Vlaamse Overheid

Kortbestek van de Vlaamse overheid van vrijdag 21 maart 2008

Beslissingen van de Vlaamse Regering

Op voorstel van minister-president Kris Peeters

De Vlaamse Regering keurt drie samenwerkingsovereenkomsten goed met de Nederlandse loodsdiensten. Ze geven enerzijds uitvoering aan de ministeriële afspraken in verband met de samenwerking tussen de Vlaamse en Nederlandse loodsdiensten in de Schelderegio en anderzijds aan de relevante bepalingen uit het Vlaams-Nederlands Verdrag over de beëindiging van de onderlinge koppeling van de loodsgeldtarieven.

Op voorstel van minister-president Kris Peeters

De Vlaamse Regering wijzigt principieel de bijlage bij haar besluit dat de retributies vaststelt voor de inschrijving van de teeltrassen in de nationale rassencatalogi, voor de uitoefening van bepaalde beroepen in de sector van het plantaardige teeltmateriaal en voor de keuring van dat materiaal. In bijlage I 'Retributies voor de inschrijving van rassen in de nationale rassencatalogi' wordt de retributie voor maïs opgetrokken. Bijlage II 'Retributies voor kwaliteitscontroles en voor de uitoefening van bepaalde beroepen in de plantaardige sector' wordt aangevuld met het begrip 'officiële monsternemingen op vraag van derden'. Over dit wijzigingsbesluit wordt het advies ingewonnen van de Raad van State.

Op voorstel van minister-president Kris Peeters en vice-minister-president Dirk Van Mechelen

In het kader van de uitvoering van het Limburgplan beslist de Vlaamse Regering tot gedeeltelijke verdeling van een provisioneel krediet. Delen van volgende dossiers kunnen hierdoor worden gerealiseerd : de aanplant van nieuwe appelrassen, het project fietscommunicatie Limburg op de Duitse markt, de uitbreiding van de interfacedienst van de Universiteit Limburg en een imagocampagne 'ouderenzorg'.

Op voorstel van minister-president Kris Peeters, minister Steven Vanackere en minister Hilde Crevits

Na advies van de SERV, de MiNA-raad en de Raad van State wijzigt de Vlaamse Regering in het kader van de omzetting van een Europese richtlijn over de zwemwaterkwaliteit definitief het besluit over de vaststelling van het Vlaams reglement over de milieuvergunning en het besluit over de algemene en sectorale bepalingen over milieuhygiëne (VLAREM I en II). De richtlijn heeft betrekking op elk oppervlaktewater waar, naar verwachting, in zal worden gezwommen, met uitzondering van het water van zwem- en gezondheidsbaden, ingesloten wateren die worden behandeld of worden gebruikt voor therapeutische doeleinden en kunstmatig van het oppervlaktewater en het grondwater gescheiden ingesloten wateren.

Op voorstel van minister-president Kris Peeters en minister Hilde Crevits

De Vlaamse Regering keurt principieel het voorontwerp van decreet goed met diverse bepalingen over leefmilieu, energie en openbare werken. Het decreet moet diverse decreten over leefmilieu en energie aanpassen op basis van een reeks opmerkingen van de Inspectie van Financiën. Over dit voorontwerp van decreet wordt nu advies ingewonnen bij de SERV en de MiNa-raad.

Op voorstel van vice-minister-president Dirk Van Mechelen

In het kader van het decreet over de landschapszorg keurt de Vlaamse Regering principieel een uitvoeringsbesluit goed dat de regels voor de zorgplicht voor definitief aangeduide ankerplaatsen en erfgoedlandschappen bepaalt. Concreet wil het decreet vermijdbare schade voorkomen en moeten er schadebeperkende, herstel- of compenserende maatregelen genomen worden bij bepaalde werken. Het besluit verduidelijkt welke werken van de administratieve overheid een ankerplaats kunnen schaden en hoe de overheid de zorgplicht moet naleven. Over dit besluit wordt advies ingewonnen van de Raad van State.

