Ingezonden persbericht


Persbericht

Tiel, 21 maart 2008

DLL-programmeren voor FIT- en AED-range van HBM

Hottinger Baldwin Messtechnik (HBM), producent van geavanceerde meet- en weegapparatuur, heeft een DLL (Dynamic Link Library) softwaretool op de markt gebracht voor het programmeren van toepassingen, die gebruik maken van HBM's AED digitale opnemer elektronica en de FIT digitale loadcells. Omdat de DLL-tool alle informatie over de opnemers bevat wordt de programmering van individuele applicatiesoftware voor dynamisch wegen eenvoudiger. Daardoor wordt de ontwikkeltijd aanzienlijk verkort.

De AED digitale opnemerelectronica van HBM wordt gebruikt voor een eenvoudige beheersing en monitoring van processen. De opnemerelectronica kan zowel voor statische als dynamische toepassingen gebruikt worden in combinatie met loadcells of opnemers met rekstrooktechnologie. De AED-productrange heeft onder meer functies voor real-time dataverwerking, signaalconditionering en een ijkwaardige optie. In de AED-range zijn alle functies voor weegtoepassingen beschikbaar en er zijn additionele software tools voor onderhoud, het opzetten van toepassingen en parameterisering. Alle gebruikelijke interfaces zoals RS 232, RS 422, RS 485, Profibus DP, CanOpen en DeviceNet worden ondersteund.

De FIT (Fast Intelligent Transducer) digitale loadcells worden gebruikt in toepassingen, die een hoge doorloopsnelheid en nauwkeurigheid vereisen, bijvoorbeeld voor het inline controleren van gewicht, voor meerkoppige weegtoepassingen, in sorteermachines, in dynamische weegschalen voor het wegen van post en voor vulmachines.

Meer informatie is beschikbaar op http://www.hbm.com/weighing


---