Stadsdeel Zeeburg

Amikino Zeeburg van start op 22 maart 2008

Persbericht van Opbouwwerk Noord

7 maart 2008
Op zaterdag 22 maart 2008 gaat Amikino in Zeeburg van start! Amikino Zeeburg is het vrouwencontactpunt voor alle vrouwen vanaf 18 jaar uit Zeeburg met verschillende culturele achtergronden. Amikino brengt goed Nederlands sprekende vrouwen en vrouwen die het Nederlands nog aan het leren zijn, bij elkaar.

Projectleider Anna Kamp organiseert twee keer per maand bijeenkomsten op verschillende plekken in de Indische Buurt en het Oostelijk Havengebied, waar vrouwen elkaar kunnen ontmoeten, nader kennismaken, en met elkaar afspraken kunnen maken, om buiten de bijeenkomsten iets samen te ondernemen. Bijvoorbeeld: samen naar de markt, naar het museum, thuis thee drinken, koken.

Kleurrijk netwerk van vrouwen

Door samen iets te doen op basis van interesse of een liefhebberij, leer je elkaar beter kennen. Zo ontstaat een kleurrijk netwerk van vrouwen in Zeeburg, en krijgen vrouwen de mogelijkheid vriendschappen met elkaar op te bouwen. We leven in Nederland teveel langs elkaar heen in plaats van met elkaar. Amikino biedt de mogelijkheid elkaar te ontmoeten. Amikino werkt wijkgericht; zo kom je elkaar ook in je buurt tegen!

Amikino Zeeburg streeft ernaar dat het netwerk van Amikino over 2 jaar zelfstandig kan draaien en door de vrouwen zelf in stand kan worden gehouden.

Startbijeenkomst Amikino Zeeburg

Datum: zaterdag 22 maart 2008
Tijd: van 14.30 tot 17.00 uur
Locatie: Studio K, Timorplein 62

Aanmelden

Elke vrouw uit Zeeburg is welkom bij Amikino. Je kunt je opgeven bij Solid Amsterdam, telefoon (020) 635 2600. Anna Kamp neemt daarna persoonlijk contact op voor een kennismakingsgesprek en meer informatie.