Op voorstel van vice-minister-president Dirk Van Mechelen

De Vlaamse overheid beslist tot voorlopige vaststelling van volgende gewestelijke ruimtelijke uitvoeringsplannen: 'Communicatieknooppunt Belgacom nv in Liedekerke', 'Historisch gegroeid bedrijf nv Bovin in Kortenaken', 'Historisch gegroeide bedrijven in Oud-Pamel Bouwmaterialen De Doncker en Vennootschap Van Der Straeten in Roosdaal' en 'Historisch gegroeid bedrijf K. Wille-Wille & Zoon in Huldenberg'.

Op voorstel van vice-minister-president Dirk Van Mechelen

In het kader van de afbakening van de gebieden van de natuurlijke en agrarische structuur in uitvoering van het Ruimtelijk Structuurplan Vlaanderen beslist de Vlaamse Regering tot voorlopige vaststelling van volgende twee gewestelijke ruimtelijke uitvoeringsplannen in de regio Kust-Polders-Westhoek: 'landbouw- natuur- en bosgebieden Blankaart Merkembroek' en 'Natuurgebieden Strand Middenkust-Oost'.

Op voorstel van vice-minister-president Dirk Van Mechelen

De Vlaamse Regering beslist tot voorlopige vaststelling van het gewestelijk ruimtelijk uitvoeringsplan 'Ondergrondse aardgasopslag Loenhout' in de gemeenten Wuustwezel, Hoogstraten, Rijkevorsel en Brecht.

Op voorstel van vice-minister-president Dirk Van Mechelen

De Vlaamse Regering beslist principieel tot definitieve vaststelling van het gewestelijk ruimtelijk uitvoeringsplan 'Liefkenshoek Spoortunnel'. Het besluit wordt voor advies voorgelegd aan de Raad van State.

Op voorstel van vice-minister-president Dirk Van Mechelen

In het kader van de functionele upgrade van de ICT-toepassing VLIMPERS en de transitiekost van het ICT-contract beslist de Vlaamse Regering tot verdeling van het provisioneel krediet ingeschreven onder basisallocatie CB0138B van de algemene uitgavenbegroting van het begrotingsjaar 2008.

Op voorstel van vice-minister-president Dirk Van Mechelen

De Vlaamse Regering hecht haar goedkeuring aan de voorgestelde amendementen en de replieken op de bemerkingen van het Rekenhof bij de eerste budgetcontrole 2008 van de Vlaamse begroting. Ze machtigt de Vlaamse minister bevoegd voor financiën en begroting deze in te dienen bij het Vlaams Parlement.

Op voorstel van vice-minister-president Dirk Van Mechelen en minister Patricia Ceysens

In het kader van het Brownfielddecreet beslist de Vlaamse Regering tot het instellen van een tijdelijke Brownfieldcel. Die cel moet een advies voorbereiden over de aanvraagdossiers rond de Brownfieldconvenanten en namens de Vlaamse Regering onderhandelingen voeren omtrent de totstandkoming van Brownfieldconvenanten. De tijdelijke Brownfieldcel wordt ingebed in het Vlaams Agentschap Ondernemen.

Op voorstel van vice-minister-president Frank Vandenbroucke

De Vlaamse Regering keurde eind december 2007 de beheersovereenkomst 2008-2010 met het Vlaams Agentschap voor Ondernemersvorming - Syntra Vlaanderen goed. Daarbij aansluitend wijzigt ze nu, na advies van de Raad van State, definitief de regelgeving voor de financiering van de centra voor vorming van zelfstandigen en kmo's. De aanpassingen betreffen de aansturing van het SYNTRA-netwerk, de ontwikkeling van een doel- en kansengroepenbeleid en de kwaliteitszorg van de leertijd.

