Ingezonden persbericht


Persbericht

17 maart 2008

Flower Fairies op Keukenhof

Elfjes knutselen tijdens het kinderweekend

De Flower Fairies, bekend van de illustraties en gedichtjes van Cicely Mary Barker, hebben een eigen knutselhoek tijdens het openingsweekend van De Keukenhof van 21 tot en met 24 maart. De Keukenhof heeft gedurende dit Paasweekend allerlei activiteiten georganiseerd voor kinderen.

In het Oranje Nassau paviljoen kunnen kinderen, samen met de Flower Fairies, knutselen, tekenen en geschminkt worden als elfje of bloemenkind. Er is een kleurplaatwedstrijd en door het hele park wordt er voorgelezen uit de beroemde kinderboekjes van Flower Fairies.

Ouders kunnen hun kroost met een gerust hart een half uurtje achterlaten bij de Flower Fairies om in alle rust een kopje koffie te drinken. Het knutsel- en tekenfestijn staat onder professionele begeleiding en de kinderen zullen zich opperbest vermaken. De kinderen die de mooiste kleurplaat hebben gemaakt, maken bovendien kans op een prachtig Flower Fairy prijspakket.

De Flower Fairies zullen van 21 tot en met 24 maart dagelijks aanwezig zijn van 11.00 uur tot 16.00 uur in de workshopruimte van het Oranje Nassau Paviljoen.

Cicely Barker (1895-1973) publiceerde in 1923 haar eerste Flower Fairies (Bloemenkinderen). Met Victoriaanse precisie maakte ze illustraties van bloemen in combinatie met feeërieke kinderen. Cicely legde in pasteltinten honderden originele tuin- en veldbloemen en bloesems vast. De 'fairies' tekende ze naar werkelijke kinderen van familie en bekenden, en later, kinderen van de door haar zus geleide kleuterschool.

De romantische Flower Fairies zijn na bijna 100 jaar populairder dan ooit. Bij kinderen, maar ook bij vrouwen. De boekjes met de bijzondere bloemenkinderen bieden ook nu een ontsnapping uit de harde en dreigende wereld ons heen. Ze bieden naast plezier, vanwege de natuurgetrouwe precisie waarmee de bloemen zijn getekend, een uitnodiging om samen met de elfachtige kinderen een vriendelijke vlucht in de natuur te nemen. De illustraties hebben na al die jaren nog iets aan kracht ingeboet en sieren nu ook moderne gebruiksartikelen, als agenda's en kalenders.



Ingezonden persbericht