Ingezonden persbericht


www.apenheul.nl

Vier de lente!

Kom op kraamvisite bij de aapjes

Vanaf 21 maart tot en met 12 mei viert Apenheul samen met zijn bezoekers de lente. Met het Lente Festival laat Apenheul de bezoekers genieten van al het nieuws dat te bewonderen is in het apenpark. In Apenheul vind je apen in alle kleuren en maten. En veel apen lopen zelfs helemaal vrij tussen de bezoekers. Je kunt van heel dichtbij zien hoe bijzonder leuk, grappig en spannend apen zijn. En tijdens de lente is het extra genieten.

Beschuit met muisjes

Apenheul is trots en blij dat er elk jaar zoveel aapjes geboren worden. En dit wordt samen met de bezoekers gevierd. Tijdens het Lente Festival trakteert Apenheul elke zondag op beschuit met muisjes! De nieuwe gorillaleider Jambo heeft al een kersverse zoon, Mapasa. Bovendien is er nog een kleine gorilla onderweg! Ook bij de capucijnapen, Berberapen en doodshoofdaapjes verwacht Apenheul nog de nodige kleintjes! Bij de slingerapen en gouden leeuwaapjes zijn de afgelopen tijd al baby's geboren. Bij deze dieren is het een gezellige drukte van belang.

Verzin een naam!

De doodshoofdaapjes zijn altijd enorm populair. Vol spanning wacht Apenheul op de geboortes bij deze grappige aapjes. Er worden wel meer dan 15 baby's verwacht! Wie een leuke naam weet, kan meedoen aan de wedstrijd: "verzin een naam voor de eerste doodshoofdapenbaby van 2008". Mail deze naam vóór 12 mei 2008 naar Apenheul via wedstrijd@apenheul.nl, onder vermelding van "wedstrijd naam baby". De leukste inzending krijgt een pluchen doodshoofdaapje om mee te knuffelen en een seizoenkaart om de baby zo vaak je wilt te komen opzoeken!

Meer weten?

Op zaterdag 19 en zondag 20 april kunnen bezoekers om 13.30 uur mee met de rondleiding "op kraamvisite". Een Apenheulgids neemt geïnteresseerden mee naar de jongste bewoners van Apenheul. Iedereen geniet hier van de jonge aapjes en hoort leuke verhalen over het opgroeien van apenkinderen. Voor deze rondleiding hoeft men niet te reserveren. Meer informatie is hier te vinden.

Kom deze lente op kraambezoek in Apenheul!