Op voorstel van vice-minister-president Frank Vandenbroucke

In het kader van de uitvoering van het sectoraal akkoord 2005-2007 wijzigt de Vlaamse Regering principieel het personeelsstatuut van het contractueel instructiepersoneel en het technisch omkaderingspersoneel van de VDAB. De aanpassing betreft de versnelde baremieke verhogingen: de overgang van salarisschaal 1a naar 1b gebeurt na drie jaar functionele anciënniteit en een gunstige beschrijvende beoordeling; de overgang van 1b naar 1c gebeurt na zes jaar functionele anciënniteit en een gunstige beschrijvende beoordeling. Het wijzigingsbesluit wordt geagendeerd voor onderhandelingen met het bevoegde sectorcomité en gaat daarna voor advies naar de Raad van State.

Op voorstel van vice-minister-president Frank Vandenbroucke

In het kader van de uitvoering van het Europees Programma 'Een Leven Lang Leren' beslist de Vlaamse Regering, na advies van de Raad van State, definitief tot oprichting van de overlegorganen die bijdragen tot een optimale deelname van de Vlaamse Gemeenschap aan het programma: het Vlaamse Comeniuscomité, het Vlaamse Erasmuscomité, het Vlaamse Grundtvigcomité en het Vlaamse Leonardo da Vincicomité. Deze comités kunnen werkgroepen oprichten en de bevoegdheid, de duur en de samenstelling van die werkgroepen bepalen. In de adviescomités zetelen vertegenwoordigers van de Vlaamse overheid en van het onderwijs- en vormingsveld.

Op voorstel van vice-minister-president Frank Vandenbroucke

De Vlaamse Regering kent 1,7 miljoen euro subsidie toe aan de vzw Samenwerkingverband Netgebonden Pedagogische Begeleidingsdiensten voor de tweedelijnsondersteuning 'kleuterparticipatie' voor het begrotingsjaar 2008. De vzw richt zich onder meer op het ondersteunen van de onderwijsinstellingen bij het realiseren van een goed kleuteronderwijs en het voeren van een taalbeleid in het kleuteronderwijs door onder andere het coachen van kleuteronderwijzers, directies en begeleiders, het bevorderen van netwerkvorming van onderwijzers en directie op niveau van de school(gemeenschap) en het ondersteunen van de zelfevaluatie van de kleuterteams.

Op voorstel van vice-minister-president Frank Vandenbroucke

Na onderhandelingen met de sociale partners keurt de Vlaamse Regering opnieuw principieel het voorontwerp van decreet over het onderwijs XVIII goed. Het decreet wil de afspraken van CAO VIII en II hoger onderwijs verder omzetten in regelgeving, de nieuwe financiering van de leerplicht voorbereiden, recente hervormingen zoals studiefinanciering en volwassenenonderwijs bijsturen, en het onderwijsdomein verder vereenvoudigen. Over dit voorontwerp van decreet wordt nu advies ingewonnen bij de Raad van State.

Op voorstel van minister Bert Anciaux

Na advies van de Raad van State hecht de Vlaamse Regering haar definitieve goedkeuring aan de wijziging van het Kunstendecreet. De wijzigingen betreffen onder meer de aanpassing van projectbeurzen voor kunstenaars, de enveloppefinanciering, de procedure van de tweejarige aanvragen, de kwaliteitsbeoordeling, de afschaffing van de koppelsubsidie, de instellingen van de Vlaamse Gemeenschap en enkele technische wijzigingen. Het ontwerp van wijzigingsdecreet wordt ingediend bij het Vlaams Parlement.

Op voorstel van minister Geert Bourgeois

De Vlaamse Regering hecht haar principiële goedkeuring aan het voorontwerp van decreet dat instemt met het zetelakkoord tussen België en de Gemeenschappelijke Markt voor Oostelijk en Zuidelijk Afrika (COMESA). De COMESA is een organisatie van onafhankelijke soevereine staten die willen samenwerken om hun natuurlijke en menselijke hulpbronnen te ontwikkelen ten voordele van hun inwoners en met het oog op vrede en veiligheid in de regio. De COMESA wil economische voorspoed bereiken door regionale integratie. Het voorontwerp van instemmingsdecreet wordt nu voor advies voorgelegd aan de Strategische Adviesraad Internationaal Vlaanderen en aan de Raad van State.

