Politie Drenthe

Zaterdag

Hoogeveen, 22-03-2008

Domme actie

COEVORDEN Schade aan zijn auto en een boete van 175,- waren vrijdagavond voor een 31 jr. inwoner van Coevorden de gevolgen van een niet zo slimme actie. De man irriteerde zich op de rotonde in de Euregioweg in Coevorden aan het rijgedrag van een 43 jr. automobilist uit het Duitse Laar. In plaats van gewoon door te rijden meende hij de andere weggebruiker op zijn weggedrag te moeten aanspreken. Hij volgde de auto en sneed deze op de Rondweg. Daarbij raakten de autos elkaar. De man uit Coevorden raakte volgens zijn verklaring toen in paniek en reed door. De aangereden man noteerde het kenteken en waarschuwde de politie. Een politiepatrouille spoorde de auto en de bestuurder op en de bestuurder kreeg een proces-verbaal voor het doorrijden na een aanrijding. Door een boete van 175,- te betalen kan hij verdere strafvervolging voorkomen. (08-121333)

Lichtgewonde bij aanrijding

KOEKANGE Op de kruising van de Koekangerdwarsdijk met de Langedijk en Hoge Linthorst in Koekange botsten vrijdagmiddag twee personenautos op elkaar. Een 73 jr. man uit Koekange verleende geen voorrang aan een 71 jr. inwoner van Ruinen. Een 68 jr. vrouw uit Ruinen raakte daarbij licht gewond. Zij zat als passagier bij haar plaatsgenoot in de auto. Ze is voor onderzoek per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis in Meppel. (08-121311)

Alcohol in het verkeer

EMMEN Op het Wollegras in Emmen hield de politie vrijdagmiddag een 78 jr. automobilist uit die plaats aan. De man slingerde zodanig dat een medeweggebruiker dit niet vertrouwde en de politie belde. De politie constateerde dat de man gedronken had (0,65 promille). Nadat hij op het politiebureau een ademonderzoek had ondergaan en een verklaring had afgelegd is de man weer in vrijheid gesteld. Hij kreeg een rijverbod van één uur. Als hij een schikkingsvoorstel van Justitie van 220,- betaalt, voorkomt hij verdere strafvervolging. (08-121330)

MEPPEL De politie vorderde vrijdagavond het rijbewijs in van een 42 jr. automobilist uit Meppel. De man werd aangehouden op de Gerard ter Borghstraat in Meppel. Hij bestuurde een auto terwijl hij gedronken had. De ademanalyse gaf een uitslag van 1,65 promille waarop zijn rijbewijs werd ingevorderd. De grens voor het invorderen van een rijbewijs ligt bij niet beginnende bestuurders bij 1,3 promille. Met een rijverbod van acht uur is de man later weer in vrijheid gesteld. De politie maakt proces-verbaal op. (08-121376)

Politie vordert rijbewijs in

HOLSLOOT Een 28 jr. inwoner van Emmen is voorlopig zijn rijbewijs kwijt. De politie vorderde dit vrijdagavond in omdat de man met een snelheid van 180 km per uur in een auto over de A-37 bij Holsloot reed. (08-121356)

Aangehouden op gestolen fiets

ASSEN In de nacht van vrijdag op zaterdag hield de politie in de Molenstraat in Assen een 47 jr. man uit die plaats aan. Hij fietste daar met achter op zijn fiets een tweede fiets. Reden genoeg voor de politie om hem nader aan de tand te voelen. De fiets die de man achterop had zat op slot en het voorwiel was verbogen. De fiets waarop hij reed bleek in januari aan de Scharmbarg in Assen te zijn gestolen. De man is voor nader onderzoek ingesloten. De politie onderzoekt de herkomst van de tweede fiets. (08-121407)

Huiselijk geweld

EMMEN Vrijdagavond hield de politie in Emmen een 56 jr. man uit die plaats aan. Hij had in dronken toestand thuis de boel vernield en zijn zoon mishandeld. De man is voor ander onderzoek ingesloten op het politiebureau.

ASSEN Ook een 44 jr. inwoner van Assen is vrijdagavond aangehouden voor huiselijk geweld. De man mishandelde in zijn woning zijn ex-partner. Hij is na verhoord te zijn in vrijheid gesteld.

Deze twee gevallen van vernieling en/of mishandeling worden afgehandeld conform het protocol Huiselijk Geweld.

Man valt door dak

DE GROEVE Tijdens werkzaamheden aan het dak van een manege aan de Semsweg in De Groeve viel een 41 jr. inwoner van Hoogezand door een plastic dakplaat. De man viel enkele meters naar beneden en kwam op zijn rug terecht. Met rugletsel is hij per ambulance overgebracht naar het UMC in Groningen. Een mobiel medisch team kwam met de traumaheli ter plaatse en verleende medische ondersteuning. (08-121191)

Verkeerscontroles

ASSEN/HOOGEVEEN Bij verschillende verkeerscontroles in Assen en Hoogeveen bekeurde de politie vrijdagmiddag 20 overtreders. Zes keer voor negeren rood verkeerslicht, vijf keer voor niet handsfree bellen in de auto en drie keer voor het niet dragen van de autogordel. Verder reden twee automobilisten over een fietspad en een bromfietser juist niet terwijl dit wel moest. De overige bekeuringen waren voor een jongen die op een bromfiets reed terwijl hij nog geen 16 jr. is, het parkeren buiten een parkeervak en het niet volgen van een verplichte rijrichting.

Dirk Neef verzorgt vandaag de voorlichting voor politie Drenthe. Voor informatie over deze berichten of om met hem in contact te komen kunt u bellen met 0592 - 451280.