Politie Twente

Persberichten Politie Twente zaterdag 22 en zondag 23 maart

Politiemensen gewond door verzet van aangehouden man

Enschede

Twee politiemensen zijn zondagmorgen 23 maart gewond geraakt doordat een aangehouden verdachte zich bij deze aanhouding hevig verzette en daarbij zelfs probeerde het dienstpistool van een van de agenten te pakken te krijgen.

Zondagmorgen 23 maart om ongeveer 01.30 uur zagen surveillerende politiemensen een personenauto rijden over de Oldenzaalsestraat in Enschede in de richting van de Boulevard 1945. Op de kruising van de Oldenzaalsestraat met de Hoge Bothofstraat werd door de bestuurder van deze auto het rode verkeerslicht genegeerd, waarop werd besloten deze auto te controleren. De bestuurder parkeerde daarop achter een flatgebouw aan de Boulevard 1945 in Enschede zijn auto en hij stapte uit. Hier werd hij door de politiemensen aangesproken en werd verteld dat hij door het rode licht was gereden. Ook werd tijdens het daarop volgende gesprek geconstateerd dat de man alcohol had genuttigd. Ook de alcoholtest op straat wees dit uit en tegen de man, een 57-jarige Enschedeër, werd verteld dat hij was aangehouden en dat hij voor het ondergaan van de ademanalyse mee moest naar het bureau.

De 57-jarige deelde mee dat hij mee zou gaan maar verzocht de politiemensen om even zijn vriendin de woning in te mogen brengen samen met enkele spullen uit de auto. Omdat de man geheel rustig was op dat moment werd dit goed bevonden en liepen de politiemensen mee naar de flatwoning.

In de flatwoning ging het plotseling heel anders en wilde de man niet meer mee en moesten de politiemensen naar buiten. Na wat aandringen liep hij toch weer mee naar buiten. Bij de voordeur probeerde hij echter weer naar binnen te gaan. Dit kon ternauwernood worden verhinderd en een worsteling ontstond.

Met de grootst mogelijke moeite en met behulp van te hulp geroepen collega's kon de man, een 57-jarige Enschedeër, naar het politiebureau worden overgebracht. Ook de 76-jarige vriendin van de man, die probeerde de aanhouding te belemmeren, werd aangehouden en is meegenomen.

Bij de worsteling stak de 57-jarige de mannelijke helft van de politiemensen, met kracht in zijn oog en probeerde hij het dienstpistool van de agent te pakken te krijgen. Door de man enkele harde klappen te geven kon dit laatste ternauwernood worden voorkomen.Tijdens deze worsteling werd de agent door de man met de dood bedreigd. Ook werd geprobeerd de tweede politieambtenaar, een agente, over de balustrade te duwen. Hierbij kwam de agente met haar arm tussen de spijlen waarbij zij de indruk had dat de man haar pols probeerde te breken. Dit kon ook door gebruik van geweld worden voorkomen.

De vriendin van de man probeerde tijdens de worsteling steeds de politieagente vast te pakken om zo te verhinderen dat zij haar mannelijke collega kon helpen.

Zowel de man als zijn vriendin konden uiteindelijk worden overgebracht naar het bureau, waar ze voor de rest van de nacht zijn opgesloten. Van de 57-jarige is, voor hij werd opgesloten, door een gemeentearts nog een bloedproef af genomen in verband met het alcoholgebruik.

In de loop van de zondag is de 76-jarige vriendin afgehoord en zij kon met een proces-verbaal terzake ambtsbelemmering weer naar huis. De 57-jarie is voor verder onderzoek in verzekering gesteld. Hem word verzet bij zijn aanhouding, poging van diefstal van het politiepistool en poging tot zware mishandeling ten laste gelegd.

De beide politiemensen zijn, na aankomst aan het bureau, naar het ziekenhuis in Enschede gegaan om hun verwondingen te laten controleren. Bij de agent werd een beschadiging van het netvlies van zijn linkeroog en een gekneusde heup geconstateerd en bij de agente een gekneusde pols. (08-036655)

Politie zoekt getuigen aanrijding

Almelo

Op de kruising van de Weezebeeksingel en de Windmolenbroeksweg/Soeteman in Almelo heeft op donderdag 20 maart een aanrijding plaatsgevonden. De politie is op zoek naar getuigen.

Op donderdag 20 maart werd omstreeks 11.30 uur gemeld dat er een aanrijding had plaatsgevonden op de kruising van de Weezebeeksingel met de Windmolenbroeksweg/Soeteman in Almelo. Ter plaatse bleken een 57-jarige automobilist uit Vriezenveen en een 32-jarige automobiliste uit Nijverdal met elkaar in aanrijding te zijn gekomen. De 57-jarige naderde de kruising vanaf de Soeteman. Bij de kruising met de Weezebeeksingel wilde de man linksaf slaan. De 32-jarige kwam met haar auto aanrijden vanaf de Windmolenbroeksweg en wilde de kruising rechtdoor oversteken in de richting van de Soeteman. Beide bestuurders verklaarden een groen verkeerslicht te hebben gehad.

