Politie Midden- en West Brabant

Persbericht district Oosterhout 22/3

OOSTERHOUT NB, 22 maart 2008

Fietsendieven in Waalwijk aangehouden

WAALWIJK: De politie heeft vannacht omstreeks 00.45 uur op de Prof. Nolenslaan drie jongens uit Eindhoven (16, 17 en 18 jaar) aangehouden ter zake fietsdiefstal. De 17-jarige jongen nam tijdens het verhoor alle schuld op zich en vertelde dat zijn twee vrienden geen deel hadden genomen aan de diefstal.

De politie ging na een melding over drie verdachte personen ter plaatse. De agenten troffen de 16 en 18-jarige jongens op straat aan. De 17-jarige jongen werd even daarna gevonden, hij had zich verstopt in het portiek van een woning. Een getuige vertelde de agenten dat hij gezien had dat de jongens een fiets hadden gestolen die gestald stond bij een woning aan de Prof. Nolenslaan. De 17-jarige jongen wees de agenten een sloot aan waar hij de fiets ingegooid had. Het trio was uitgeweest in Tilburg. Ze hadden daarop de bus naar Den Bosch genomen, maar de rit eindigde in Waalwijk waar ze uit moesten stappen. De fiets is uit de sloot gevist. Vandaag wordt nog een aangifte opgenomen.

Toevallige drugsvondst tijdens alcoholcontrole

WAALWIJK: Tijdens de alcoholcontrole die op de Kamerlingh Onnesweg werd gehouden deed de politie vrijdagavond een softdrugs vondst. In de auto van een 37-jarige man uit Heusden vonden de agenten achter de bestuurdersstoel een zak hennep. Het gaat om circa 200 gram. De politie heeft de bestuurder aangehouden. Hij is in verzekering gesteld.

Drugsgebruiker aangehouden in Andel

ANDEL: Agenten hebben vrijdagavond op de Neer-Andelseweg, op de parkeerplaats van een voetbalvereniging, in de auto van een 25-jarige man uit Giessen enkele grammen speed aangetroffen. Hij werd aangehouden.

De agenten zagen de auto op de parkeerplaats staan. Terwijl zij het terrein opreden, zagen ze de bestuurder wegduiken. Zij spraken hem daarop aan en zagen dat hij hen met grote verwijde ogen aankeek. Op de passagiersstoel lagen een bankpasje met restanten van wit poeder. Hij had kennelijk net gebruikt. Hij werd aangehouden. De politie onderzoekt de herkomst van de harddrugs.

Vijf rijders onder invloed aangehouden

OOSTERHOUT: In het politiedistrict Oosterhout zijn vrijdagavond en vannacht tijdens alcoholcontroles vijf bestuurders aangehouden die een glaasje teveel ophadden. Een 40-jarige Tilburger die na een aanrijding werd gecontroleerd spande de kroon met maar liefst 880 ugl.

GILZE: Vrijdagavond werd bij een aanrijding materieel op de Hultenseweg in Gilze een blaastest afgenomen bij een 40-jarige Tilburger. Hij blies maar liefst 880 ugl, terwijl 220 ugl is toegestaan. Zijn rijbewijs is ingevorderd. Hij had met zijn auto geen voorrang gegeven aan het voertuig van een 23-jarige Tilburgse.

SLEEUWIJK: Vrijdagavond werd op deTol een 40-jarige automobilist uit Rijswijk betrapt op het rijden onder invloed. Hij blies 375 ugl. Een 21-jarige bestuurder uit Arkel liep eveneens bij deze controle tegen de lamp. Hij blies 255 ugl.

WAALWIJK: Vrijdagavond werd op de Prof. Kamerlingh Onnesweg een 22-jarige Waalwijker aangehouden ter zake het rijden onder invloed. De beginnend bestuurder blies 120 ugl.
RAAMSDONKSVEER: Een 33-jarige automobilist uit Geertruidenberg werd vannacht omstreekls 01.30 uur op de Eendrachtsweg aangehouden. Hij blies 345 ugl.