Politie Midden- en West Brabant

Persbericht district Tilburg 22/3

TILBURG, 22 maart 2008

Belastingdienst werkt mee aan actie
Tilburgse politie houdt alcoholcontrole

TILBURG: De politie heeft vanaf vrijdagavond 21.30 tot vannacht 02.00 uur een alcoholcontrole gehouden in de binnenstad. Aan de actie werkte ook de Belastingdienst mee. Er werden elf bestuurders betrapt op het rijden onder invloed. De ambtenaren van de Belastingdienst namen onder meer drie auto's in beslag.

De controles vonden plaats op de Spoorlaan, Noordhoekring, Schouwburgring en de Nieuwe Bosscheweg. Er namen 12 agenten aan de controle deel. Ook twaalf belastingambtenaren werkten mee. Zij controleerden op de motorrijtuigenbelasting, de omzetbelasting en de inkomstenbelasting. Er werd daarbij gebruik gemaakt van de catch scan (een digitaal apparaat dat het kenteken van een auto direct koppelt aan databases). Er werden elf bestuurders betrapt op het rijden onder invloed. De alcoholpercentages varieerden van 120 ugl (een beginnend bestuurder) tot 820 ugl. Het hoogste percentage werd geblazen door een 47-jarige Tilburger. Naast zijn rijbewijs werden bij nog twee automobilisten de rijbewijzen ingenomen. De belastingdienst incasseerde ter plaatse 5662 euro aan boetes. Ook werden drie auto's in beslag genomen. Verder werd voor 11.000 euro aan fiscaal belang opgelegd.

Ongeduldige man gearresteerd na beledigingen

TILBURG: De politie heeft vrijdagmiddag omstreeks 15.00 uur op de Edisonlaan een 47-jarige Tilburger aangehouden ter zake belediging en het niet voldoen aan een bevel of vordering. De agenten waren ter plaatse gegaan na een melding van de verdachte dat hij bang was dat een kennis van hem in een woning dood in een woning zou liggen, dit omdat het pand een verwaarloosde indruk op hem maakte. Omdat hij vond dat de komst van de agenten lang uitbleef, sloeg hij zelf al de bovenruit van de voordeur in. Kort daarna arriveerden de agenten die de melder, die een opgefokte indruk op hen maakte, vertelden dat het erg druk was met spoedmeldingen dat zij direct nadat de melding aan hen uit was gegeven, waren gekomen. Terwijl de agenten bezig waren met het verwijderen van het resterende glas, ging de melder door met schelden, beledigen en kleineren. Nadat hem diverse keren gevraagd was opzij te gaan en afstand te houden, werd hij aangehouden. Hierbij verzette de man zich. De agenten konden dit uiteindelijk breken en hem arresteren. In de woning werd niemand aangetroffen. De verdachte krijgt een proces-verbaal.

Taarten gooien leidt tot mishandeling en vernieling in Tilburg

TILBURG: Twee door een supermarkt gratis uitgedeelde taarten zijn vrijdagmiddag door jongeren gebruikt om naar twee Tilburgse 19-jarige vrouwen te gooien. Een van de slachtoffers liet dat niet op zich zitten en gooide vervolgens zelf ook een taart naar de groep. Het incident escaleerde daarop omdat twee jongens een van de vrouwen mishandelden en de fiets van haar vriendin vernielden. De politie wist de daders, 13 en 14 jaar uit Goirle en Tilburg, aan te houden dankzij het cameratoezicht.

Het slachtoffer fietste met een vriendin over de Tuinstraat. Ze zagen ter hoogte van de Willem II straat een groepje jongens staan. Terwijl zij voorbij reden, werd vanuit de groep een taart in hun richting gegooid die een van de vrouwen in het gezicht raakte. Ook werd er vanuit de groep gescholden, beledigd en gedreigd met geweld. De twee vrouwen stopten en spraken de kinderen aan. Een van de andere jongens uit de groep gooide daarop nog een taart in de richting van de fietssters die zij konden ontwijken. Een van de aangeefsters pakte daarop de taart die zij zelf ter gelegenheid van de opening van de supermarkt op het Pieter Vreedeplein had gekregen van haar bagagedrager en gooide die in het gezicht van een van hun belagers. Een jongen uit die groep die met krukken liep, kreeg de taart tegen zich aan en werd daarop erg boos en begon daarop een van de vrouwen met zijn krukken te slaan, terwijl een andere knaap de fiets van de andere vrouw omver trapte en vernielde. Een getuige belde de politie die de verdachten middels het opgegeven signalement en het cameratoezicht opspoorde. De jongens zijn verhoord, hun ouders zijn in kennis gesteld.

Auto-inbrekers geven zich aan bij de politie

TILBURG: Twee broers van 19 en 23 jaar, zonder vaste woon-of verblijfplaats hebben zich vannacht vrijwillig aangegeven bij de politie. Zij hebben bekend zeker 12 auto-inbraken te gepleegd in de Tilburgse binnenstad.

Agenten, belast met het horecatoezicht in de Tilburgse binnenstad, werden vannacht aangesproken door een naar later 23-jarige man, die hen vertelde dat hij aangehouden wilde worden. Hij bekende uit zichzelf twaalf auto-inbraken en vertelde dat ook zijn broer die er bij kwam staan daar bij betrokken was geweest. Hij vertelde over een van de auto-inbraken die hij gepleegd zou hebben zulke details die klopten met de aangifte dat de agenten de broers hebben aangehouden. Het is niet duidelijk wat de beweegreden van het tweetal is om zichzelf aan te geven. Het gaat om auto-inbraken die gepleegd zijn in de Tilburgse binnenstad. De aanhoudingen zijn doorgesproken met de Officier van Justitie. De verdachten zijn in verzekering gesteld.

Verder bleef het vannacht erg rustig in de Tilburgse binnenstad. Alleen een 16-jarige jongen werd op de Heuvelring aangehouden nadat hij politie agenten beledigd had.

Politie op zoek naar autovernielers

TILBURG: Zaterdagmorgen werd omstreeks 07.20 uur gemeld dat er zes auto's met ingeslagen ruiten stonden op de Postelse Hoeflaan en het Westerpark. De politie heeft inmiddels van drie gedupeerden een aangifte opgenomen. De politie zoekt getuigen. Zij kunnen bellen met 0900-8844.

Auteur: Willem van Hooijdonk