Leefbaar Rotterdam


vrijdag, maart 21, 2008

College bakt er weinig van

Uit een recente steekproef bleek maar liefst driekwart van de inleverpunten voor oud frituurvet niet orde. Het door Leefbaar raadslid Hennie van Schaik geïnitieerde plan, wordt door dit college wel erg gebrekkig uitgevoerd.

Het vorig jaar geïntroduceerde plan hield in dat er verspreid over de stad een dertigtal inzamelpunten komen, waardoor mensen niet meer naar de milieuparken hoeven. Het idee achter verzamelpunten was tweeledig: aan de ene kant kan het verzamelde vet verwerkt worden tot biodiesel; aan de andere kant blijft het rioolnet een verstoppende vetlaag bespaard.

Het hele plan staat of valt met de goede uitvoering. Bij drie van de vijf onderzochte locaties bleek deze week echter iets niet in orde. Inleverbakken waren niet aanwezig, een andere locatie bleek gesloten en op een derde locatie werd het ingezamelde vet, volgens een medewerker, zelfs helemaal niet verwerkt tot biodiesel, maar simpelweg vernietigd.

In een reactie liet de Roteb weten dat het project pas een paar maanden liep, dat een evaluatie nog moest volgen en dat men de kwartaalrapportage afwachtte. Vooruitlopend op deze kwartaalrapportage, dringt Hennie van Schaik er bij Wethouder Harbers alvast op aan om toe te zien op een betere uitvoering.