Gemeente Hattem

onder embargo tot en met zaterdag 22 maart 22.00 uur.

Frits Witteveen van Fanfarekorps Ons Genoegen Hattem benoemd tot lid in de Orde van Oranje Nassau

Hattem, 18 maart 2008 -- Op zaterdagavond 22 maart wordt de heer Frits Witteveen (1936) benoemd tot lid in de Orde van Oranje Nassau. De burgemeester van Hattem, de heer P.A. Zoon, zal de heer Witteveen de versierselen die bij de onderscheiding horen uitreiken tijdens het voorjaarsconcert van Fanfarekorps Ons Genoegen Hattem in MFC De Marke, Daendelsweg 2 te Hattem (aanvang concert 19.30 uur).

55 jaar Kleikloeten en Ons Genoegen
Decoranus is in 1952 lid geworden van het fanfarekorps. Gedurende de afgelopen 55 jaar was decorandus niet enkel spelend lid maar veeleer 'de' vrijwilliger voor de vereniging. Zo was decorandus ruim 35 jaar degene die de nieuwe leden / leerlingen opleidde om mee te kunnen spelen in het korps en haalt hij de laatste 20 jaar elke vrijdag oud papier op ten bate van de verenigingskas. Decorandus was negen jaar actief als (algemeen) bestuurslid van het korps. Momenteel is hij (sinds 1997) penningmeester van de, onder het fanfarekorps ressorterende, blaaskapel 'De Kleikloeten'. Deze kapel heeft zich ten doel gesteld om gelden in te zamelen voor de moedervereniging.

Opleiding voor leerling muzikanten
Decorandus was van 1965 tot 2001 de opleider van de leerling-muzikanten bij het fanfarekorps. Gemiddeld had hij jaarlijks vijf leerlingen onder zijn hoede. Hij bracht hen de fundamenten van de blaasmuziek bij. De opleiding die decorandus verzorgde kan vergeleken worden met de opleiding die de leerling-muzikanten momenteel krijgen bij de professionele instelling 'De Muzerie' te Zwolle.

De lessen vonden plaats bij decorandus thuis. Het gros van de (vele) leerlingen die hij heeft lesgegeven vormt nu nog het fundament van de muziekvereniging. Decorandus deed e.e.a. allemaal op vrijwillige basis, zonder enige financiële tegemoetkoming.

Bestuurslid Fanfarekorps "Ons Genoegen" Hattem
Decorandus heeft van 1972 tot en met 1981 zitting gehad in het bestuur van Fanfarekorps Ons Genoegen Hattem. Hij vervulde in die tijd de functie van Algemeen Adjunct. Samen met andere bestuursleden heeft hij in die jaren verschillende activiteiten ontplooid. Decorandus hield zich als Algemeen Adjunct vooral bezig met het organiseren van verlotingen en van verschillende rondgangen door Hattem. Hij stippelde voor deze rondgangen de routes uit en zorgde dat dit geschikt was om een rondgang plaats te laten vinden.

Bestuurslid Blaaskapel "De Kleikloeten" te Hattem
Het doel van de blaaskapel is het inzamelen van geld voor de moedervereniging Fanfarekorps Ons Genoegen Hattem. Decorandus beheert de gelden van de blaaskapel. Hij zorgt ervoor dat de gelden van de optredens die de kapel verzorgt ook daadwerkelijk binnen komen en zorgt verder voor een goede financiële huishouding.


--------------------------
Peter A. Sips
Communicatieadviseur Gemeente Hattem
tel.: 038 - 443 1630
mobiel: 06 186 84405
e-mail: sips@hattem.nl