Politie Midden- en West Brabant

TILBURG, 23 maart 2008

Zes arrestaties tijdens uitgaansavond in Tilburgse binnenstad

TILBURG: De agenten belast met het horecatoezicht in de Tilburgse binnenstad hebben vannacht zes arrestaties verricht. De dienstdoende agenten spreken van een druk bezochte uitgaansavond met een over het algemeen goede sfeer, maar ook met enkele opstootjes waarbij handelend moest worden opgetreden.

· Een 24-jarige Tilburger werd omstreeks 03.35 uur op de Heuvelring aangehouden omdat gezien was dat hij een andere bezoeker met gebalde vuist een klap in het gezicht gaf. Hij heeft een boete van 220 euro gekregen.
· Omstreeks 04.20 uur werd op de Heuvelring een 30-jarige Tilburger gearresteerd vanwege openbare dronkenschap en het niet voldoen aan een vordering.
· Een 20-jarige Bredanaar werd omstreeks 04.35 uur op het Piusplein aangehouden. De jongeman was dronken en betrokken bij een opstootje. Hij was andere bezoekers aan het bedreigen en uitschelden en moest door vrienden in bedwang worden gehouden.
· Bij een incident op de Heuvelring werden drie 19-jarige Tilburgers aangehouden. Een van hen schopte een 17-jarige jongen uit Vlaardingen. Ook de andere twee knapen werden aangehouden omdat ze betrokken waren bij het opstootje en niet voldeden aan de vordering van de politie. Ze hebben 110 euro elk als boete gekregen.

Straatnaamborddieven aangehouden

TILBURG: De politie heeft vannacht op de hoek van de Piushaven en de Lancierstraat na een melding van een getuige twee jongens, een 17-jarige knaap uit Goirle en een 22-jarige Tilburger aangehouden omdat ze een verkeersspiegel aan het demonteren waren. De jongens die onder invloed waren van alcohol hadden twee straatnaambordjes losgeschroefd en wilden die meenemen. Op het moment dat een van hen op een kliko stond om een verkeerspiegel los te schroeven, werden zij aangehouden. De jongste verdachte gaat naar Bureau Halt. Zijn maat wordt op een TOM zitting verwacht (Taakstraf Openbaar Ministerie) .

Buurtbewoners houden auto-inbreker aan

TILBURG: twee alerte Tilburgers, broers, hebben vannacht omstreeks
01.00 uur op de Kardinaal Alfrinkstraat een 29-jarige Oisterwijker aangehouden voor een auto-inbraak op het Smidspad en hem daarna overgedragen aan de politie. De dief had zich verstopt onder een auto. De verdachte, een veelpleger, is in verzekering gesteld.

Twee Tilburgse broers liepen vannacht over het Smidspad in de richting van de Goirkestraat. Ter hoogte van de parkeerplaats bij de crèche zagen zij een man staan bij een geparkeerde auto. Kort daarna hoorden de mannen een klap vanuit de plaats waar de man stond. Ze zagen dat de man met een baksteen het linkervoorportier van die auto vernield had. De betrapte inbreker liep daarna weg achtervolgd door de twee broers. Zij hoorden van een andere buurtbewoner dat de inbreker zich mogelijk verstopt had onder een auto. Dit klopte. De man is door hen aangehouden en overgedragen aan de politie.

Man aangehouden voor huiselijk geweld

TILBURG: De politie heeft vannacht omstreeks 02.20 uur in de wijk Groenewoud een 48-jarige Tilburger aangehouden die verdacht wordt van huiselijk geweld. Zijn 44-jarige echtgenote deed aangifte tegen hem. Zij verklaart dat haar man haar vannacht tijdens een ruzie vier keer op haar hoofd had geslagen. Ze was daarbij op de grond gevallen. De verdachte werd ingesloten.

Twee inbrekers aangehouden na tip wandelaar

TILBURG: De politie heeft zaterdagavond op de Thomas van Aquinostraatc twee Tilburgers, 20 en 21 jaar aangehouden. Ze worden verdacht van een poging tot inbraak in een berging aan de Huijsmansstraat. De verdachten zijn in verzekering gesteld. De politie kwam deknapen op het spoor na een tip van een wandelaar. Hij zag dat het duo zich verdacht ophield bij de berging. De inbrekers hadden een raam geforceerd. Er is niets uit de berging gestolen.

Auteur: Willem van Hooijdonk