Gemeente Tilburg

21-3-2008
Kamerexpositie Sigrid Calon
Tilburgse kunst op de kamer van burgemeester Ruud Vreeman

Vrijdag 22 maart start een nieuwe kamerexpositie. Dit keer is het de beurt aan kunstenares Sigrid Calon. Haar textiele werken zullen heel de maand april de werkkamer van burgemeester Ruud Vreeman sieren.

Sigrid Calon (1969 's-Hertogenbosch, woont en werkt in Tilburg) studeerde textiel aan de Academie voor Beeldende Vorming in Tilburg. Na haar afstuderen in 1993 heeft ze als
free-lancer gewerkt voor diversen bedrijven. Nadat ze in 2005 de publieksprijs won van de vormgevingsmanifestatie 'Brabantse Spelen' - waarvoor ze een zeecontainer aankleedde met als thema 'Tilburgs Trots'
- nam ze het besluit voortaan als autonoom kunstenaar/vormgever aan de slag te gaan. Een jaar later presenteerde ze haar project 'DahliaShowtime!' op de DutchDesignBeurs in Eindhoven. Een mix van textiele werken variërend van enorm geborduurde wandobjecten tot dagelijkse gebruiksvoorwerpen als theedoeken. De jaren daarna exposeerde Calon met haar wandobjecten, panelen, tapijten en ander werk op beurzen en manifestaties in binnen- en buitenland. Op dit moment werkt zij aan het project 'Search for Identity'. Indrukken en verhalen van tien Tilburgse vrouwen vertaalt Sigrid Calon in nieuwe textiele werken. Ook gaan hierbij diverse vrouwengroepen aan de slag met borduurpanelen.

Het idee achter de kamerexpositie is dat Vreeman graag jonge talentvolle kunstenaars een extra podium bied om hun werk te exposeren. De expositie is te bezoeken op de vrijdagen 4 en 18 april van 15.00 tot 17.00 uur en op afspraak. Het bezoekadres is: Stadhuis van Tilburg, Stadhuisplein 130.