Gemeente Schermer


Expo Brand Rustenburg in Schermer

20-03-2008

Op 24 maart 1968 heeft er een enorme brand in het buurtschap Rustenburg plaatsgevonden. Vier boerderijen en twee woonhuizen gingen in vlammen op. Zeven gezinnen, 13 volwassenen en 34 kinderen werden dakloos. 18 Stuks vee kwamen om.

De brand heeft een belangrijk en historisch gedeelte van Rustenburg volledig verwoest. De brand is indertijd direct vastgelegd door hobbyfotograaf Dhr. Jacob Schipper. Hij legde alles vast wat in de regio Rustenburg en Ursem zich afspeelde. Zodoende straalt de expositie een zeer direct ooggetuigenverslag uit, alsof de kijker er zelf bij is geweest.

De expositie zal voornamelijk bestaan uit uniek fotomateriaal van Dhr. Jacob Schipper dat nog nooit vertoond is. Om dit niet na 40 jaar geruisloos voorbij te laten gaan organiseren Henk Haring & Cor Schipper een Expo. Er zullen enkele historische foto's en documenten op de expositie worden getoond. Voor de locatie van de expositie is gekozen voor Café de Rode Leeuw te Ursem.

Opening Expo zal zijn op Zaterdag 22 maart 2008 om 10.00 uur door voormalig burgemeester de Nijs. Expo dagen: 22 t/m 24 maart 2008 van 10.00 t/m 17.00 uur. Intree = Gratis

Voor de archivering op lange termijn is een domeinnaam gekozen en is er een website gebouwd waar bezoekers in een forum kunnen reageren. www.brand-rustenburg.nl

Samenstelling: Henk Haring en Cor Schipper

Cor Schipper

Zuidgouw 8

1645 PC Ursem