De politie wil graag in contact komen met mensen die mogelijk getuige zijn geweest van deze aanrijding. Zij worden verzocht contact op te nemen met de politie Twente - afdeling Almelo, telefonisch bereikbaar via 0900-8844. (08-035419)

Rijden onder invloed

Almelo

Een 60-jarige man uit Almelo werd vrijdagavond 21 maart aangehouden, omdat de man onder invloed van alcohol zijn auto bestuurde op de Zilvermeeuw in Almelo.

Op vrijdag 21 maart meldde een oplettende getuige omstreeks 20.00 uur dat een bestuurder van een auto al slingerend had zien rijden op de Zilvermeeuw in Almelo. Ter plaatse troffen agenten op de parkeerplaats van het aldaar gelegen ziekenhuis een 60-jarige automobilist uit Almelo aan. De auto van de 60-jarige voldeed aan het door de melder opgegeven signalement. De man werd aangehouden op verdenking van rijden onder invloed. Op het politiebureau wees een ademanalyse een alcoholpromillage van 2,51 uit. Het rijbewijs van de 60-jarige werd ingevorderd en proces-verbaal wordt opgemaakt. (08-036174)

Holten

Het rijbewijs van een 50-jarige vrouw uit Holten werd vrijdagavond 21 maart ingevorderd, omdat de vrouw onder invloed van alcohol haar auto bestuurde op de Aaltinksweg in haar woonplaats.

Op vrijdag 21 maart zagen surveillerende agenten een bestuurster van een bestelbus op de splitsing van de Deventerweg en de Raalterweg in Holten tegen het verkeer in rijden. De automobiliste reed bij het zien van de politie weg in de richting van de Deventerweg. De politie zette de achtervolging in en wist de vrouw, een 50-jarige Holtense, aan de kant te zetten op de Aaltinksweg in Holten.

De vrouw bleek onder invloed van alcohol te verkeren. Bij een ademanalyse blies de vrouw 1,32 promille. Het rijbewijs van de 50-jarige werd ingevorderd. Tegen de vrouw wordt proces-verbaal opgemaakt. (08-036247)

Vriezenveen

Het rijbewijs van een 22-jarige man uit Vriezenveen werd zaterdag 22 maart ingevorderd, omdat de man onder invloed van alcohol zijn auto bestuurde op De Tuinfluiter in zijn woonplaats.

Op zaterdag 22 maart werd omstreeks 19.50 uur gemeld dat er een automobilist tegen een lichtmast was gereden op De Tuinfluiter in Vriezenveen. Ter plaatse troffen agenten een 22-jarige automobilist uit Vriezenveen en een scheef staande lichtmast aan. Toen de agenten met de 22-jarige spraken, vermoedden zij dat de man onder invloed van alcohol verkeerde. De man werd aangehouden en overgebracht naar het politiebureau om een alcoholcontrole uit te kunnen voeren. De man blies 0,7 promille. Omdat de 22-jarige beginnend bestuurder is en er sprake is van recidive, werd zijn rijbewijs ingevorderd. Tegen de man wordt proces-verbaal opgemaakt. (08-036571)

Hengelo

Het rijbewijs van een 21-jarige man uit Hengelo werd in de nacht van zaterdag 22 op zondag 23 maart ingevorderd, omdat de man onder invloed van alcohol zijn auto bestuurde op de Reitzstraat in Hengelo.

Op zondag 23 maart zagen surveillerende agenten in Hengelo omstreeks 05.15 uur een automobilist vanaf de Wemenstraat de Reitzstraat inrijden. Omdat het inrijden van deze zijde van de weg verboden is, werd de bestuurder, een 22-jarige Hengeloër, aan de kant gezet. Toen de agenten de man aanspraken, kregen zij het vermoeden dat de man onder invloed van alcohol verkeerde.

De man, een 21-jarige Hengeloër, werd aangehouden en overgebracht naar het politiebureau, waar een bloedproef werd afgenomen. In afwachting van de uitslag van de bloedproef werd het rijbewijs van de 21-jarige ingevorderd. Tegen de man wordt proces-verbaal opgemaakt. (08-036632)

Denekamp

Het rijbewijs van een 51-jarige vrouw uit Hierden werd zaterdag 22 maart ingevorderd. De vrouw reed, onder invloed van alcohol, op de Roerdomp in Denekamp met haar auto een voortuin van een woning in.

