Europese fietsrouteplanner onverminderd populair


AMSTELVEEN, 20080321 -- De Europese fietsrouteplanner, www.fietsrouteplanner.eu, die najaar 2007 online ging, is een groot succes. De planner combineert een knooppuntenplanner met veel content over lange afstandsfietsroutes. Zelfs uit Amerika komen vragen wanneer er wordt uitgebreid naar de overkant van de oceaan.

Hobbyproject

De Europese fietsrouteplanner is een uit de hand gelopen hobbyproject van Dirk van Rens, beheerder van onder andere de sites fietsvakantie.startpagina.nl en www.fietsvakantiepagina.nl. Het aantal vragen over lange afstandsfietsroutes van bezoekers van deze sites was zo groot, dat het Van Rens een goed idee leek om daar een goede verzamelsite over te maken.

Flash-applicatie

Binnen het nieuwe internet kun je dan eigenlijk niet meer aankomen met een rijtje links. Vandaar dat er een zoekfunctie op de site is gemaakt, waar fietsers begin- en eindpunt van hun gewenste traject kunnen invoeren. Deze flashapplicatie werkt zowel op tekst als met behulp van een kaart. De werking van de fietsrouteplanner is daarmee zo eenvoudig, dat het ook voor de vaak oudere fietsers geen probleem vormt. En dat is belangrijk, want senioren en pre-senioren zijn met bijna 70% veruit de grootste leeftijdsgroep binnen de vakantiefietsers-gemeenschap.

De fietsrouteplanner

De fietsrouteplanner geeft geen complete fietsroute waarmee mensen op de fiets kunnen stappen op weg naar Stockholm of Sevilla. De planner geeft suggesties welke bestaande lange afstands fietsroutes de vakantiefietser kan gebruiken om op zijn of haar bestemming te komen. De routegidsjes die hij nodig heeft, kan de bezoeker van de site direct kopen via de website, of bestellen bij de eigen boekhandel.

Populair

De nieuwe site is populair onder fietsers. De eerste 4 maanden werd de site door bijna 100.000 internetters gevonden. Er kwamen honderden reakties binnen via e-mail en op de site. Er zijn zelfs tevreden bezoekers die landkaarten en fietsgidsen opsturen zodat Van Rens deze kan invoeren in de database.

Gratis

Van Rens verwacht dat de site nog gaat groeien, zowel in bezoekersaantallen als ook in functionaliteiten. Steeds meer mensen komen achter het bestaan van de site. Veel mensen zijn verbaasd dat de planner gratis is te gebruiken. Van Rens: "Het doel van de website is niet om veel geld te verdienen, maar om een goede service te verlenen. Ik heb gewoon een baan, deze website is eigenlijk een uit de hand gelopen hobby. Zo veel tevreden bezoekers op je site is echt geweldig. De inkomsten van de site komen voort uit de verkoop van routegidsjes via de website. Dat is niet verplicht, maar het mag natuurlijk wel."

Internet

De website is te vinden via de URL www.fietsrouteplanner.eu. De bezoeker kan ook rechtstreeks naar de fietsrouteplanner gaan, door 193.93.172.186/Europaplanner in te typen.





Fietsvakantie Startpagina