De Doelen Concertgebouw

Binnenkort

NEOS Brass in Concert
Zo 22 Jun '08 Jurriaanse zaal 20.15

prijs
normale prijs
EUR 15
voorverkoop start binnenkort
NEOS Brass
m.m.v. jazztrompettist Thomas Gansch

NEOS Brass is het nieuwste koperensemble van Nederland en is opgericht in april 2007 door een enthousiaste groep jonge koperblazers. NEOS komt uit het Grieks en betekent jong, nieuw en hartstochtelijk, precies wat NEOS Brass is. Alle 18 musici studeren of hebben gestudeerd aan de Nederlandse conservatoria en hebben speelervaring opgedaan als vaste muzikant of als freelancer bij professionele orkesten zoals het Koninklijk Concertgebouworkest, het Rotterdams Philharmonisch Orkest, de Radio-orkesten, het Residentieorkest, Holland Symfonia, het Nederlands Philharmonisch Orkest en de Marinierskapel.
NEOS Brass bouwt aan een uitgebreid repertoire, variërend van muziek uit de Renaissance tot hedendaags. Tijdens dit eerste concert van het ensemble klinken opdrachtcomposities en arrangementen die blijk geven van de diversiteit van NEOS Brass.
Na de pauze treedt als gast op de jazztrompettist Thomas Gansch (Oostenrijk). Hij is bekend van Mnozil Brass en Gansch and Roses en de Vienna Art Orchestra.

Koffie en thee inclusief.