Ingezonden persbericht


PERSBERICHT - MELKWEG AMSTERDAM
THE KILLS
Het coolste rock 'n roll duo van de laatste jaren
Melkweg, The MAX * zaterdag 22 maart * 21:00 uur * ¤ 12,00 + lidm.

Een smerige gitaar, een aftandse drumcomputer en een zangeres met een stem als die van PJ Harvey; dat zijn The Kills in essentie gevat. 'Less is more' is het devies en met deze minimale middelen weet het Engels/Amerikaanse duo rauw rammelende bluesgarage te maken waar de spanning je ongenadig bij je lurven grijpt. De in heroïnedampen en sigarettenrook gehulde, goor rammelende bak herrie klinkt tegelijkertijd geil, zwoel en sexy. Een nieuw en ongetwijfeld vuig, smoezelig en sleazy plaatje zal 10 maart onder de noemer 'Midnight Boom' de platenbakken bevuilen. En nog geen twee weken later, op zaterdag 22 maart, komen The Kills naar The MAX van de Melkweg. De huidige single 'U.R.A Fever' doet snakken naar meer van het coolste rock 'n roll duo van de laatste jaren.

Puur en onversneden rock 'n roll is troef op de eerste twee platen van The Kills. Zowel op het punkende debuut 'Keep on Your Mean Side' (2003) als 'No Wow' (2004) komen invloeden als Patti Smith, The Stooges en The Velvet Underground overduidelijk naar voren. De samenzang tussen de de Amerikaanse zangeres Alison 'VV' Mosshart en de Britse gitarist Jamie 'Hotel' Hince zorgt onverminderd voor een zinderende spanning, waarbij de ranzige minimalistische bluesrifjes aangevuld met vuige electro-elementen van de drumcomputer het maximale effect weten te bereiken. Deze enorme berg vuiligheid die je speakers uitgestort wordt, doet je beseffen dat rock 'n roll zelden zo cool is geweest.

De nieuwe plaat 'Midnight Boom' wordt op hun eigen website per dag nummer voor nummer aan het publiek geïntroduceerd. Tot nog toe hebben nummers als 'U.R.A. Fever' de schijn dat het duo zich andermaal zal overtreffen. Het nummer klinkt minimalistisch zoals we dat gewend zijn, maar laat sporadisch scratchende hiphop en electronoise horen. De bijbehorende clip is natuurlijk smoezelig, zoals dat hoort. Vooral live komt deze heerlijk rammelende bak gore herrie uitermate tot zijn recht, waarbij de onderhuidse spanning tussen de twee onvermijdelijk tot het kookpunt komt!