Gemeente Schiedam


Maart

Boek & Bal Waterweg 2008

12 maart 2008

Over Nu en Vroeger, Toen en Ooit

Grote namen uit de vaderlandse literatuur treden zaterdag 22 maart op tijdens Boek & Bal Waterweg 2008 in het Theater a.d Schie en Bibliotheek Waterweg aan het Stadserf in Schiedam. Het belooft een avond vol met optredens, signeersessies en interviews te worden. Zo vertellen Midas Dekkers, Nelleke Noordervliet en Arthur Japin over hun recente werken. Hugo Borst interviewt Adriaan van Dis en Herman Brusselmans en Ronald Giphart, Bart Chabot en Martin Bril tonen de highlights van hun theatervoorstelling vol verrassend literair variété.

Het boekenweekthema van 2008 is Van oude menschen De derde leeftijd en de letteren". De schrijvers die optreden tijdens Boek & Bal spelen op een bijzondere manier in op dit thema. Maria Heiden gaat in gesprek met Nelleke Noordervliet en Joris Luyendijk. Ook schrijvend debutanten als Jonathan van het Reve en Frénk van der Linden worden geïnterviewd. Rick de Leeuw draagt zijn liedjes voor en wordt op de piano begeleid door Jan Hautekiet. De avond wordt afgesloten met een spetterend optreden van de achtkoppige band New Cool Collective.

Lezershemel
Een terugkerend element van Boek&Bal is de lezershemel. Waren het vorig jaar de engelen die de bezoekers meevoerden naar het Walhalla van de literatuur in de torenkamer van de bibliotheek. Dit jaar begeleiden drie zwarte weduwen de mensen via de condoleanceruimte met koffie en cake naar het torentje, waar bezoekers in tien minuten een seance meemaken met overleden schrijvers. Luister naar de overleden kibbelende grootheden als Multatuli, W.F. Hermans en Annie M.G. Schmidt. Maar ook Gerard Reve wil nog het één en ander kwijt aan ons levenden.

Kaartverkoop
Kaarten voor Boek & Bal Waterweg kosten 15,- en kunnen gekocht worden via de theaterkassa van het Theater a.d Schie en via www.boekenbalwaterweg.nl. De deuren van het Theater a.d Schie en de bibliotheek aan het Stadserf in Schiedam gaan om 19.30 open en het programma duurt van 20.00 tot 24.00 uur.

Boek & Bal Waterweg 2008
Boek & Bal Waterweg 2008
zaterdag 22 maart 2008
20.00 24.00 uur
toegang: 15,00
www.boekenbalwaterweg.nl