Ingezonden persbericht


Bill Isbell's album "The Good Woman Waltz" nu ook in Nederland uitgebracht

Deze week bracht de uit Texas afkomstige folk en country artiest Bill Isbell zijn album "The Good Woman Waltz" uit op de Nederlandse en Belgische markt. Het album is als digitale download te verkrijgen via de LegalDownload website en de affiliates van dit webportal.

Bill bracht de CD "The Good Woman Waltz" al in 2005 op de Amerikaanse markt uit maar vond nu de tijd rijp om ook Europa te gaan veroveren. De sound op het album kan het best beschreven worden als traditionele folk en country met een Nashville geraffineerdheid. De CD bevat tien originele Americana songs geschreven door Bill zelf: traditionele country, Texas folk, scherpgerande folk en zelf een Southern down-home gospel track.

Bill schreef niet alleen de songs maar als bandleider speelt hij ook de acoustische gitaar en neemt hij de vocalen voor zijn rekening. Hij wordt daarbij geruggesteund door een band bestaande uit zeer getalenteerde artiesten uit Nashville, waaronder leden die meewerkten aan albums van en tourden met Faith Hill, Rascal Flats en andere grote country sterren. Jerry Kimbrough (lead gitaar), Russ Pahl (steel gitaar) en Jenee Keener (viool) geven een geweldige show weg op de CD inclusief een spannende viool versus gitaar battle in Charlie Daniels stijl tijdens de derde track van het album 'Train Song'.

Je kunt duidelijk de invloeden van Bob Dylan en Woody Guthrie horen in Bill's songs terwijl hij ook zwaar beïnvloed is door Texas' legende Townes Van Zandt die hoogstpersoonlijk een aantal optredens van Bill Isbell bezocht voordat hij een aantal jaren geleden jammerlijk overleed. Daarnaast kom je iets minder maar toch wel invloeden tegen van de outlaw country stars uit Texas zoals Willie Nelson, Jerry Jeff Walker, David Allen Coe en Ray Wylie Hubbard.

Het album werd geproduceerd door Matt Wilder die naast toetsen en gitaar ook zelf een deel van de background vocals op de CD voor eigen rekening nam. Wilder's overtrof zichzelf absoluut met de productie van deze CD waardoor "The Good Woman Waltz" zich duidelijk onderscheid van de vele andere releases in dit genre. Lucky Boyd van 'My Texas Music zegt hier over: "From acoustic country-field tunes to rock-laden cuts, this is a gem of a disc. . Excellent imagery and quality performance, this is a great project!"

Bill Isbell heft zich al verheugen op zeer goede recensies in Amerika. De titel song "The Good Woman Waltz" - die ook als single werd uitgebracht behaalde in 2006 de eerste plaats in de Texas Top 40. Het is een hilarisch klassiek country nummer dat handelt over overspel dat zeker een plek verdient in elke country georiënteerde country bar en ook een regelmatig terugkomertje zal zijn in de playlist van menig radio station, zowel in de Verenigde Staten als Europa.

Bill Isbell is geboren in Columbus, Georgia. Zijn vader was militair en was over de hele wereld (waaronder ook Duitsland) gelegerd. Na het positief afsluiten van zijn school opleiding begon hij in 1990 voor het eerst gitaar te spelen. De zo succesvolle song "The Good Woman Waltz" was letterlijk het eerste country nummer dat Bill schreef. Tijdens de eerste publieke uitvoering begonnen verscheidene dronken vrouwen spontaan op de bar te dansen.

Live is Bill Isbell op dit moment alleen nog te zien in de nachtclubs en op de folk festivals in geheel Texas, Oklahoma en het zuidwesten van de Verenigde Staten.

Bill Isbell
The Good Woman Waltz
Label: WCI Music

Tracklist:

1. Serenity

2. Mama Said

3. Train Song

4. Watch Over Me

5. The Good Woman Waltz

6. I Want To Know

7. All Comes Down

8. Home

9. This River Is My Friend

10. This House Of Love

http://www.myspace.com/billisbellfolkband
http://www.sonicbids.com/billisbell

TheMusicReps
Lisdoddelaan 19
4143 VG Leerdam
The Netherlands
Tel: +31-345-848405
Mobile: +31-650-603430

http://www.themusicreps.com http://www.myspace.com/themusicreps


---- --