Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

Amsterdam, 20 februari 2008

Schiphol helpt jonge musici op weg naar succes

6de editie Grachtenfestival Conservatorium Concours op eerste paasdag

Zondagmiddag 23 maart, eerste paasdag, strijden de grootste muzikale talenten van de Nederlandse conservatoria tijdens het 6e Grachtenfestival Conservatorium Concours om de Amsterdam Airport Schiphol Award.

De Amsterdam Airport Schiphol Award bestaat uit een studie van drie weken aan The Banff Centre, de prestigieuze muziekopleiding in Alberta, Canada. De prijs biedt ondersteuning bij de ontwikkeling van het talent van de winnaar(s) en vergroot de kansen op de arbeidsmarkt.

Ook wordt de PodiumPrijs vergeven door een jeugdjury, die vooral let op de aantrekkingskracht van de optredenden voor een jeugdig publiek. Winnaars van beide prijzen geven een concert tijdens het jaarlijkse Grachtenfestival in augustus.

Tijdens de voorronden zijn muziekstudenten geselecteerd op viool, zang, piano, cello, bastrombone, saxofoon en accordeon. Per conservatorium is één kandidaat (of duo) toegelaten tot het concours. De muzikale talenten worden beoordeeld door een vakjury die bestaat uit gerenommeerde musici onder leiding van Maartje van Weegen.

Grachtenfestival Conservatorium Concours

Datum: zondag 23 maart 2008 (eerste paasdag)

Aanvang: 13:00 uur. De prijsuitreiking is om 17:30 uur Locatie: Muziekgebouw aan 't IJ, Amsterdam
Toegang: E 5,-

Voor meer informatie en kaartverkoop zie www.grachtenfestival.nl of www.muziekgebouw.nl

of bel het Muziekgebouw aan 't IJ 020 788 20 00

De 11e editie van het Grachtenfestival vindt plaats van 16 tot en met 24 augustus 2008. Het Amsterdamse Grachtenfestival is het jaarlijks terugkerende muziekfestival waarvan uitvoeringen van (klassieke) muziek op bijzondere locaties in de binnenstad van Amsterdam en aan de IJ-oevers de basis vormen. Elk jaar worden nieuwe speellocaties toegevoegd. Deze locaties onderscheiden zich door bijzondere of monumentale architectuur en cultuurhistorische waarde.

Het Grachtenfestival Conservatorium Concours wordt mede mogelijk gemaakt door het Sonate Fonds en het Welcker Fonds, beheerd door het Prins Bernhard Cultuurfonds.

Hoofdsponsors van het Grachtenfestival zijn Schiphol Group en ING, hoofdsubsidiënt is de Gemeente Amsterdam. Het Grachtenfestival wordt mede mogelijk gemaakt door Ymere en Vesteda.

Mediapartner van het festival is HDC Media.



Ingezonden persbericht