Politie Groningen

Zaterdag 22 maart 2008

Provincie Groningen, 22-03-2008

Groningen: bloemetjesmarkt rustig verlopen

De bloemetjesmarkt is dit jaar rustig verlopen. Er hebben zich geen incidenten voor gedaan. Ook de aan- en afvoer van het verkeer leverde geen problemen op. Er was voldoende parkeergelegenheid. De lager uitvallende bezoekersaantallen hebben vermoedelijk bijgedragen aan het rustige verloop. De politie kijkt tevreden terug op het evenement.

Groningen: dronken wildplasser aangehouden

De politie heeft vrijdagmiddag een 21-jarige man uit Duitsland aangehouden. De man liep slingerend over de weg van het Schuitendiep in Groningen. Hij viel omstanders lastig en was een gevaar voor het overige verkeer. Vervolgens ging hij staan wildplassen bij een benzinestation. Daarop is de man aangehouden. Hij mocht na verhoor en na betaling van twee bekeuringen (50 en 75 euro) zijn weg vervolgen.

Groningen: man gaat er met sleutelbos en auto vandoor

Een nog onbekende man heeft vrijdagavond uit de sporthal aan de Radiumstraat in Groningen een jas gestolen. In de jas zat een sleutelbos. Toen de 76-jarige eigenaar de diefstal ontdekte, was ook zijn auto al verdwenen. Bij de woning van het slachtoffer wordt vervolgens de onbekende man in de auto aangetroffen. De onbekende man weet echter lopend te ontkomen. Het gaat om een man met een licht getinte huid, 20 tot 30 jaar en een tenger postuur. Hij droeg donkere kleding. De politie stelt een nader onderzoek in.

Groningen: aanhoudingen na belagen taxichauffeur

De politie heeft vrijdagnacht twee jongemannen uit Haren, 17 en 22 jaar, aangehouden. Het tweetal had op de Emmalaan in Haren onenigheid gekregen met een 34-jarige taxichauffeur door een geschil over de betaling. De chauffeur stopte en zei dat de jongens verder moesten gaan lopen. Hierop werd de chauffeur uit de auto getrokken. Toen de chauffeur er vandoor probeerde te gaan, werd hij onderuit getrapt. De jongemannen gingen er vervolgens met de autosleutels vandoor. Op basis van het signalement konden de jongemannen op de Rijkstraatweg worden aangehouden. De sleutels hadden ze toen al weggegooid. Op aanwijzing werden de sleutels teruggevonden en overhandigd aan de taxichauffeur. Het tweetal is ingesloten voor nader onderzoek.

Groningen: automobilist rijdt door na aanrijding

Een 25-jarige automobilist uit Groningen probeerde vrijdagnacht aan zijn verantwoordelijkheid te ontkomen, door na een aanrijding door te rijden. De man had op de Begoniastraat in zijn woonplaats een geparkeerde auto aangereden. Een getuige had de aanrijding zien gebeuren. Op basis van het kenteken kon de veroorzaker achterhaald worden. Sporen wezen uit dat hij inderdaad de aanrijding had veroorzaakt. Bovendien bleek de beginnend bestuurder onder invloed van 0,3 promille alcohol. De politie maakt proces-verbaal op.

Delfzijl/Appingedam: verkeerscontrole

Bij een verkeerscontrole in Delfzijl en Appingedam zijn ruim 500 automobilisten gecontroleerd op rijden onder invloed. Geen van de bestuurders was in overtreding voor alcohol. Overige uitgeschreven bekeuringen: geen gordel (2x), onjuiste kentekenplaat bromfiets (1x), onverzekerde bromfiets (1x), geen bromfietscertificaat (2x), geen kinband helm (1x), geen verlichting (brom)fiets (2x),
snelheidsovertreding auto (4x), niet tonen rijbewijs (1x).

Hellum/Siddeburen: rijbewijzen ingevorderd

De politie heeft vrijdagmiddag het rijbewijs ingevorderd van een 49-jarige automobilist uit Zeist. De man reed met een snelheid van 121 km/uur door de 60km-zone op de Kapperschuttenweg in Hellum. Hierop moest hij zijn rijbewijs inleveren.

Ook op de N33 bij Siddeburen moest een snelle automobilist zijn rijbewijs inleveren. Een 36-jarige man uit Delfzijl reed hier met een snelheid van 156 km/uur, terwijl 100 km/uur de maximum toegestane snelheid is. In beide gevallen wordt proces-verbaal opgemaakt.

Winschoten: automobilist negeert stopteken

Een 21-jarige automobilist uit Oude Pekela is vrijdagavond aangehouden na het negeren van een stopteken. De politie gaf de man op de Blijhamsterweg in Winschoten een stopteken in het kader van een alcoholcontrole. De man minderde vaart, maar ging er vervolgens met hoge snelheid vandoor. Een zoektocht in de omgeving bracht de agenten bij de auto. De automobilist is aangehouden en ingesloten. Er is bloed bij de man afgenomen om vast te stellen of hij onder invloed van alcohol en/of verdovende middelen verkeerde. Er wordt in elk geval proces-verbaal opgemaakt voor het negeren van het stopteken. De man moet zich daarvoor op termijn verantwoorden voor de rechter.

Midwolde: auto in sloot

Een 20-jarige automobiliste uit Oldekerk is vrijdagochtend met haar auto in de sloot beland. De vrouw reed over de Pasop in Midwolde. De bestuurster was door onbekende oorzaak de macht over het stuur verloren en belandde via de berm in de sloot. De vrouw kwam met de schrik vrij. De auto moest worden afgesleept. De politie maakt een registratie van het ongeval.

