Politie Zuid-Holland-Zuid

Dordrecht, 23-03-2008 o Persberichten district I

ALCOHOL IN HET VERKEER

ZWIJNDRECHT Een 55-jarige bromfietser uit Hendrik-Ido-Ambacht is op 22 maart zijn rijbewijs kwijtgeraakt. De politie kreeg de melding binnen dat een dronken man met bromfiets en al op de Onderdijkserijweg gevallen zou zijn. Dat bleek het geval: de man had ruim drie keer teveel alcohol gedronken, ruim voldoende voor invordering. Hij was niet gewond en kon na verhoor naar huis.

ZWIJNDRECHT Een 21-jarige man uit Zwijndrecht raakte op 23 maart op de Rembrandtstraat zijn rijbewijs kwijt. De beginnend bestuurder had veel teveel gedronken en blies ruim boven de invorderingsgrens. Het was niet de eerste keer dat hij wegens rijden onder invloed werd aangehouden. Na verhoor werd hij in vrijheid gesteld.

DORDRECHT Een 35-jarige dronken Pool kon op 23 maart zijn rijbewijs inleveren. Bij een controle op de Maria Montessorilaan bleek dat de man ruim teveel gedronken had. Na verhoor kon de man zijn weg (lopend) vervolgen.

DORDRECHT Een 18-jarige man uit Dordrecht is op 23 maart op de rondweg N3 bij Dordrecht aangehouden. Hij duwde zijn auto in omgekeerde spookrichting op de smalle vluchtstrook. Hij verklaarde dat hij in de auto gereden had, maar deze het ineens niet meer deed en dat hij de auto nog had weten te keren. De man wilde zijn voertuig naar de oprit ter hoogte van de Provincialeweg terugduwen. Hij was zo dronken dat normaliter zijn rijbewijs ingevorderd zou worden, maar dat had hij niet. De auto stond er verkeersgevaarlijk en werd weggetakeld en de man is mee naar het bureau genomen. Daar werden zijn ouders gebeld van wie de man de auto had geleend zonder dat zij het wisten.

VEELPLEGER AANGEHOUDEN

DORDRECHT Een 38-jarige man uit Dordrecht is op 22 maart door een beveiligingsbeambte aangehouden en aan de politie overgedragen. De man zag de veelpleger in een drogist aan het P.A. de Kokplein twee flesjes parfum van in totaal 30 euro wegnemen en hield hem buiten de winkel aan. Hij bleek ook een braadpan bij zich te hebben waarvan de verdachte meldde dat hij deze gewoon bij zich had. De pan bleek echter bij een naburige winkel weggenomen te zijn. De man is in verzekering gesteld.

TOCH RIJDEN

DORDRECHT Een 38-jarige man uit Dordrecht is op 22 maart op de Spuiboulevard aangehouden. Agenten zagen de auto van de man op de Prinsenstraat verkeerd geparkeerd staan en wilde een bekeuring onder de ruitenwisser stoppen. Op het moment van het uitschrijven van de bekeuring kwam de man erbij staan. Hij was dronken. Hem werd gevraagd iemand te regelen die de auto voor hem kon verplaatsen. De man zou gaan bellen, maar stapte naar enkele minuten zelf in en reed weg. De agenten vermoedden dit al en hielden hem even verderop aan. De man kon zijn blaastest niet voltooien en kreeg daarom een rijverbod van 24 uur.

BRAND AAN AUTO

DORDRECHT Op 22 maart is op de Mattenkade een Seat Alhambra in brand geraakt. Waarschijnlijk hebben onbekenden een brandbare vloeistof over de achterkant van de auto gegoten en dit in brand gestoken. De brandweer was er snel klaar mee. De verbouwereerde eigenaar heeft aangifte van vernieling gedaan. Hij heeft geen idee wie hem dit heeft aangedaan, want hij heeft met niemand ruzie. De auto liep aan de achterzijde brandschade op.