Gemeente Deventer

Goede Vrijdagmarkt in Deventer

Traditioneel wordt de Deventer binnenstad op Goede Vrijdag - dit jaar op 21 maart - bevolkt door stillekramers en standwerkers tijdens de jaarmarkt. Deze markt is niet alleen één van de oudste jaarmarkten maar is tevens uitgegroeid tot één van de grootste en gezelligste jaarmarkten van het Oosten.

De marktkooplieden hebben om 9 uur hun waren uitgestald en staan klaar om hun waren aan de man of vrouw te brengen. De jaarmarkt wordt gehouden in de binnenstad van Deventer en staat opgesteld in de Zandpoort, op de Brink en in de Keizerstraat. De jaarmarkt loopt van Keizerstraat NS-station tot aan de Bokkinghang (IJssel) en sluit om 17 uur.

Wegen afgesloten

De markt zal ook aan bewoners en ondernemers van de op de markt uitkomende wegen niet ongemerkt voorbij gaan. Op 20 maart na de winkelsluiting om 21 uur worden de toegangswegen (Zandpoort, Keizerstraat, Korte Bisschopstraat, Kleine en Grote Overstraat, Polstraat, Assenstraat, Menstraat en Rijkmanstraat) voor voertuigen worden gesloten. Vanaf dat moment wordt een begin gemaakt met de opbouw van de markt en komen marktkramen op de weg te staan.

De markt... van alle markten thuis

De jaarmarkt trekt jaarlijks tienduizenden bezoekers naar de Goede Vrijdagmarkt. De markt is zeer in trek bij de Deventer bevolking, maar ook regionaal en landelijk. De slogan "De markt... van alle markten thuis, ook in de Gastvrije Hanzestad Deventer" doet zijn naam nog steeds eer aan. De traditiegetrouwe bezoekers van de jaarmarkt zijn ook dit jaar weer welkom op de `van oudsher gezelligste en grootste jaarmarkt van het Oosten'.

Publicatiedatum: 6-3-2008
foto van de markt

© 2004 Gemeente Deventer Laatste wijziging donderdag 6 maart 2008