Kunst aan de rand van Nederland


"Kunst IS" in Galerie Ka, Nieuweschans

NIEUWESCHANS, 20080215 -- Van 21 maart t/m 20 april 2008 exposeren Eveline Bekkering (beelden), Hans Bode (objecten), Klaas Russchen (acrylschilderijen) en Carla van den Berg (acryl/mixed media op doek) in Galerie Ka.

Eveline Bekkering (1957) volgde een lerarenopleiding handvaardigheid en textiele werkvormen en was een aantal jaren werkzaam in het middelbaar onderwijs. Daarna volgde zij een opleiding tot docente/tekentherapeute in het mandala- en helend tekenen, en startte in 1986 in haar eigen Centrum KlankKleur in Grolloo met het geven van cursussen en workshops. Sinds enige jaren houdt zij zich bezig met beeldhouwwerk.

Hans Bode (1938) exposeert verschillende van zijn relikastjes, processiewagens, tempeltjes en reisdozen. Met als inspiratiebronnen de architectuur en diverse religies creëert hij bijzondere sculpturen. De bekleding (de huid) van een object zorgt ervoor dat de diverse onderdelen samensmelten tot een geheel. De speciale inkleuring en gebruikte technieken geven de objecten een oude en geheel eigen 'Hans Bode' uitstraling.

Klaas Russchen (1964) is vooral muzikant en is pas op wat latere leeftijd serieus gaan schilderen. Thomas Russchen, de vader van Klaas, was in Friesland een bekende kunstschilder. Zijn grote voorbeeld is natuurlijk zijn vader, maar ook het werk van Herman Brood en Karel Appel spreekt hem erg aan. Klaas werkt met acryl op doek en zijn kleurgebruik is fel en puur.

Carla van den Berg (1955) werkt met acryl/mixed media op doek, of met acrylverf op eigen handgeperst papier. Kleuren zijn heel belangrijk in haar werk en zij laat zich vaak inspireren door rotstekeningen en oude culturen. Sinds 2007 is haar werk meer abstract geworden.

Galerie Ka, Voorstraat 47 Nieuweschans, is elke zondagmiddag geopend van 13.00 tot 17.30 uur en na afspraak (0597 52 22 99). Tijdens de Tweekarspelen Kunstroute op 21, 22, 23, 24 en 28, 29, 30 maart is Galerie Ka geopend op vrijdag, zaterdag, zondag en 2e paasdag van 12.00 - 18.00 u.

Op www.galerie_ka.nl vindt u altijd actuele informatie.
Meer informatie over de kunstroute vindt u op www.tweekarspelenkunstroute.nl





Ingezonden persbericht