Op voorstel van minister Geert Bourgeois

De Vlaamse Regering keurt een aanvulling goed op de uitwisseling van brieven tussen België en het Operationeel Hoofdkwartier EU van de operatie ALTHEA gevestigd bij het Algemeen Hoofdkwartier van de Geallieerde Strijdkrachten in Europa (SHAPE) in Casteau. Door deze aanvulling krijgen de leden van het Hoofdkwartier ALTHEA dezelfde vrijstelling van verkeersbelasting en van belasting op de in verkeerstelling als de SHAPE. De operatie EU ALTHEA moet de alomvattende aanpak van de EU ten aanzien van Bosnië-Herzegovina versterken en de vorderingen ondersteunen die dat land gemaakt heeft op de weg naar integratie in de EU, met als doel de ondertekening van een stabilisatie- en associatieovereenkomst.

Op voorstel van minister Geert Bourgeois

De Vlaamse Regering beslist tot ondertekening van het zetelakkoord tussen België en het Internationaal Centrum voor de Ontwikkeling van het Migratiebeleid (ICOM). Het ICOM is een intergouvernementele organisatie die als doel heeft een vernieuwend, allesomvattend en duurzaam migratiebeleid te bevorderen en te fungeren als een centrum waar regeringen en organisaties hun ervaringen kunnen uitwisselen. Het ICOM is actief in de verschillende gebieden van het migratiebeleid, van het verlenen van visa en grenscontrole over asielaanvragen en de terugkeer van illegalen tot mensenhandel. Omdat het ICOM sinds mei 2007 in Brussel een vertegenwoordiging bij de Europese Unie heeft geopend, is een zetelakkoord nodig.

Op voorstel van minister Geert Bourgeois

Eind juli 2007 ging de Vlaamse Regering akkoord met de verzelfstandiging van het zenderpark van de openbare omroep en met de wijze van toekenning van de digitale frequenties. Deze operatie werd opgevolgd door Wim Van den Bossche, ambtenaar bij het departement Financiën en Begroting. Het proces van verzelfstandiging is nog volop aan de gang. In dit kader beslist de regering de opdracht van Wim Van den Bossche te verlengen van 1 januari 2008 tot en met 30 juni 2008.

Op voorstel van minister Geert Bourgeois

Naar aanleiding van de vervaldag van het Benelux-statuut op 1 november 2010 neemt de Vlaamse overheid deel aan de intrafederale en internationale onderhandelingen tot wijziging van dit verdrag. De Vlaamse Regering duidde eind oktober 2006 de secretaris-generaal van het Departement Internationaal Vlaanderen, Diane Verstraeten, aan als haar vertegenwoordiger om de onderhandelingen te voeren. Die onderhandelingen zullen nog verscheidene maanden duren. Gezien het eervol ontslag en het pensioen van Diane Verstraeten, met ingang van 1 maart 2008, verleent de Vlaamse Regering haar het mandaat om de onderhandelingen verder te blijven voeren.

Op voorstel van minister Geert Bourgeois

De Internationale Arbeidsorganisatie (IAO) groepeert regeringen, werkgevers en werknemers voor de bevordering van sociale rechtvaardigheid en de verbetering van arbeidsvoorwaarden overal ter wereld. De Vlaamse Regering beslist de IAO een bijdrage toe te kennen van 1 miljoen euro. Tegelijk keurt ze vier projectvoorstellen goed voor de besteding van deze middelen. Het gaat om projecten rond discriminatie van vrouwen op de werkvloer, jobs voor werkloze jongeren in Zuid-Afrika, sociaal ondernemerschap gericht op Zuid-Afrikaanse jongeren en versterking van de sociale dialoog in Oekraïne.

Op voorstel van minister Geert Bourgeois en minister Marino Keulen

De Vlaamse Regering verklaart de functie van Secretaris van de Vlaamse Adviesraad voor Bestuurszaken vacant. Ze keurt de functiebeschrijving en de salarisschaal goed. Ze duidt ook een selectiebureau aan die de selectieprocedure zal uitvoeren.

