Politie Drenthe

Eerste Paasdag

Hoogeveen, 23-03-2008

Politie vordert rijbewijs in

RUINEN Op de N 375 bij Ruinen stelde de politie zaterdagmiddag met de lasergun vast dat een 47 jr. automobilist uit Zeegse reed met een snelheid van 136 km per uur. Op deze weg mag maximaal 80 km per uur gereden worden. De automobilist werd staande gehouden en zijn rijbewijs is ingevorderd. Justitie bepaalt nu welke boete de man krijgt.

Aangehouden na vernielen ruit

ASSEN Op de Groningerstraat in Assen hield de politie in de nacht van zaterdag op zondag een 47 jr. man uit die plaats aan. De man voldeed aan het signalement dat een getuige had gegeven van de persoon die kort daarvoor een ruit had vernield van een winkel in de Oude Molenstraat in Assen. De man was gewond aan een hand. Nadat deze wond op de huisartsenpost was gehecht is de man voor nader onderzoek ingesloten. Hij staat geregistreerd als veelpleger. (08-121614)

Dronken vrouw vernielt ruit

EMMEN Een 38 jr. vrouw uit Emmen trapte in de nacht van zaterdag op zondag een deur in van een shoarmazaak aan de Baander in Emmen. De vrouw was dronken. De zaak was gesloten maar de vrouw wilde toch naar binnen. Voordat medewerkers die aan het opruimen waren, de deur konden openen trapte de vrouw het glas in de deur kapot. Daarbij verwondde ze ook nog eens beide handen. De gewaarschuwde politie hield de vrouw aan en ze is voor nader onderzoek ingesloten. (08-121620)

Discotheekbezoeker mishandelt portier

BEILEN Een 22 jr. inwoner van Smilde is in de nacht van zaterdag op zondag aangehouden op verdenking van mishandeling. De man was betrokken bij een ruzie in een discotheek aan de Domoweg. Nadat portiers de ruziemakers uit elkaar hadden gehaald richtte de man zijn agressie op de portiers en sloeg één van hen. De man is overgedragen aan de politie en voor nader onderzoek ingesloten. De portier deed aangifte. (08-121583)

Autobrand

HOOGEVEEN Door nog onbekende oorzaak ontstond er in de nacht van zaterdag op zondag brand in een auto die geparkeerd stond op het Bilderdijkplein in Hoogeveen. De auto brandde aan de voorkant uit. De brandweer bluste de brand. (08-121610)

Geweldplegers aangehouden

ASSEN In de nacht van zaterdag op zondag hield de politie in Assen twee jongeren aan op verdenking van mishandeling. Een andere jongere die probeerde de aanhouding van zijn vriend te voorkomen is aangehouden omdat hij het werk van de politie belemmerde.

Op de Mulderstraat werd een 20 jr. jongen uit Assen aangehouden. Hij wordt verdacht van het mishandelen van een 19 jr. jongeman uit Groningen. Deze werd zonder enige aanleiding door de verdachte in het gezicht geslagen toen ze elkaar in de Mulderstraat tegen kwamen. De geslagen jongen raakte licht gewond en moest zich onder doktersbehandeling stellen. Hij deed aangifte. De verdachte is in de loop van zondag in vrijheid gesteld. De politie maakt proces-verbaal op. (08-121598)

Op de Andrej Sacharovweg hield de politie een 19 jr. jongen uit Assen aan. Hij wordt verdacht van het mishandelen van een 22 jr. jongeman uit Wolvega. Dit gebeurde op de Stelmakersstraat na een feest in de nabije sporthal. De verdachte vluchtte bij het zien van politie maar werd even verderop aangehouden. Een 17 jr. vriend van hem uit Assen probeerde nog de aanhouding te voorkomen door voor een achtervolgende agent te springen en daarna achter deze aan te rennen. Hij werd aangehouden omdat hij het werk van de politie belemmerde. Beide verdachten zijn overgebracht naar het politiebureau en voor ander onderzoek ingesloten. De mishandelde man deed aangifte en de politie maakt proces-verbaal op. (08-121591/08-121592)

Huiselijk geweld

HOOGEVEEN In de nacht van zaterdag op zondag hield de politie in Hoogeveen een 39 jr. inwoner van die plaats aan. De man wordt verdacht van het mishandelen van zijn vrouw. Hij is ingesloten op het politiebureau.

BUINEN Ook in Buinen mishandelde in de nacht van zaterdag op zondag een man zijn echtgenote. De 45 jr. dronken man werd aangehouden. Hij verzette zich daartegen en trapte een agent in het gezicht. Ook bedreigde hij meermalen de agenten die hem aanhielden. Hij is overgebracht naar het politiebureau en voor nader onderzoek ingesloten.

Deze twee zaken worden conform het Protocol Huiselijk geweld afgehandeld. Tegen de man uit Buinen wordt bovendien afzonderlijk proces-verbaal opgemaakt voor het mishandelen en bedreigen van de agenten. Zij deden aangifte.

Alcohol in het verkeer

De politie hield de afgelopen 24 uur weer meerdere bestuurders aan die in een auto reden terwijl ze gedronken hadden. Zie hiervoor het bericht op de homepage.