Gemeente Venlo


Venlo start met Astebleef

18-3-2008

Astebleef, een serie openluchtconcerten van Venlose amateur-gezelschappen, gaat op zaterdag 22 maart van start. Vanaf 14.00 uur worden de gehele middag optredens verzorgd in Venlo, Blerick en Tegelen. Met de Astebleef-concerten krijgen amateur-gezelschappen de kans om te laten zien wat ze in huis hebben en toont de gemeente Venlo hoe rijk ze is aan culturele en muzikale kwaliteit.

In de binnenstad speelt Big Band '81 de gehele middag op de Markt voor het stadhuis. In Blerick staat de gehele middag blaaskapel 't Hetje op een podium voor de Wieën en in Tegelen verzorgt de Steijler Blaoskapel een optreden in de Kerkstraat.
Om 14.00 uur houdt burgemeester Hubert Bruls een openingswoord in Venlo. Om 14.45 uur spreekt de burgemeester de muzikanten en publiek in Blerick toe en om 15.50 uur richt hij een kort woord tot de aanwezigen in Tegelen.
Met Astebleef verlevendigen we onze stadsdelen en voor de gezelschappen is het een mooie kans om zich te profileren, meent cultuurwethouder Peter Freij. Met ruim vijftig aanmeldingen doen bijna alle gezelschappen die ervoor in aanmerking kwamen mee met Astebleef, volop animo onder de artiesten dus, aldus Freij. De rol van de gemeente is ondersteunend en bestaat vooral uit het faciliteren van de optredens.
Iedere donderdagavond, zaterdag en op koopzondagen worden er op verschillende locaties in de gemeente Venlo optredens verzorgd in de buitenlucht. Astebleef loopt van april tot oktober. De optredens zullen worden aangekondigd op de website van de gemeente Venlo.

EINDE PERSBERICHT

Meer informatie:

Rik van Druten
Adviseur bestuurlijke communicatie
tel. 077-359 6225
mobiel 06-14412746