Op voorstel van minister Geert Bourgeois en minister Hilde Crevits

Na advies van de Raad van State hecht de Vlaamse Regering haar definitieve goedkeuring aan het ontwerpdecreet dat instemt met het verdrag over de veiligheid en gezondheid van de werknemers in de landbouw, aangenomen door de Internationale Arbeidsconferentie in Genève. Het verdrag waarborgt aan bezoldigde werknemers in de landbouwsector dezelfde rechten en dezelfde bescherming als die waarvan andere categoriëen van werknemers kunnen genieten. Het ontwerp van instemmingsdecreet wordt nu ingediend bij het Vlaams Parlement.

Op voorstel van minister Geert Bourgeois en minister Patricia Ceysens

De Vlaamse Regering hecht haar principiële goedkeuring aan het voorontwerp van decreet dat instemt met het protocol over ontplofbare oorlogsresten. Het protocol is van toepassing op ontplofbare oorlogsresten te land, met inbegrip van de binnenwateren. De partijen verbinden zich ertoe samen te werken om de risico's en gevolgen van ontplofbare oorlogsresten in post-conflictsituaties te minimaliseren. Het legt verplichtingen op in verband met onder meer de ruiming, verwijdering of vernietiging, de registratie, de voorzorgsmaatregelen ter bescherming van de bevolking, de bescherming van humanitaire missies, de samenwerking en bijstand en het nemen van preventieve maatregelen. Het voorontwerp van instemmingsdecreet wordt nu voor advies voorgelegd aan de Strategische Adviesraad Internationaal Vlaanderen en aan de Raad van State.

Op voorstel van minister Marino Keulen

De Vlaamse Regering beslist tot verdeling van de trekkingsrechten 2008 uit het Vlaams Stedenfonds. Van het vastleggingskrediet wordt drie vierde gereserveerd voor Antwerpen en Gent. De resterende middelen worden proportioneel verdeeld onder de centrumsteden op basis van het bevolkingsaantal.

Op voorstel van minister Kathleen Van Brempt

De Vlaamse Regering stemt in met een koninklijk besluit waarbij de inwerkingstredingsdatum wordt bepaald op 1 mei 2008 van de wetten die (recidive) vluchtmisdrijven strenger willen straffen.

Op voorstel van minister Kathleen Van Brempt en minister Steven Vanackere

De programmatie van de beschutte werkplaatsen duidt aan hoeveel voltijds equivalente arbeidsplaatsen voor werknemers met een handicap er kunnen gesubsidieerd worden. Binnen de beschikbare budgettaire ruimte kunnen de beschutte werkplaatsen, rekening houdend met de programmatie, subsidies aanvragen. De Vlaamse Regering trekt deze programmatienorm nu principieel op voor het jaar 2008 en 2009. Enerzijds omdat door de overheveling van de materie 'beschutte werkplaatsen' van het beleidsdomein Welzijn, Volksgezondheid en Gezin naar Werk en Sociale Economie een budgettaire groeimarge werd vastgelegd die nog in de programmatie moest omgezet worden, anderzijds omdat ook in het Vlaams Interprofessioneel akkoord afspraken werden gemaakt om de tewerkstellingskansen van werknemers met een handicap in beschutte werkplaatsen te verhogen. Over dit besluit wordt nu advies ingewonnen bij de Raad van State.

Op voorstel van minister Steven Vanackere

In het kader van de financiering van de doelgroepwerknemers uit de lokale diensteneconomie beslist de Vlaamse Regering tot gedeeltelijke verdeling van een provisioneel krediet van 895.000 euro.

Op voorstel van minister Steven Vanackere

In het kader van de bijzondere jeugdbijstand kent de Vlaamse Regering subsidies toe aan volgende projecten: 633.000 euro voor vzw Oikoten in Tildonk voor het organiseren van onthemende projecten; en 227.500 euro voor vzw Albezon in Gent voor het organiseren van individuele onthemings-, integratie en ervaringsprojecten. Onthemende projecten richten zich tot jongeren die ten gevolge van een vetrouwensbreuk met zichzelf, hun leefomgeving of de maatschappelijke norm dreigen uitgesloten te worden uit de maatschappij. Ontheming is erop gericht deze jongeren tijdelijk over te brengen naar een radicaal andere plaats in de samenleving.

