Ingezonden persbericht


PERSBERICHT - 3 maart 2008

Leer instinctief boogschieten tijdens Open Dag prehistorische nederzetting 'Swifterkamp'

Wat hadden onze verre voorouders aan, hoe maakten ze vuur, welke gereedschappen gebruikten ze en hoe voelt het om op jacht te gaan met pijl en boog? Ontdek dit en nog veel meer op zondag 23 maart tussen 11.00 en 16.00 uur tijdens de Open Dag van de Prehistorische Nederzetting 'Swifterkamp' in Lelystad!

Traditioneel laten de medewerkers en vrijwilligers van de nederzetting, die is gelegen op een prachtige plek in Natuurpark Lelystad, op eerste paasdag zien welke prehistorische technieken ze beheersen en welke mogelijkheden de nederzetting biedt.

In en rond de midden steentijdhut en de nieuwe steentijdhuizen is er voor zowel kinderen als volwassenen veel te zien en te doen. Er worden onder andere rondleidingen gegeven en demonstraties prehistorisch koken, vuur maken, bouwen en vuursteen bewerken. Ook kan worden deelgenomen aan activiteiten als: brood bakken, trommelen, vondsten opgraven, graan malen en het maken van sieraden en muziekinstrumenten.

Nieuw dit jaar is het onderdeel 'verkleed jezelf als steentijdmens.' Voor kinderen vanaf 5 jaar en voor volwassenen staat bovendien voor het eerst 'instinctief boogschieten' op het programma. In workshops van 15 minuten voor kinderen en maar liefst een uur voor volwassenen leert Tom Zoomer, oud boswachter en een zeer ervaren bushcraft-, zwaardvecht- en boogschietdocent, je hoe je kunt boogschieten zonder richtmiddelen, op de manier zoals onze verre voorvaderen in de steentijd dat ook deden! Om teleurstelling te voorkomen, is het zeker aan te raden je van tevoren aan te melden voor één van deze workshops. Mail voor meer informatie of voor opgave naar: karen@swifterkamp.nl. Bellen kan, tijdens kantooruren, op nr. 06-488 16 578. Voor de workshops zal overigens een geringe vergoeding worden gevraagd.

Hopelijk tot ziens op 23 maart tussen 11.00 en 16.00 uur aan de Vlotgrasweg 15 te Lelystad!

Kijk voor meer informatie over de Stichting Prehistorische Nederzetting Flevoland (SPNF) en voor foto's van eerder gehouden Open Dagen op www.swifterkamp.nl

////////