume (3,6%), een stijging van de gemiddelde verkoopprijs (8,5%) en een afname in verband met de sluiting van de Hout Konstruktie Nederland (HKN) activiteiten in Ulft en de desinvestering van HuurCenter ultimo november 2007 (gezamenlijk 1,3%).

De brutomarge is ten opzichte van vorig jaar afgenomen van 28,3% tot 26,3%. Deze afvlakking is met name het gevolg van de sterk gestegen verkoopprijzen. De operationele kosten zijn wederom licht gedaald (0,5%).

Het netto-omzet resultaat (EBIT) is ten opzichte van 2006 aanzienlijk gestegen van 11,7 miljoen tot 20,6 miljoen. Dit is het gevolg van o nder andere een verbetering van de efficiency van de organisatie en de effecten van doorgevoerde reorganisaties. Daarnaast werden de lasten als gevolg van de reorganisaties bij de handelsvestigingen en sluiting van de HKN vestiging in Ulft ruimschoots gecompenseerd door de boekwinst op de verkoop van HuurCenter en de baten uit hoofde van de verkoop van onroerend goed.

Het operationeel resultaat voor afschrijving goodwill en bijzondere posten is gestegen van 14,2 miljoen over 2006 tot 18,5 miljoen in het jaar 2007.

Het nettoresultaat in 2007 nam toe tot 11,1 miljo en, meer dan een verdubbeling vergeleken met het nettoresultaat over 2006 ( 5,4 miljoen), a ls gevolg van het verbeterde netto-omzet

resultaat en lagere financieringslasten.

Marktontwikkelingen
De eerste helft van het jaar kenmerkte zich als een voortzetting van de trend van 2006 met verder stijgende prijzen, vooral die van naaldhout, en een volle benutting van de Nederlandse bouwcapaciteit waarbij de belemmerende factor - voor een nog sterkere groei - vooral lag in de afwezigheid van voldoende gekwalificeerde krachten op de bouw. De prijsstijgingen bereikten in het begin van de tweede helft van het jaar het hoogste niveau, waarna het aanbod van hout langzamerhand ruimer werd en de prijzen dientengevolge geleidelijk enige dalingen lieten zien bij sommige houtsoorten. Ook nam de drukte op de bouwplaats enigszins af, in lijn met de afnemende economische groei, maar bleef desalniettemin op een gezond niveau.

Dividend
De onderneming stelt voor over het boekjaar 2007 een dividend van 0,75 per aandeel uit te keren.


1 aangepast voor vergelijkingsdoeleinden

Vooruitzichten
De onzekerheid op de financiële markten en de effecten daarvan op de voor ons relevante markten maakt het moeilijk een betrouwbare verwachting uit te spreken voor het jaar 2008. Desalniettemin verwachten we dat de desinvestering van de niet-kernactiviteit HuurCenter, de investeringen in het vestigingsnetwerk alsmede de reorganisatie van de logistieke en bewerkingsafdelingen en de reorganisatie van HKN een positief effect zullen hebben op de structurele winstgevendheid van PontMeyer.

Profiel
PontMeyer N.V. is een vooraanstaande leverancier van hout en materialen in de Nederlandse bouw-, renovatie- en onderhoudsmarkt. Het concern heeft 1.062 medewerkers in dienst, verspreid over 52 vestigingen in Nederland. Dankzij een klantgerichte marktbenadering, een groeiend, innovatief en aansprekend producten- en dienstenaanbod, een fijn vertakte geografische spreiding en een hoge servicegraad is PontMeyer een toonaangevende, betrouwbare en onmisbare partner voor bouwend Nederland.

Voor nadere informatie:
de heer ir. G.W.F. Hol
de heer J.P. Kruijer RA
telefoon: 075 ­ 6536 210 / 234


---- --