Circuit Park Zandvoort


---

---

Kinzo Paasraces 2008

Op zaterdag 22 en maandag 24 maart vinden op Circuit Park Zandvoort de Kinzo Paasraces plaats. De diverse nationale kampioenschappen uit het Dutch Power Pack zullen tijdens het paasweekeinde hun eerste races van het nieuwe seizoen rijden.

Samsung BMW 130i Cup
Dé smaakmaker van vorig jaar was zonder twijfel de Samsung BMW 130i Cup. Elke race werd het publiek getrakteerd op ongekend felle, doch faire gevechten. De strijd tussen de BMW teams van Ekris en Jan de Jong zal dit jaar een vervolg krijgen. Ook coureurs als Dillon Koster, Jan Lammers en Jan Joris Verheul mengen zich bij dit gevecht.

Dunlop SportMaxx Clio Cup
Ook in de Dunlop SportMaxx Clio Cup kan het nodige spektakel verwacht worden. Tijdens de Kinzo Paasraces verwacht de organisatie een veld van meer dan 25 gelijkwaardige Renault Clio's aan de start. De vice-kampioen van 2007, Pim van Riet, zal erop gebrand zijn om dit jaar wel het kampioenschap op zijn naam te schrijven. Tegenstand kan worden verwacht van Michael en Sebastiaan Bleekemolen en Robert van den Berg.

Formule Ford
De komst van de nieuwe Duratec 1600-motor heeft in de Formule Ford gezorgd voor nog snellere rondetijden. De klasse heeft veel aanzien in de autosportwereld, daar het wordt gezien als kraamkamer voor formulewagenrijders. Rijders als Jeroen Bleekemolen, Christijan Albers, Tom Coronel en Jan Lammers hebben alle goede resultaten geboekt in de Formule Ford. Jonge talenten uit de kartsport zullen het ook dit jaar weer opnemen tegen de gevestigde orde in deze spannende formulewagenklasse. Het publiek kan zich dan ook opmaken voor felle gevechten en veel inhaalacties.

Formido Swift Cup
Jonge toerwagentalenten komen in actie in de Formido Swift Cup. Na een bijzonder succesvol debuutjaar, hebben zich voor het nieuwe autosport seizoen zeker dertig Swifts ingeschreven. Op technisch gebied zijn enkele kleine wijzigingen doorgevoerd, waardoor iets snellere rondetijden verwacht kunnen worden. Kampioen van vorig jaar, Steve Kirsch, zien we dit jaar niet in deze uitdagende merkencup. Rijders als Hans Bos, Suzanne Jager, Sandra Douma en Tim van Gog verschijnen wel aan de start samen met enkele nieuwe namen in de autosport, zoals de 15-jarige Jeroen Slaghekke en de 16-jarige Pieter Schothorst die voor het team van de broers Tim en Tom Coronel uitkomen. Voor de ladies-cup hebben zich ook een aantal nieuwe dames ingeschreven, waaronder Maaike de Wit en Ilja Linders.

Toerwagen Diesel Cup
Nieuw in het Dutch Power Pack is de Toerwagen Diesel Cup. In deze klasse nemen verschillende toerwagens het tegen elkaar op, waaronder de BMW 120D, Volkswagen Golf TDi, Seat Ibiza Cupra en Alfa Romeo 147 JTD. Omdat elke auto een verplichte pitstop moet maken, vindt er naast spektakel op het circuit, ook veel actie plaats in de pitsstraat. De klasse rijdt twee races tijdens het paasweekend. De eerste wedstrijd wordt zaterdagmiddag verreden en duurt 110 minuten, de tweede manche wordt op Tweede paasdag verreden.

Programma
Op zaterdag 22 maart vinden alle kwalificaties plaats, gevolgd door de eerste race
van de Toerwagen Diesel Cup. De eerste sessie vangt aan om 10.00 uur. Op tweede paasdag begint het programma om 9.15 uur met de eerste race.

Toegangskaarten
Kaarten zijn in de voorverkoop verkrijgbaar via E-Tickets of via het Ticket CallCentre (0900 - 9000 500). Een weekend-duinkaart kost EUR 12,00, waarbij kinderen tot 12 jaar, onder begeleiding van een volwassene, gratis toegang hebben. Een weekend-paddockkaart, met toegang tot het rennerskwartier, kost EUR 35,00. Kinderen tot 12 jaar, onder begeleiding van een volwassene, ontvangen vijftig procent korting op een paddockkaart.

Gratis toegang voor het hele gezin!
Hoofdsponsor Kinzo stelt gratis Family Tickets ter beschikking. Bij aankoop van elektronisch Kinzo gereedschap bij een van de deelnemende bouwmarkten, ontvangt men een gratis toegangsbewijs, welke gratis toegang tot de duinen geeft voor het gehele gezin (twee volwassenen en twee kinderen).

Samsung BMW 130i Cup

Foto: Chris Schotanus, Essay Produkties

Dunlop SportMaxx Clio Cup

Foto: Chris Schotanus, Essay Produkties

Formule Ford

Foto: Chris Schotanus, Essay Produkties

Formido Swift Cup

Foto: Chris Schotanus, Essay Produkties

Toerwagen Diesel Cup

Foto: Chris Schotanus, Essay Produkties

IFRAME: http://ads.cpz.nl/abmw.aspx?z=4&isframe=true&autorotate=true

© Copyright 2008 Circuit Park Zandvoort. ® All rights reserved. | Privacy Policy