Delfzijl: man onwel achter het stuur

Een 42-jarige man uit Midwolda is vrijdagochtend onwel geworden achter het stuur. De man reed over de Hogelandsterweg in Delfzijl. Volgens een getuige verloor hij plotseling de macht over het stuur en botste op een lantaarnpaal en een verkeersbord. De man is overgebracht naar het ziekenhuis. Het is nog onduidelijk wat de oorzaak van de onwelwording is geweest.

Winschoten: twee mannen aangehouden na vechtpartij

De politie heeft vrijdagnacht op het Marktplein in Winschoten twee mannen, 18 jaar uit Winschoten, aangehouden. Het tweetal had ruzie gekregen met vier andere personen. Daarbij hebben ze diverse klappen en schoppen uitgedeeld. Een 38-jarige plaatsgenoot liep daarbij een bloedneus en een dik oog op. De aanleiding voor de onenigheid is nog niet duidelijk. De twee verdachten zijn ingesloten voor nader onderzoek.

Sappemeer: jongeren aangehouden voor vernielingen

De politie heeft in de nacht van donderdag op vrijdag drie jongeren aangehouden. Een getuige had gezien dat de jongeren, 17 en 18 jaar uit Hoogezand-Sappemeer, vernielingen pleegden. De gealarmeerde politie kon het drietal aanhouden. Ze hadden aan de Nageljongen in Sappemeer schuttingen en tuinhekjes vernield. Een vierde persoon wist te ontkomen, maar zijn identiteit is bekend. Hij zal zich nog op het bureau moeten melden. De politie maakt proces-verbaal op.

Winschoten: gewonde bij aanrijding

Een 20-jarige automobilist uit Vriescheloo is vrijdag gewond geraakt bij een aanrijding. De man reed over Blijhamsterweg in Winschoten. Hij werd over het hoofd gezien door een 23-jarige automobiliste uit Winschoten, die de Blijhamsterweg wilde oversteken. Een aanrijding was het gevolg. De man is met pijn aan hoofd en nek overgebracht naar het ziekenhuis. De politie maakt een registratie van het ongeval.

Oude Pekela: aanrijding onder invloed

De politie heeft vrijdagavond een 35-jarige man uit Delft aangehouden. De man had op de Hooiweg in Oude Pekela tegen een geparkeerde auto aangereden. De oorzaak is vermoedelijk het slechte zicht geweest, door een bevroren achteruit. Een getuige had gezien dat de man de sporen van de aanrijding probeerde weg te vegen. De gealarmeerde politie kon de man aanhouden. Bij controle bleek de man onder invloed van bijna 1 promille alcohol. De politie maakt proces-verbaal op.

Musselkanaal: aanhoudingen na vernielingen

De politie heeft vrijdagavond twee jongemannen aangehouden. Het gaat om een 18-jarige man uit Musselkanaal en een 17-jarige jongen uit Winschoten. Een getuige had het tweetal zien fietsen tussen autos aan het Open Einde in Musselkanaal. Daarbij had hij glasgerinkel gehoord. Agenten konden het tweetal aanhouden op de Ijzeren Klap. Beiden zijn ingesloten voor nader onderzoek. Het is nog niet precies duidelijk wat het tweetal heeft vernield.

Winschoten: tweetal aangehouden na mishandeling

Twee mannen uit Winschoten, 20 en 23 jaar, zijn vrijdagnacht in de Torenstraat in Winschoten aangehouden. Het tweetal had twee 18-jarige plaatsgenoten mishandeld en geslagen met een ijzeren staaf. Op basis van de signalementen konden de twee verdachten worden aangehouden. Bij de 20-jarige werd een ploertendoder (ijzeren staaf) aangetroffen. Beide heren zijn ingesloten voor nader onderzoek.

Ter Apel: inbrekers vrachtwagens overlopen

Onbekenden hebben vrijdagnacht ingebroken in geparkeerde vrachtwagentrailers aan de Handelsweg in Ter Apelkanaal. Een getuige zag de drie mannen bij de trailers. Toen de drie mannen de getuige zagen, zijn ze gevlucht. De getuige ontdekte dat van een groot aantal trailers het dekzijl was open gesneden. De gealarmeerde politie trof een kleine vrachtauto aan. In deze vrachtauto lagen diverse goederen uit de trailers. De vrachtwagen bleek als gestolen geregistreerd te staan. De politie stelt een onderzoek in.

Provincie Groningen: snelheidscontroles

De politie heeft vrijdag op diverse plaatsen een snelheidscontrole gehouden.

Kolham, N986: aantal geregistreerde voertuigen: 381, aantal overtredingen: 15, hoogst gemeten snelheid: 68 km/uur, maximum toegestane snelheid: 50 km/uur.

Noordwijk, Noorderweg: aantal geregistreerde voertuigen: 914, aantal overtredingen: 93, hoogst gemeten snelheid: 79 km/uur, maximum toegestane snelheid: 50 km/uur.

Groningen, Kieler Bocht: aantal geregistreerde voertuigen: 713, aantal overtredingen: 62, hoogst gemeten snelheid: 83 km/uur, maximum toegestane snelheid: 50 km/uur.

Groningen, Hoendiep: aantal geregistreerde voertuigen: 437, aantal overtredingen: 101, hoogst gemeten snelheid: 99 km/uur, maximum toegestane snelheid: 50 km/uur.

Marum, Noorderweg: aantal geregistreerde voertuigen: 825, aantal overtredingen: 150, hoogst gemeten snelheid: 92 km/uur, maximum toegestane snelheid: 50 km/uur.