Op zaterdag 22 maart werd omstreeks 23.40 uur gemeld dat een automobiliste een voortuin in was gereden op de Roerdomp in Denekamp. Ter plaatse troffen agenten een 51-jarige automobiliste uit Hierden aan. De vrouw bleek in beschonken toestand de voortuin te zijn ingereden. De vrouw werd aangehouden en overgebracht naar het politiebureau, waar een alcoholcontrole werd uitgevoerd. De vrouw blies 2,86 promille. Het rijbewijs van de 51-jarige werd ingevorderd. Proces-verbaal wordt opgemaakt. (08-036632)

Drietal winkeldievegges aangehouden

Enschede

Een 47-jarige vrouw uit Den Haag, een 40-jarige Enschedese en een 19-jarige Hengelose werden vrijdag 21 maart aangehouden, omdat zij gezamenlijk een winkeldiefstal hebben gepleegd bij een winkel aan het H.J. van Heekplein in Enschede.

Op vrijdag 21 maart werd omstreeks 12.40 uur gemeld dat beveiligingspersoneel van een winkel aan het H.J. van Heekplein in Enschede een drietal vrouwen op heterdaad had betrapt tijdens het plegen van een winkeldiefstal. Ter plaatse vertelde een beveiligingsmedewerker dat hij de vrouwen had betrapt tijdens het wegnemen van meerdere goederen uit de winkel. Bovendien had één van de vrouwen, een 47-jarige inwoonster van Den Haag, na het wegnemen van de goederen geprobeerd om enkele van de gestolen goederen met een oude kassabon te ruilen, om zodoende het geld terug te krijgen. De vrouw liep echter tegen de lamp toen de goederen op de bon niet overeenkwamen met de goederen die zij trachtte te ruilen.

De 47-jarige Haagse en de twee andere vrouwen, een 40-jarige Enschedese en een 19-jarige Hengelose, werden door het winkelpersoneel overgedragen aan de politie en overgebracht naar het politiebureau. Het trio is voor nader onderzoek in verzekering gesteld. (08-035964)

Winkeldief verzet zich bij aanhouding

Enschede

Een 23-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats werd vrijdag 21 maart aangehouden, omdat hij bij een winkel aan het Stationsplein in Enschede een winkeldiefstal heeft gepleegd.

Op vrijdag 21 maart werd omstreeks 13.45 uur gemeld dat stadswachten een man hadden betrapt op een winkeldiefstal bij een winkel aan het Stationsplein in Enschede. De stadswachten trachtten de man in bedwang te houden, maar de man verzette zich hevig. Toen de agenten ter plaatse kwamen en de man wilden aanhouden, verzette de man zich opnieuw hevig, waarbij hij de agenten en de stadswachten meerdere keren bedreigde en beledigde. De man, een 23-jarige zonder vaste woon- of verblijfplaats, werd geboeid en overgebracht naar het politiebureau, waar hij voor nader onderzoek in verzekering is gesteld. (08-035999)

Trekker gekanteld

Bornerbroek

Een 25-jarige man uit Goor en zijn 24-jarige vriendin raakten zaterdag 22 maart gewond, toen zij in hun auto werden aangereden door een trekker met aanhanger. Het ongeval, waarbij het landbouwvoertuig kantelde, vond plaats op de Pastoor Ossestraat in Bornerbroek.

Op zaterdag 22 maart werd omstreeks 15.05 uur gemeld dat er op de Pastoor Ossestraat in Bornerbroek een trekker met aanhanger gekanteld was. Ter plaatse bleek een landbouwvoertuig op de zijkant op straat te liggen. De agenten spraken met een 21-jarige man uit Bornerbroek. De man vertelde dat hij met zijn eigen landbouwvoertuig stond te wachten op de Pastoor Ossestraat in Bornerbroek, omdat hij linksaf de Maatkampsweg in wilde slaan, waarbij hij eerst tegemoetkomend verkeer voor moest laten gaan. Achter de 21-jarige stond een personenauto met daarin een 25-jarige man en een 24-jarige vrouw uit Goor en hun 4 maanden oude dochtertje eveneens te wachten.

Een achteropkomende bestuurder van een trekker met aanhanger zag vermoedelijk de twee stilstaande voertuigen te laat. De bestuurder trachtte nog te remmen, maar toen bleek dat een aanrijding op die wijze niet voorkomen kon worden, week de bestuurder uit naar links. Bij de manoeuvre kantelde de trekker, waarbij de aanhanger tegen de auto van de wachtende Goorse betrokkenen schoot. De auto schoot vervolgens door tegen de aanhanger van de daarvoor stilstaande trekker, bestuurd door de 21-jarige man uit Bornerbroek.

Bij de aanrijding raakten de 25-jarige man en de 24-jarige vrouw uit Goor gewond. Zij werden beiden per ambulance vervoerd naar het ziekenhuis. De man had een diepe snijwond in zijn hand en de vrouw had nekklachten. De 4 maanden oude baby bleef ongedeerd.

De afdeling verkeersongevallenanalyse van de politie Twente voerde een onderzoek uit naar de mogelijke toedracht van de aanrijding. (08-036479)



Politie Twente