Paasnachtdienst in de Oosterkerk met het Hoorns Byzantijns Mannenkoor


22 maart, aanvang 20.00 uur

HAARLEM, 20080320 -- Tijdens de paasnachtdienst op 22 maart (Goede Vrijdag) zal het Hoorns Byzantijns mannenkoor zingen in de Oosterkerk, Zomerkade 165, 2032 WC Haarlem Oost. Aanvang is vanaf 20.00 uur. Het koor zingt a-capella oude Russische paasliederen.

Veel van deze liederen worden al eeuwen in Russisch - Orthodoxe kloosters gezongen. Daardoor krijgt deze paasnachtdienst in de Oosterkerk een bijzondere sfeer. In de paasdienst wordt gevierd dat God een nieuw begin wil maken met de wereld. Na de dood van Jezus houdt de geschiedenis niet op. Zijn opstanding herinnert ons eraan dat verdriet en dood niet het einde zijn. Om dit te symboliseren wordt de dienst begonnen in de sfeervolle tuin van de kerk. Bij een bescheiden vuurtje krijgt iedereen de kans om het duister symbolisch achter te laten. Tijdens de kerkdienst zal vervolgens het nieuwe begin gesymboliseerd worden met het binnenbrengen van de nieuwe paaskaars. De Oosterkerk in Haarlem staat bekend om haar mooie akoestiek en haar authentieke uitstraling. De zang van het Hoorns Byzantijns mannenkoor zal dit alleen maar versterken.

U bent van harte uitgenodigd voor deze bijzondere paasviering. Voor kinderen vanaf 8 jaar is er (deels) een eigen programma.





Ingezonden persbericht