Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

OP ZOEK NAAR HET GOUDEN EI OP PALEIS HET LOO

Eerste en Tweede Paasdag om 10.30 uur

Op beide paasdagen, 23 en 24 maart, kunnen kinderen (t/m 10 jaar) paaseieren zoeken op Paleis Het Loo. Om 10.30 uur worden ze bij de entree ontvangen door de paashaas, waarna ze op zoek mogen gaan naar de verstopte eieren. In elk gevonden ei zit een kleine verrassing. Daarnaast is een aantal gouden eieren verstopt; de vinder van een gouden ei wint een kinderfeestje met vriendjes en vriendinnetjes op Paleis Het Loo. Op vertoon van hun entreekaartje kunnen kinderen meedoen met het eieren zoeken. Voor kinderen vanaf 6 jaar en ouders of begeleiders geldt het reguliere entreetarief. Kinderen tot en met 5 jaar hebben gratis entree.

Speciaal tijdens de paasdagen wordt tevens het dak van het paleis opengesteld voor publiek. Vanaf dit hoge punt hebben bezoekers een spectaculair weids uitzicht over de tuinen van Het Loo en de omliggende bossen. In de Westvleugel van het paleis is de tentoonstelling "Fris en rein aan het hof, vorstelijk toiletgerei uit de negentiende eeuw" te zien, met voorwerpen die in de Nederlandse paleizen werden gebruikt voor de persoonlijke hygiëne. Tot slot kunnen bezoekers in het Stallencomplex de tentoonstelling 'Een Koninklijk Fotoalbum, deel 9' bekijken, met foto's van het koningshuis uit de twintigste eeuw.

Paleis Het Loo Nationaal Museum

Postadres Koninklijk Park 1, 7315 JA Apeldoorn.
Ingang via parkeerplaats Amersfoortseweg, Apeldoorn. Geopend dinsdag t/m zondag en op feestdagen van 10.00-17.00 uur. Gesloten 's maandags, tenzij een feestdag.
Entree E 10,00 p.p., 6 t/m 17 jr. E 3,00 p.p.
Routebeschrijving A1 en A50 afslag Paleis Het Loo en vervolgens ANWB-borden volgen. Navigatieadvies: Amersfoortseweg (7313 AA).
Openbaar vervoer Station Apeldoorn, buslijn 102, halte Paleis Het Loo; buslijn 5 (Berg en Bos), 10 (Kerschoten) en 96 (Vaassen), halte Gedenknaald. Informatie 055-5772400 of www.paleishetloo.nl
Informatie Paleispark www.kroondomeinhetloo.nl
Persinformatie PR & Marketing, 055-5772459.


---- --