Politie Midden- en West Brabant

Persbericht district Bergen op Zoom 23/3

BERGEN OP ZOOM, 23 maart 2008

Eenzijdig dodelijk verkeersongeval

BERGEN OP ZOOM: Vanmorgen is omstreeks 08.38 uur op rijksweg A4, een 18-jarige Rotterdammer bij een eenzijdig verkeersongeval om het leven gekomen. Hoewel het onderzoek nog gaande is, vermoedt de politie dat de bestuurder door onbekende oorzaak de macht over het stuur heeft verloren.

De aanrijding had plaats gevonden op de oprit A4, richting Bergen op Zoom. De politie kreeg assistentie van de GGD en de brandweer. Een verkeersongevallenanalist heeft ter plaatse een onderzoek naar de toedracht ingesteld.

Een 37-jarige man uit Bergen op Zoom verklaarde dat hij vanmorgen over de A4 reed in de richting van Bergen op Zoom. Hij reed aan het begin van de oprit om rijksweg A58 op te gaan. Hij zag in de bocht, in de linkerberm een auto liggen. De auto lag op zijn rechtse kant, met het stuur in de lucht. In de berm lag de vermoedelijke bestuurder. De auto lag gedeeltelijk op het slachtoffer. De getuige wilde assistentie verlenen en stopte daarom op de vluchtstrook. Hij zag dat er nog een man op de vluchtstrook gestopt was die 112 aan het bellen was. Het slachtoffer was vermoedelijk via de bijrijderskant uit de auto geslingerd. De getuige kon echter niets meer doen voor het slachtoffer, die ter plaatse overleed. Het ongeval maakte veel indruk op de Bergenaar.

Aanhouding na huiselijk geweld

BERGEN OP ZOOM: De politie heeft vannacht omstreeks 01.40 uur op de Westersingel een 49-jarige man uit Bergen op Zoom aangehouden voor huiselijk geweld. De politie had 20 minuten daarvoor een melding gekregen dat de verdachte zijn 43-jarige vriendin in de woning had mishandeld. Het slachtoffer had blauwe plekken op haar onderbeen en op haar borst. Ze wilde geen aangifte doen. Dit is echter voor huiselijk geweld niet noodzakelijk. De politie besloot toch de verdachte aan te houden. Hij werd getraceerd op de Westersingel en gearresteerd. Tijdens het insluiten werd hij opstandig en weigerde alle medewerking. Hij werd door agenten onder controle gebracht en ingesloten. De verdachte verklaarde vandaag dat zijn vriendin en hijzelf vannacht dronken waren en ruzie hadden. Bij het trekken aan een kussen was dit kapot gegaan. Hij ontkende haar echter mishandeld te hebben.

Wapens en hennepkwekerij in woning Lepelstraat

LEPELSTRAAT: De politie heeft zaterdagavond in een woning in Lepelstraat aan de Bloemendaalseweg twee alarmvuurwapens en een hennepkwekerij aangetroffen. De plantage met 210 planten stond op zolder. De bewoner, een 46-jarige man, is aangehouden. De politie ging de woning binnen na een tip, op grond van de Wet Wapens en Munitie. De wapens zijn een alarmpistool en een alarmrevolver. Zij zijn echter dermate gelijkend op een echt vuurwapen dat ze op grond van wetgeving verboden zijn. De politie maakt van de geconstateerde misdrijven een proces-verbaal op.

17-jarige jongen achter het stuur auto

BERGEN OP ZOOM: De politie heeft vannacht omstreeks 04.00 uur op de Randweg Noord een auto aan de kant gezet met daarin als bestuurder een 17-jarige jongen uit Bergen op Zoom. De knaap beschikt natuurlijk nog niet over een rijbewijs. Hij had geen papieren bij zich. Hij is meegenomen naar het bureau. Zijn vader is gebeld die hem zou komen ophalen. De auto was niet van de bestuurder. Dit wordt verder uitgezocht.

Roosendaalse rijdt tegen lantaarnpaal

ROOSENDAAL: Vannacht is omstreeks 05.00 uur een 19-jarige Roosendaalse op de Laan van Brabant / Burgemeester Freijterslaan met haar auto tegen een lantaarnpaal gereden. Ze werd opgevangen in de brandweer kazerne. Ze had een flinke hoofdwond. Ze kwam uit de richting van de Burgemeester Freijterslaan en stond op de rechterrijstrook voorgesorteerd om rechts af te gaan in de richting van de Laan van Brabant. In de bocht ging haar telefoon af, ze was daardoor uit haar concentratie en reed tegen de lantaarnpaal aan in de middenberm. Ze had teveel alcohol gedronken. Ze blies 385 ugl.

Arrestaties na mishandeling

ROOSENDAAL: Een 23-jarige Roosendaler heeft zaterdag aangifte gedaan van zware mishandeling. Hij werd naar eigen zeggen geschopt en geslagen door twee broers die kwaad op hem waren omdat hij hun zus, zijn ex-vriendin, tijdens een ruzie geslagen zou hebben.

Het slachtoffer verklaart dat hij een relatie heeft gehad met een meisje, die zwanger van hem is. Tijdens een ruzie vrijdag jl. zou zij hem gebeten hebben en hij had haar geslagen. Zij had daarvan aangifte gedaan, hij was daarvoor aangehouden en verhoord door de politie. Zaterdag kreeg hij een telefoontje van de 22-jarige broer van zijn ex-vriendin die met hem over het voorval wilde praten en nodigde hem uit in de ouderlijke woning. Daar was in 1e instantie alleen de 22-jarige broer, maar later voegde zich daar ook een 25-jarige andere broer van zijn ex en nog drie andere personen bij. De deur werd afgesloten. Hij werd bedreigd, geslagen en geschopt. Hij liep kneuzingen, bulten en blauwe plekken op. Ook scheurde zijn lip. Verder werd hij met een mes in zijn linkerhand gestoken. Het lukt hem uiteindelijk te vluchten. De politie arresteerde de twee broers die in verzekering gesteld werden. Ook werd een 12-jarige Roosendaalse jongen aangehouden die echter weer werd vrijgelaten. Volgens een van de broers had de aangever zelf met een mes gedreigd had.

Aanhouding na incident in café

ROOSENDAAL: De politie heeft de nacht van zaterdag op zondag omstreeks
01.45 uur op de Markt een 45-jarige Roosendaler aangehouden die verdacht wordt van het mishandelen van een 21-jarige vrouw uit Bosschenhoofd. Het incident had zich afgespeeld in een café. Het slachtoffer zou door de verdachte opzij geduwd zijn. Als reactie hierop had ze een glas met daarin nog een beetje cola omhoog gegooid. Hierop zo verklaarde de vrouw was ze door hem met gebalde vuist op haar wang geslagen. Een vriend van haar had daarna de verdachte een paar klappen verkocht. De verdachte ontkende enige betrokkenheid bij het incident. De politie heeft vannacht nog geprobeerd onafhankelijk getuigen van het voorval te vinden en stelt nog een nader onderzoek in naar de toedracht.

ROOSENDAAL: Vannacht werd omstreeks 04.30 uur op de Markt na een opstootje een 17-jarige jongen uit Roosendaal aangehouden die niet voldeed aan de vordering van de politie om te vertrekken. De verdachte maakte deel uit van een groepje die ruzie had met een groepje andere uitgaanders.