Op voorstel van minister Steven Vanackere

Het subsidiebesluit voor verenigingen en welzijnsvoorzieningen in de thuiszorg bepaalt dat elk jaar het totale aantal subsidiabele uren wordt vastgelegd. De Vlaamse Regering keurt nu voor 2008 per erkende dienst voor gezinszorg het maximale aantal subsidiabele uren goed waarover elke dienst beschikt. In totaal gaat het om 15.562.464 uren.

Op voorstel van minister Steven Vanackere

In het kader van kankerpreventie beslist de Vlaamse Regering het pilootproject 'bevolkingsonderzoek naar dikkedarmkanker' van het Centrum voor Kankerpreventie van de Universiteit Antwerpen te subsidiëren voor 505.000 euro.

Op voorstel van minister Hilde Crevits

In uitvoering van het decreet Integraal Waterbeleid keurde de Vlaamse Regering begin september 2005 een besluit goed over de geografische indeling van watersystemen en de organisatie van het integraal waterbeleid. Door wijzigingen en nieuwe inzichten in de hydrografie is het noodzakelijk om de afbakening van de watersystemen op kaart regelmatig te actualiseren. Daarom wijzigt de Vlaamse Regering het besluit over de geografische indeling van watersystemen en de organisatie van het integraal waterbeleid. Hierdoor worden twee deelbekkengrenzen aangepast: de grens tussen de deelbekkens Moervaart en Kanaal van Stekene en de grens tussen de deelbekkens Drie Molenbeken en Scheldeland.

Op voorstel van minister Hilde Crevits

De Vlaamse Regering verleent haar principiële goedkeuring aan het besluit met de voorwaarden waaronder de jacht kan worden uitgeoefend. Over dit besluit wordt advies ingewonnen bij de Vlaamse Hoge Jachtraad, de Vlaamse Hoge Raad voor Natuurbehoud, de Vlaamse Land- en Tuinbouwraad, de gewestelijke sectie van de Nationale Landbouwraad en de Milieu- en Natuurraad van Vlaanderen. Tevens keurt de Vlaamse Regering principieel het besluit goed over de jachtopeningstijden in het Vlaamse Gewest voor de periode van 1 juli 2008 tot 30 juni 2013. Ook dit ontwerpbesluit gaat voor advies naar hogergenoemde instellingen.

Op voorstel van minister Hilde Crevits

De Vlaamse Regering past twee besluiten aan over het toekennen van een gewestbijdrage aan grijswaterleveranciers en aan polders en wateringen voor het uitvoeren van waterhuishoudkundige werken. Beide besluiten voorzien de melding van het dossier aan de directie bestrijding van economische en financiële delicten van de algemene directie gerechtelijke politie. Aangezien deze melding overbodig is, worden de betreffende artikels in beide besluiten opgeheven. Daarnaast wordt het 'eensluidend verklaard afschrift' van bepaalde documenten vervangen door 'een kopie'.

Op voorstel van minister Hilde Crevits

Na advies van de MiNa-raad en de SERV hecht de Vlaamse Regering opnieuw haar principiële goedkeuring aan een wijzigingsbesluit waardoor de rechten en verplichtingen voor de lozing van afvalwater gekoppeld worden aan de verschillende zuiveringszones die afgebakend worden op basis van de zoneringsplannen. Het gaat om een wijziging van VLAREM I en II. Het besluit gaat nu voor advies naar de Raad van State.

