ProRail

Persbericht

14-03-2008

Spoorwerkzaamheden in Houten - Geen treinverkeer wegens werk aan spoor

Op zondag 23 maart van 01.50 uur tot maandagochtend 24 maart 04.50 uur vinden er werkzaamheden plaats aan het spoor in Houten. Op diverse plekken langs het spoor wordt gewerkt aan de bovenleiding en de spoorbaan. Tijdens deze werkzaamheden rijden er geen treinen van, naar en door Houten. NS laat bussen rijden voor reizigers.

Aanvoer spoorstaven

Op deze treinloze zondag wordt een deel van de spoorstaven voor het nieuwe westelijke spoor aangevoerd. Het aanvoeren van deze spoorstaven, met elk een lengte van 120 meter, vindt voornamelijk plaats in de nachtelijke uren van zaterdag op zondag. De spoorstaven, die samen met het ballast en de betonnen dwarsliggers het nieuwe westelijke spoor gaan vormen, worden op meerdere locaties langs het spoortracé in Houten gelost. Het nieuwe westelijke spoor zal in november 2008 in dienst gaan.

Andere werkzaamheden

Naast het aanvoeren en lossen van de spoorstaven wordt op deze treinloze zondag ook gewerkt aan het aanpassen van de bovenleiding en het omlassen van kabels ten behoeve van de toekomstige viersporigheid.

Regelmatig werk in de nacht en op zondag

De aannemer voor de bovenbouw werkt buiten de reguliere werktijden ook regelmatig âs nachts en in het weekend. Dit is noodzakelijk vanwege veiligheidsredenen en om het reguliere treinverkeer zo min mogelijk te hinderen. Naast de nachtelijke werkzaamheden staat op de korte termijn op 27 april nog een treinloze zondag gepland. De spoorverdubbeling, inclusief de bouw van twee nieuwe stations, is eind 2010 gereed.

Overlast

Alle hier bovengenoemde werkzaamheden veroorzaken geluid- en lichtoverlast gedurende de nacht en dag.

Treinreizigers

Op zondag 23 maart rijden er NS-bussen in plaats van treinen tussen Utrecht Centraal en Geldermalsen. Tussen Houten en Houten Castellum rijden NS-bussen in plaats van de tram.

Tussen Utrecht Centraal, Houten, Culemborg en Geldermalsen rijden vier keer per uur NS-stopbussen. Tussen Houten en Houten Castellum rijden vier keer per uur NS-bussen, na 20.30 uur twee keer per uur. De Molenzoom in Houten is aankomst- en vertrekpunt van alle NS-bussen. Tussen Utrecht Centraal en âs-Hertogenbosch rijden zes keer per uur NS-snelbussen. Tussen Utrecht Centraal en Utrecht Lunetten maken reizigers op vertoon van een geldig treinkaartje gebruik van GVU-buslijn 8.

Meer informatie

Voor de meest actuele informatie over data van nachtelijke spoorwerkzaamheden, zie de website: www.prorail.nl/randstadspoor Hier staat aangegeven gedurende welke nachten er gewerkt wordt. Indien er vragen en/of klachten zijn over de werkzaamheden van ProRail in Houten, mail dan publiekszaken@houten.nl, of bel naar het Meldpunt Openbare Ruimte in Houten op 0800 3990 000.