Politie Haaglanden

extra persbericht 21 maart

Den Haag , 21-03-2008

Den Haag/Loosduinen De sinds donderdag vermiste 39-jarige Cora Lipman uit Den Haag en haar bijna 6-jarige tweeling Michelle en Rosanne Krispijn zijn terecht. Moeder en haar kinderen waren sinds donderdag 20 maart om ongeveer 16.00 uur voor het laatst gezien. Op dat tijdstip had zij vermoedelijk geld gepind bij een pinautomaat bij de Hoogvliet aan de Forellendaal in Loosduinen.

De politie maakte vrijdagmiddag haar vermissing bekend en sloeg groot alarm. Dankzij de vele tips die voortkwamen uit mediapublicaties op internet o.a. www.hartvannederland.nl , www.trosvermist.nl en omroep West kreeg de politie een tip dat zij zou zijn gezien in Leiden. Via deze tip wist de politie haar verblijfplaats te achterhalen. Moeder en kinderen maken het naar omstandigheden goed. De politie heeft zich over de moeder en haar twee kinderen ontfermd.

SMS-alert
De Politie stuurde een sms-alert naar Loosduinen en het Westland. Vanuit Naaldwijk kreeg de politie enkele tips dat zij in het bijzijn van haar kinderen zou zijn gezien in het winkelcentrum 'De Tuinen". Later kwamen daarbij een tip uit de omgeving van leiden die uiteindelijk in de avonduren leidde tot het terugvinden van de moeder en haar twee kinderen.

De moeder is voorlopig met haar kinderen op een speciaal adres ondergebracht totdat duidelijk is wat er zich de afgelopen 24 uur met haar en haar kinderen heeft afgespeeld.

Rol media
De politie dankt de media bij het terugvinden van moeder en haar twee kinderen. De rol van de media was van cruciaal bij het terugvinden van het drietal.