Gemeente Purmerend

Kunstroute 2008

13 maart 2008

Op de Paasdagen 23 en 24 maart van 11 tot 18 uur wordt voor de tiende keer de Kunstroute Beemster, Purmerend en Omstreken georganiseerd. Tweeëntwintig professionele kunstenaars stellen op deze dagen hun ateliers open voor het publiek. Een mooie gelegenheid om kennis te maken met veel vormen van beeldende kunst, een kijkje te nemen in `de keuken' van de kunstenaar en wie weet, tegen een redelijke prijs een kunstwerk aan te schaffen.

De kunstroute biedt naast kwaliteit ook een grote diversiteit. Behalve schilderijen, tekeningen, beelden, grafiek en keramiek zijn er o.a. sieraden, glasobjecten, foto's en installaties te zien. Dat de route langs de verschillende ateliers door een prachtig landschap voert, voegt nog een extra dimensie toe.
Bij goed weer kan men de route, die door de Beemster (8 locaties), Purmerend (4 locaties) en Oosthuizen (3 locaties) voert, uitstekend per fiets afleggen. Door middel van vaandels en bewegwijzering zijn de ateliers makkelijk te vinden.

In de benedenzaal van Museum Waterland, Kaasmarkt 16 te Purmerend is dit jaar een overzichtstentoonstelling ingericht met het werk van vijfentwintig kunstenaars. Het betreft hier de presentatie van werken die gefotografeerd zijn voor het jubileumboek van de Kunstroute, dat waarschijnlijk volgend jaar Pasen verschijnt, als de stichting tien jaar bestaat. Deze tentoonstelling kan vanaf 5 t/m 30 maart bezocht worden op dinsdag t/m zondag van 12 tot 17 uur en op de beide paasdagen van 11 tot 17 uur.

In Galerie De Groene Poort, Middenweg 124 te Middenbeemster is zoals gebruikelijk weer een overzichtstentoonstelling ingericht met werk van de deelnemende kunstenaars. Deze tentoonstelling is vanaf 15 t/m 30 maart in de weekenden van 13 tot 17 uur te bezichtigen en op de beide paasdagen van 11 tot 18 uur.

De routebeschrijving is in Museum Waterland en in Galerie de Groene Poort verkrijgbaar of kan van te voren aangeschaft worden bij de VVV kantoren van Purmerend, Beemster en Edam en bij de plusmarkt en bibliotheek in de Rijp.Ook via de website www.beemster-kunst.nl kunt u zich vast oriënteren op de route, de kunstenaars en hun werk.

De deelnemende kunstenaars zijn:
Yolanda Eveleens, Ruud Streefkerk, Rogier Oversteegen, Rixt Mook, Wil van Blokland, Dennis A-Tjak, Evert Neuteboom, Margriet Vliegen, Marijke Oosterman, Corry Koekkoek, Henk Scholten, Co Latumahina, Annemiek van Kollenburg, Bart Drolenga, Reny Worb, Mark van Slooten, Geny Titus, Paul Stap, Ati Emmerik, Bob Ernsting, Tine van Diepen-Alderliefste, Elly Vlugter (Bella), Linda Meulenhoff en Irma de Bruijne (wegens atelier-verhuizing is het werk van de laatste twee deelnemers alleen op de overzichtstentoonstellingen te zien).

Voor meer informatie kunt u bellen met Rixt Mook, tel. 0299-683041 of mailen rixtmook@hetnet.nl.