Op voorstel van minister Hilde Crevits

De Vlaamse Regering stemt ermee in dat Waterwegen en Zeekanaal nv toetreedt tot de opgerichte Special Purpose Vehicle (SPV) GO IPZ NV. Deze SPV heeft als doel om het gebied gekend als Investeringszone Petroleum Zuid (IPZ) te hervaloriseren. Het gaat om het gebied op het grondgebied van de stad Antwerpen tussen de Schelde, de Hobokense Polder, de ring rond Antwerpen en de E. Vloorstraat met uitzondering van de site 'Groothandelsmarkt Kielbroek'.

Op voorstel van minister Hilde Crevits

De Vlaamse Regering wijzigt de subsidiëring van de aanleg van openbare rioleringen en de bouw van kleinschalige rioolzuiveringsinstallaties door gemeenten, gemeentebedrijven, intercommunales of intergemeentelijke samenwerkingsverbanden. Bedoeling is om de gemeenten te stimuleren om de individuele behandelingsinstallaties voor afvalwater (IBA's) in eigen beheer te nemen en zo tot beter geplaatste en geëxploiteerde IBA's te komen. Bij de eerstvolgende begrotingswijziging zal een decreetsbepaling worden voorzien zodat de minister van Leefmilieu een bijkomende subsidie kan verlenen aan particulieren die een IBA aanleggen. Over dit besluit wordt nu advies ingewonnen bij de Raad van State.

Op voorstel van minister Patricia Ceysens

Monica Silvestrini vervangt Inne Driesen als effectief lid van de raad van bestuur van het Vlaams Instituut voor de Mobiliteit.

Op voorstel van minister Patricia Ceysens

Na advies van de Raad van State hecht de Vlaamse Regering haar definitieve goedkeuring aan het ontwerpdecreet dat instemt met het Samenwerkingsakkoord tussen de federale staat en het Vlaamse, Waalse en het Brussels Hoofdstedelijk Gewest over de uitvoering van de Overeenkomt tot verbod van de ontwikkeling, de productie, de aanleg van voorraden en het gebruik van chemische wapens en de vernietiging ervan. Dit ontwerp van instemmingsdecreet wordt ingediend bij het Vlaams Parlement.

Op voorstel van minister Patricia Ceysens

De Europese Dienstenrichtlijn verplicht de Europese lidstaten om alle maatregelen in hun interne rechtsorde op te heffen die het vrije verkeer van diensten en de vrijheid van vestiging binnen de Europese markt zouden kunnen belemmeren, tenzij deze noodzakelijk en evenredig zijn. In het kader van het omzettingsproces van de EDRL binnen de Vlaamse overheid neemt de Vlaamse Regering nu een aantal beslissingen. Ze gelast onder meer de bevoegde minister om tegen eind april een voorstel tot uitbouw van het Uniek Loket voor te leggen. Dat Uniek Loket is het centraal contactpunt voor aanbieders van diensten waar de dienstverrichter alle procedures en formaliteiten in verband met de toegang tot en de uitoefening van een dienstenactiviteit moet kunnen afwikkelen. Ook keurt ze de ambtelijke sturing van het omzettingsproces door de Vlaamse Stuurgroep goed.

Op voorstel van minister Patricia Ceysens

In het kader van een samenwerkingsakkoord tussen UNESCO en de Vlaamse Regering werd in 1999 een Trustfonds opgericht ter bevordering van de wetenschappelijke activiteiten van UNESCO (FUST ). De Vlaamse Regering hechtte in 2004 en in 2006 haar goedkeuring aan 11 projecten die worden ondersteund binnen fase II van het FUST. Ze keurt nu de verdere ondersteuning van de fase II goed, meer bepaald door de financiering van het SPINCAM-project in de Zuidoostelijke regio van de Stille Oceaan. Dat project wil de effectiviteit van integraal kustzonebeheer (ICAM) verhogen en het informatieaanbod over de status van de hulpbronnen in kustgebieden verbeteren. De bevoegde minister krijgt een mandaat om de onderhandelingen voor fase III met UNESCO op te starten.

Url: http://publicatie-62.vlaanderen.be/servlet/Satellite?NB_Registratiepersoonid=10446&pagename=nieuwsberichten%2FNB_KortBestek%2FKortbestek&cid=1205123176789