Socialistische Partij Rotterdam

Bewoners in actie voor veiliger oversteek Keizerswaard

17-03-2008 * De SP IJsselmonde haalt vanaf zaterdag 22 maart vier zaterdagen van 11.00 tot 14.00 handtekeningen op bij winkelcentrum Keizerswaard voor het veiliger maken van de Groeninx van Zoelenlaan ter hoogte van het winkelcentrum. De bewonerscommissie Heindijk e.o. ondersteunt de actie. Vorig jaar voerde de SP al samen met bewoners uit Hordijkerveld actie tegen de huidige moeilijk begaanbare oversteekplaats en voor een fatsoenlijke oversteek bij het winkelcentrum. De petitie wordt in april aan de deelgemeente aangeboden.

De oude oversteekplaats bij het winkelcentrum, waar bewoners dertig jaar lang gebruik van maakten, werd vorig jaar afgesloten. De nieuwe plek ter hoogte van de Noorder- en Zuider Kerkedijk is moeilijk begaanbaar en ligt verder weg. De kruising bij de Herenwaard is door het ontbreken van verkeerslichten voor veel bewoners onneembaar, en door de deelgemeente aangewezen als black-spot wat betreft ongevallen. Acties en een burgerinitiatief om de oude oversteekplaats bij de Keizerswaard in ere te herstellen werden vorig jaar door de deelgemeente terzijde geschoven. Sommige mensen staan nu een kwartier te wachten voordat ze durven over te steken. Verkeersregelaars van de SP hielpen daarom vorig jaar in het weekend bewoners veilig de weg over te komen.

'Binnenkort wordt de Groeninx van Zoelenlaan in de oude staat hersteld, als het Centrumplan Hart bijna af is', vertelt Nicolette van Leeuwen van de SP in IJsselmonde. 'Dat is hét moment om de terugkeer van de oversteekplaats bij winkelcentrum Keizerswaard te realiseren en stoplichten te plaatsen bij de kruising met de Herenwaard. De deelgemeente moet nu echt eens luisteren naar wat de bewoners vinden en al meerdere keren hebben aangekaart.'