Politie Midden- en West Brabant

Persbericht district Oosterhout(23/3)

DEN HOUT, 23 maart 2008

Vier fietsers gewond, doorgereden bestuurder aangehouden

DEN HOUT: Vannacht zijn omstreeks 02.00 uur vier fietsers op de Stelvenseweg gewond geraakt toen zij van achteren werden aangereden door een auto. De automobilist reed door maar werd na politieonderzoek thuis aangehouden. Het gaat om een 19-jarige man uit Drimmelen. Hij is in verzekering gesteld. De verdachte was vermoedelijk onder invloed van alcohol en mogelijk softdrugs. Er is een bloedproef afgenomen. Hij wordt verder verdacht van roekeloos rijgedrag en verlaten ongeval.

De hulpdiensten kregen omstreeks 02.00 uur een melding van een ernstig verkeersongeval op de Stelvenseweg. Ter plaatse bleek dat er vier fietsers van achteren waren aangereden door een personenauto. De automobilist was daarna doorgereden in de richting van Drimmelen. De slachtoffers werden met ambulances overgebracht naar het ziekenhuis

Een 16-jarig meisje uit Made heeft beenletsel en schaafwonden in het gezicht en werd ter observatie opgenomen in het ziekenhuis. Een 18-jarige man uit Made heeft een gebroken neus, zijn hele gezicht was ingepakt in het verband. Een 17-jarige jongen uit Made heeft schaafwonden en mocht het ziekenhuis weer verlaten. Een eveneens 17-jarige jongen uit Made heeft schaafwonden en mocht het ziekenhuis weer verlaten.

Een verkeersongevallenanalist kwam ter plaatse om een sporenonderzoek in te stellen. Er lagen stukjes van een koplamp en een spiegel op het wegdek. Agenten spraken met slachtoffers en passanten. Hieruit kwam een beeld naar voren van het vermoedelijke merk en model van de doorgereden auto. Agenten zagen tijdens hun zoekactie op de Kanaalweg West te Made een auto rijden die een andere zwaar beschadigde auto trok. De auto die voortgetrokken werd voldeed aan de kenmerken van het doorgereden voertuig. De combinatie werd aan de kant gezet. In de beschadigde auto zat een 19-jarige man uit Drimmelen. Het trekkende voertuig werd bestuurd door een 21-jarige vrouw uit Drimmelen. Uit hun verhaal bleek dat een broer van de vrouw haar vanuit Raamsdonksveer had gebeld. De vrouw was daarna met de buurjongen daar naar toe gereden. Haar broer verkeerde in shock, ze heeft hem eerst thuis gebracht, waarna ze zijn auto naar huis wilden slepen. De politie heeft vervolgens de bedoelde broer, een 19-jarige man uit Drimmelen, in de woning aangehouden. Hij is in verzekering gesteld en wordt verdacht van roekeloos rijgedrag, het verlaten van een plaats ongeval en rijden onder invloed.

Zakkenrollers aangehouden dankzij oplettende politiemedewerkster

RAAMSDONKSVEER: Een alerte medewerkster van het politieteam Geertruidenberg / Drimmelen heeft haar collega's zaterdagmiddag op het spoor gezet van drie zakkenrollers. De politie heeft de verdachten, die op het Heereplein de portemonnee van een 66-jarige vrouw uit Raamsdonk in een drogisterij hadden gerold, aangehouden en in verzekering gesteld.

Een vrouw werkzaam bij de politie zag zaterdag tegen de middag in haar vrije tijd dat twee vrouwen, Oost Europese types, zich verdacht gedroegen in een voordeeldrogisterij. Ze hield de vrouwen in de gaten. Ze zag dat een van de 'dames' wat onder haar kleding stopte, maar dit weer teruglegde toen ze kennelijk in de gaten kreeg dat ze geobserveerd werd. De vrouwen stapten in een bestelbus en reden weg. De politiemedewerkster gaf haar bevindingen via de telefoon door aan haar collega's. Agenten van de noodhulp reden achter de bestelauto om deze te controleren en zagen dat er vanuit de bestelwagen iets door het geopende portierraam gegooid werd. Dit bleek later om de portemonnee van een 66-jarige vrouw uit Raamsdonk te gaan, die naar later bleek, zonder dat zij dat bemerkt had, in de drogisterij gerold was. De auto werd aan de kant gezet. In de auto zaten een 32-jarige man uit Utrecht, een 36-jarige vrouw en een 15-jarig meisje beiden naar eigen zeggen verblijvende in Nieuwegein. Ze hadden geen identiteitspapieren bij zich. De oudste vrouw zegt een Frans paspoort en een verblijfsvergunning te hebben. De politie stelt een nader onderzoek in naar hun achtergronden. Ook wordt bekeken of zij voor meer zaken in aanmerking komen.

Trimster gewond bij verkeersongeval

RAAMSDONK: Zaterdagmiddag is omstreeks 17.10 uur op de Polderweg een Tilburgse trimster (leeftijd onbekend) gewond geraakt toen zij werd aangereden door een auto bestuurd door een 78-jarige vrouw uit Geertruidenberg. Het slachtoffer was aan het hardlopen op de Polderweg. Ze rende in de richting van Geertruidenberg. De automobiliste ging in dezelfde richting. Het ongeval gebeurde op het moment dat er een tegenligger passeerde. De bestuurster, die erg onder de indruk was van het ongeval, verklaarde de trimster niet gezien te hebben. Het slachtoffer werd overgebracht naar het ziekenhuis. Het letsel bleek mee te vallen. Ze had een been gekneusd.

Dronken automobilist rijdt tegen zijgeleider bussluis

OOSTERHOUT: De politie heeft zaterdagavond in zijn woning een 50-jarige man uit Oosteind aangehouden ter zake het doorrijden na een ongeval en het rijden onder invloed. De man blies 855 ugl, bijna vier keer de toegestane hoeveelheid van 220 ugl. De verdachte was op de Hoogstraat met zijn auto tegen een zijgeleider van een buissluis gereden en was daarna direct naat huis gereden. Hij bleek behoorlijk dronkente zijn. Zijn rijbewijs is ingevorderd.

Auteur: Willem van Hooijdonk